Leder du efter en ny A-kasse? Akademikernes A-kasse er den billigste og bedste A-kasse for akademikere. Læs mere her.

Akademikernes A-kasse: Guide til valg af A-kasse | Afsnit #1

Akademikernes A-kasse er Danmarks billigste A-kasse for akademikere. Tilbage i 2013 blev Akademikernes A-kasse stiftet i en fusion mellem Akademikernes A-kasse og Ingeniørernes A-kasse. Deraf blev Akademikernes Ambitiøse A-kasse skabt, og i dag i 2021 har A-kassen mere end 200.000 medlemmer.

A-kassen er primært skabt til akademikere. Dermed er der mange forskellige medlemmer, men fælles for dem er altså, at de har en akademisk uddannelse.

Akademikernes Ambitiøse A-kasse er en af de mest populære A-kasser i Danmark. De har ikke deres egen fagforening inkluderet, men til gengæld har de et godt samarbejde med Djøf, der anbefaler Akademikernes A-kasse til sine medlemmer.

Læs mere om Akademikernes A-kasse herunder og bliv klogere på, om det er den rette A-kasse for dig.

Hvad adskiller Akademikernes Ambitiøse A-kasse fra andre A-kasser?

Først og fremmest så adskiller Akademikernes A-kasse sig ikke på nogen negativ måde. Du får det samme i dagpenge, når du vælger Akademikernes A-kasse som hos alle de andre A-kasser. Så i forhold til dagpengene skiller denne A-kasse sig ikke ud, ligesom ingen andre A-kasser gør det.

Til gengæld får du den absolut billigste A-kasse akademikere, hvis du vælger Akademikernes A-kasse. Det er gratis for studerende at være medlem, og derudover koster det kun 427 kr./md., hvilket er betydeligt lavere end mange andre A-kasser.

Hvis du er akademiker, er det et sikkert valg. Akademikernes Ambitiøse A-kasse har som hovedmål at hjælpe akademikere videre i deres jobsøgning. Det vil sige, at har du taget en bred, akademisk uddannelse, og mangler du erhvervserfaring, netværk, kompetencer eller lignende, så kan Akademikernes A-kasse hjælpe dig.

Faktisk kommer mere end halvdelen af medlemmerne i Akademikernes A-kasse i arbejde igen på cirka tre måneder. Desuden har Akademikernes A-kasse en jobportal, der kun er for akademikere. Det vil sige jobs, der udelukkende henvender sig til de profiler, der er med i A-kassen. Derudover kan du via en personlig jobprofil blive matchet med relevante jobs og komme tættere dit første job.

Akademikernes A-kasse er også kendt for at være rigtig gode til at arrangere relevante workshops, arrangementer og kurser for deres medlemmer. Her kan du som medlem få konkret hjælp til netop din jobsøgning. Det er også et oplagt sted at netværke og se, om du eventuelt kan finde en vej ind til virksomhedspraktik, et job med løntilskud eller et nyt job.

Som noget særligt har Akademikernes A-kasse også en hele database, hvor du kan tage videokurser om en masse forskelligt. Herunder kurser i Excel, Photoshop, grafisk design og mange andre relevante faglige kompetencer, som du kan bruge til at styrke din profil med.

Akademikernes A-kasse er den billigste A-kasse for studerende og hjælper i gennemsnit akademikere i job på bare tre måneder.
Akademikernes A-kasse er den billigste A-kasse for studerende og hjælper i gennemsnit akademikere i job på bare tre måneder. Du kan melde dig ind ved at klikke på billedet.

A-kassen er god til at hjælpe iværksættere

Har du en iværksætter i maven? Så er Akademikernes Ambitiøse A-kasse det helt rette valg for dig. Det kan være, du gerne vil være selvstændig i den forstand, at du vil starte din egen virksomhed fra bunden og gå fuld tid på den. Det kan være, at du vil supplere dit kommende job med konsulentydelser. Måske har du udviklet et nyt, fedt digitalt produkt, som du gerne vil have hjælp med at bringe til liv?

Akademikernes A-kasse har et tilbud til deres medlemmer, de kalder AKA Startup. Det er skræddersyede tilbud til de medlemmer, der drømmer at blive iværksættere eller freelancere.

De har delt deres tilbud op i tre faser. Først og fremmest kan få afklaret, om du skal være iværksætter. Altså om det virkelig er noget for dig. Her får du ikke bare hjælp til at udvikle din idé, du får også hjælp til at få den valideret. Akademikernes A-kasse tilbyder altså, at du får professionel hjælp til at vurdere, om din idé virkelig kan fungere i virkeligheden. På den måde kan du være sikker på, at du ikke investerer tid og kræfter i noget, der er for svært føre ud i livet.

