Mine anbefalinger

Jagten på dit første job kan være en rigtig hård omgang. Men med de rette værktøjer og den rette hjælp kan det blive en smule lettere at gå til. Jeg har derfor samlet en lang række af de værktøjer, services, A-kasser og fagforeninger, jeg kan anbefale dig. 

Fælles for alle mine anbefalinger er, at de kan hjælpe dig i din jobsøgning. 

A-kasserne hjælper dig økonomisk, mens du søger job. Fagforeninger hjælper dig med dine vilkår og kurser, så du kan blive skarpere og mere attraktiv overfor potentielle arbejdsgivere. Derudover er der en række værktøjer og services, du kan bruge til at lære nye kompetencer eller få hjælp til at skrive ansøgninger og CV’er med. 

Online kurser

NemProgrammering.dk har en bred vifte af online kurser. Her kan du blive skarpere på alt fra SEO til Python til Photoshop og app-udvikling. 

A-kasser

At være medlem af en A-kasse er noget af det vigtigste for dig som jobsøgende. Uden din A-kasse får du ingen dagpenge. Hvis du er studerende er det også vigtigt, at du melder dig ind i en A-kasse, et år inden du bliver færdiguddannet. Så får du nemlig dagpenge fra den dag, du dimitterer. 

For at gøre det let for dig har jeg samlet en liste over A-kasser, jeg kan anbefale. Under hver A-kasse finder du også en artikel, der beskriver A-kassen mere detaljeret. På den måde kan du finde den helt rette A-kasse med de fordele, du har brug for. 

Husk også, at det (næsten) altid er gratis at melde sig ind i en A-kasse som studerende

Hvis du er akademiker, er Akademikernes A-kasse – ikke overraskende – det helt rette valg for dig. De har stor erfaring med at hjælpe akademikere hurtigt i job, og det uanset den akademiske baggrund.

Derudover er denne A-kasse et godt valg for håbefulde iværksættere. Her tilbyder A-kassen et særligt forløb til dem, der vil være selvstændige. 

A-kassen har gratis medlemskab for studerende.

Hvis du har en humanistisk baggrund og gerne vil have hjælp til at bryde igennem på jobmarkedet, er det Magistrenes A-kasse, du skal vælge. De er særligt gode til at hjælpe nyuddannede med en bred uddannelse til at finde deres rette hylde. 

A-kassen har gratis medlemskab for studerende.

Min A-kasse er blevet kåret til Danmarks bedste A-kasse hele tre gange. Derudover er Min A-kasse blandt landets billigste og ældste. Min A-kasse er for alle uanset branche og uddannelse.

A-kassen har gratis medlemskab for studerende.

CA A-kasse er specialiseret i at hjælpe folk med en businessuddannelse tættere på drømmejobbet. Som studerende og nyuddannet har CA A-kasse masser af tilbud til dig. 

A-kassen har gratis medlemskab for studerende.