Magistrenes A-kasse er blandt de bedste til at hjælpe akademikere og højtuddannede i arbejde. Læs mere om A-kassen her.

Magistrenes A-kasse: Guide til valg af A-kasse | Afsnit #2

Magistrenes A-kasse – også kendt som MA, MA A-kasse eller MA-kasse – er en A-kasse, der i høj grad henvender sig til folk med en høj uddannelse. A-kassen er primært for akademikere. Siden 1974 har Magistrenes A-kasse rådgivet akademikere – herunder humanister og cand.scient – og de har med en meget høj succesrate formået at få masser af nyuddannede ud på arbejdsmarkedet.

Magistrenes A-kasse er særligt gode til at hjælpe nyuddannede med en bred profil, der ikke nødvendigvis har den store erfaring, det store netværk eller er fuldkommen afklaret om, hvad vedkommende ønsker at arbejde med.

Det ser man også i udviklingen af medlemmer i Magistrenes A-kasse. Hvor det traditionelt har været humanister og scient’er, der har været medlemmer, rummer A-kassen i dag alt fra nyuddannede med uddannelser inden for kommunikation, naturvidenskab, psykologi, samfundsvidenskab, pædagogik og tilmed sundhed.

Denne brede gruppe af profiler gør, at Magistrenes A-kasse har stor erfaring med at hjælpe mange forskellige typer videre eller i gang med deres arbejdsliv.

Hvad er særligt ved Magistrenes A-kasse?

Hvis du har læst en uddannelse inden for humaniora, naturvidenskab, samfundsvidenskab, it, kommunikation, sundhed, psykologi og pædagogik, er Magistrenes A-kasse den helt rette A-kasse for dig. For det er den baggrund, som mere end 82.000 medlemmer af A-kassen har.

Som medlem af MA – Magistrenes A-kasse – er du lige godt stillet, uanset om du er lønmodtager, freelancer, projektansat eller nyuddannet og jobsøgende. Det er du selvfølgelig også som studiemedlem, hvor du kan melde dig ind gratis, mens du studerer.

MA sørger selvfølgelig for, at du får dine dagpenge, hvis du er jobsøgende og medlem af A-kassen. Det er der selvfølgelig ikke noget særligt ved, da det er den funktion alle A-kasser har, inklusiv Magistrenes A-kasse.

Der, hvor MA virkelig excellerer som A-kasse, er deres evne til at bringe deres medlemmer i spil på jobmarkedet. Magistrenes A-kasse forsøger målrettet at hjælpe dig som jobsøgende med at finde et arbejde, der både er relevant og giver mening for din uddannelse.

Magistrenes A-kasse er nemlig den A-kasse, der har flest tilbud, som de selv siger. Her gør Magistrenes A-kasse eksempelvis en aktiv indsats, hvor MA inviterer virksomhederne indenfor. Meningen med det er, at du som jobsøgende kan lære virksomhederne at kende, og de kan lære MA’s medlemmer at kende.

Her kan du som medlem altså netværke og gøre opmærksom på din faglighed. Eller alle medlemmers faglighed. For det er i lige så høj grad virksomhedernes mulighed for at se, hvor meget medlemmerne i MA kan bidrage med. Dette åbner døre til både at komme i virksomhedspraktik eller komme i job med løntilskud.

Magistrenes A-kasse giver 100% studierabat og er dermed gratis for studerende.
Magistrenes A-kasse giver 100% studierabat og er dermed gratis for studerende.

Kan du melde dig gratis ind i MA som studerende?

Ja, det kan du sagtens. Det er faktisk noget, som Magistrenes A-kasse opfordrer til. Det er nemlig vigtigt, at du er medlem af en A-kasse i mindst et år, inden du dimitterer. Ellers kan du ikke få dagpenge med det samme, når du står som nyuddannet jobsøgende. Og er det ikke åndssvagt at misse mere end 13.000 kr. udbetalt, fordi du ikke har meldt dig ind GRATIS?

Som nyuddannet får du også masser af hjælp til at komme i arbejde fra MA. Det giver kun mening, at du som nyuddannet har nogen at læne dig opad. Du får adgang til masser af workshops, får feedback på dine ansøgninger og dit CV, og så får du hjælp til LinkedIn samt hjælp til at målrette din jobsøgning ud fra dine kompetencer og det, du gerne vil arbejde med.

Alt det her får du faktisk også del i, mens du studerer. Hvis du eksempelvis finde det helt rette studiejob, så kan du få hjælp af MA til at lande det. Magistrenes A-kasse ved nemlig godt, hvor vigtigt det er, at deres medlemmer får masser af erfaring, mens de studerer. Og det gør du bedst med et studiejob. Magistrenes A-kasse kan også hjælpe dig med at finde den rette praktikplads og skrive en god praktikansøgning.

Magistrenes A-kasse er et rigtig godt valg for dig, der leder efter en gratis A-kasse for studerende. Der er allerede mere end 15.500 studerende medlemmer af A-kassen, og der kommer hele tiden flere til. Du kan melde dig ind via linket her eller billedet herunder.

Som studerende er det gratis at være medlem af MA
Som studerende er det gratis at være medlem af MA

Derfor er Magistrenes A-kasse det rette valg for dig

Magistrenes A-kasse er specialiseret i at hjælpe akademikere med mange forskellige baggrunde ind eller tilbage på arbejdsmarkedet. Denne forskellighed blandt medlemmerne gør, at MA har stået overfor stort set alle tænkelige og utænkelige udfordringer, man møder i sin jobsøgning.

Udover at Magistrenes A-kasse er blandt de A-kasser, der har flest tilbud til deres medlemmer, så arbejder de også aktivt politisk for at gøre livet lettere for ledige.

Det skal både være lettere og mere overskueligt at være ledig og jobsøgende, og så skal det på ingen måde være negativt at være ledig. Det er det ikke som medlem i Magistrenes A-kasse. Det er bare et skridt, som nogen er nødt til at tage for at komme videre eller i gang med deres karriere.

Magistrenes A-kasse gør også meget for at få medlemmerne ud til virksomhederne og virksomhederne ud til medlemmerne.

Med branchearrangementer kan de studerende få indblik i de forskellige brancher og se, om der kunne en fremtid der. Med diverse events er der rig mulighed for medlemmerne af Magistrenes A-kasse at mingle og netværke. Og med virksomhedsbesøg kommer medlemmerne ud i en virksomhed og får indblik i, hvad det vil sige at være en del af en rigtig arbejdsplads.

Den førnævnte tilgang og de mange tilbud, som Magistrenes A-kasse har, er med til at øge antallet af medlemmer hver dag. Faktisk melder ikke mindre end 22 nye medlemmer sig i gennemsnit til Magistrenes A-kasse hver dag.

Hvis du skal være den næste, så kan du læse mere og blive medlem – også gratis studiemedlem – lige her.

Klik ind her og se, hvad Magistrenes A-kasse kan tilbyde dig som medlem.Klik ind her og se, hvad Magistrenes A-kasse kan tilbyde dig som medlem.

Du kan blive klogere på andre A-kasser her

Jeg håber, du kunne bruge min guide til Magistrenes A-kasse. Hvis du stadig er nysgerrig omkring de andre A-kasser, som du kan blive medlem af her i Danmark, har jeg skrevet en række uddybende guides om nogle af dem.

Jeg vil løbende opdatere og udvide listen herunder med nye afsnit i serien. Men indtil nu kan du læse og blive klogere på følgende A-kasser:

Generelt om A-kasser

Jeg har også skrevet en guide til fagforeningersamt en guide der hjælper dig med at finde den rette fagforening som studerende.
Her kan du også læse mere specifikt om gule fagforeninger og røde fagforeninger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.