Dernæst kan du deltage i et forløb på tre måneder, hvor du kan arbejde på din idé. Her er endda mulighed for, at du kan få en kontorplads og yderligere hjælp til dit iværksætteri. Det er de færreste iværksættere, der har samme muligheder, når de er ved at starte deres idé, produkt eller virksomhed op.

Hvis alt går op i en højere enhed, og din idé bliver ført ud i livet, kan du også få hjælp til driften af din virksomhed. Akademikernes Ambitiøse A-kasse tilbyder at hjælpe deres medlemmer med at rekruttere samt onboarde nye medarbejdere. Her er vi altså langt henne i processen, men du kan stadig få hjælp som medlem af Akademikernes A-kasse.

Hvis du har en god idé, kan du få hjælp af Akademikernes A-kasse til at føre den ud i livet.
Hvis du har en god idé, kan du få hjælp af Akademikernes A-kasse til at føre den ud i livet.

Kan du melde dig gratis ind i Akademikernes A-kasse som studerende?

Du kan melde dig ind i Akademikernes A-kasse gratis, så længe du er studerende. Den helt store fordel ved det er, at du kan få dagpenge fra den dag, du dimitterer, hvis du er medlem af en A-kasse et år inden. Der er ingen grund til, at du skal gå glip af mere end 13.000 kr. den første måned, fordi du ikke har været medlem af en A-kasse – eksempelvis Akademikernes A-kasse – i god nok tid.

Især fordi, det er gratis for dig som studerende at være medlem af A-kassen.

Udover et gratis medlemskab, så får du også adgang til en jobportal, hvor du kan finde dit første studiejob eller praktikforløb. Det er noget af det allervigtigste i din tid som studerende. Faktisk er den erfaring du får igennem et studiejob noget af det vigtigste for din fremtidige jobsøgning. Det kan være forskellen på at få et job hurtigt og først efter længere tid. Igennem Akademikernes A-kasse kan du også få hjælp til at skrive ansøgninger til praktik og jobansøgninger studiejobs.

Men det kræver altså, at du melder dig ind i Akademikernes Ambitiøse A-kasse, mens du er studerende. Og gerne et år før du dimitterer, så du kan få dagpenge med det samme, hvis du ikke har et job.

Akademikernes Ambitiøse A-kasse har desuden den laveste dimittendledighed blandt A-kasser for akademikere, og så er det den billigste A-kasse for akademikere. Det er jo i sig selv en fordel, når du skal til betale for dit medlemskab som færdiguddannet.

Det er gratis at blive medlem i Akademikernes A-kasse som studerende.
Det er gratis at blive medlem i Akademikernes A-kasse som studerende. Klik på billedet eller linket her for at melde din som gratis studiemedlem.

Hvorfor skal jeg vælge Akademikernes A-kasse?

Det skal du af alle de årsager, jeg har listet ovenfor. Akademikernes Ambitiøse A-kasse er en af de stærkeste A-kasser på markedet. De favner bredt for akademikere, og de er rigtig gode til at få nyuddannede i arbejde hurtigt.

Derudover har de masser af tilbud til dig, der vil lære nye kompetencer eller bare have hjælp til jobsøgningen. Det er på sin vis det sikre valg at vælge Akademikernes A-kasse. Du ved, hvad du får som akademiker: Hjælp og høj faglighed af nogle mennesker, der forstår dig og har samme baggrund som dig selv.

Hvis du tilmed vil være iværksætter, giver det endnu mere mening at vælge Akademikernes A-kasse. De tilbud, de har til iværksættere, kan nærmest ingen A-kasser konkurrere med.

Hvis du er studerende, kan du roligt melde dig gratis ind som medlem. Er du akademiker og allerede uddannet – det går ligesom hånd i hånd – kan det være et medlemskab i denne A-kasse, der gør hele forskellen. Fordi de forstår din situation, og fordi de er til for akademikere.

Hvis du gerne vil være medlem, kan du melde dig ind i A-kassen her.

Du kan blive klogere på de andre A-kasser her

Jeg håber, at min guide til Akademikernes A-kasse var brugbar. Hvis du stadig er nysgerrig omkring de andre A-kasser,  du har mulighed for at blive medlem af her i Danmark, har jeg skrevet en række uddybende guides om nogle af dem.

Jeg vil løbende opdatere og udvide listen herunder med nye afsnit i serien. Men indtil nu kan du læse og blive klogere på følgende A-kasser:

Generelt om A-kasser

Jeg har også skrevet en guide til fagforeningerJeg har også skrevet en guide, der hjælper dig med at vælge fagforening som studerende.
Du kan også læse mere specifikt om gule fagforeninger og røde fagforeninger her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *