Min A-kasse er et godt valg for både nyuddannede og erfarne. Læs her, hvorfor du skal vælge Min A-kasse

Min A-kasse: Guide til valg af A-kasse | Afsnit #3

Min A-kasse er hele tre gange blevet kåret til at være Danmarks bedste A-kasse. Min A-kasse er en af Danmarks ældste A-kasser, og den har eksisteret siden 1914.  Med mere end 90.000 medlemmer har Min A-kasse en stor variation af medlemmer med forskellige baggrunde.

Min A-kasse er blandt de billigste A-kasser i Danmark, hvor de formår – år efter år – at kombinere en lav medlemspris med en høj grad af tilfredshed blandt medlemmerne.

Min A-kasse er for alle uanset branche og baggrund, og herunder kan du lære Min A-kasse bedre at kende og blive klogere på, om den er det rette valg for dig.

Her får du en god A-kasse, der sætter sig ind i individet og dig som person. Altid.
Her får du en god A-kasse, der sætter sig ind i individet og dig som person. Altid.

Hvad er der særligt ved Min A-kasse?

Min A-kasse bliver hurtigt til din A-kasse. Og det vil du mærke med det samme, når du bliver medlem . Hvis du altså bliver medlem. Det, jeg mener med det, er, at Min A-kasse går rigtig meget op i at give god, personlig rådgivning til sine medlemmer.

Uanset om du er nyuddannet eller mere erfaren, så får du hjælp til din jobsøgning med det samme. Min A-kasse giver din jobsøgning et 360-graders eftersyn, så alt kommer med, og du kommer tættere på drømmejobbet.

Først og fremmest hjælper Min A-kasse dig med at få afklaret dine kompetencer, så du kan blive helt skarp på, hvad du kan, og hvad du er god til. På den måde bliver det langt lettere for dig at målrette din jobsøgning og søge jobs, som din profil passer på.

Dette kan du bruge i snakke og tanker om valg af brancher og jobs. Det er meget lettere at hjælpe dig med din jobsøgning, når du er afklaret omkring, hvad du gerne vil. Det ved Min A-kasse. Og derfor gør de en stor indsats for at hjælpe deres medlemmer med at blive afklaret med det samme.

Her vil du også få helt konkret sparring om dine ansøgninger, dit CV, jobsamtalen og alt, der hører til.

Min A-kasse tilbyder også coaching til deres medlemmer. Hvis du eksempelvis føler dig stresset over at være jobsøgende. Det kan være en stor omvæltning for såvel nyuddannede som mere erfarne profiler at stå uden arbejde. Her får du altså hjælp til at håndtere den situation, hvis du vælger Min A-kasse.

Hvis du leder efter din nye A-kasse, har jeg lavet overblik over de fleste danske A-kasser her.

Meld dig ind i Min A-kasse, hvis du ønsker en A-kasse, der hjælper dig i gang med din jobsøgning med det samme
Meld dig ind i Min A-kasse, hvis du ønsker en A-kasse, der hjælper dig i gang med din jobsøgning med det samme

Du kan nyde godt af spændende foredrag og workshops  – helt gratis

Enhver der har været jobsøgende ved, at det kan være en hård periode. Det er især hårdt, hvis du sidder fast og mangler inspiration og hjælp. Det ved Min A-kasse, og derfor tilbyder de mange forskellige og inspirerende workshops. På disse workshops kan du få gode sparring og hjælp til netop den udfordring, du står overfor i din jobsøgning.

Det er forskelligt fra person til person, hvad man har brug for hjælp til. Derfor tilbyder Min A-kasse en bred vifte af kurser, workshops og arrangementer. Eksempelvis kan du få hjælp til at lave en god LinkedIn-profil. Du kan også få hjælp til at skrive en god ansøgning. At lave et flot CVSøge uopfordret. Måske vil du gerne have hjælp til at præsentere dig selv til jobsamtalen?

Alt det og meget mere kan du få hjælp til via workshops fra Min A-kasse.

Min A-kasse har adgang til nogle af de førende eksperter inden for jobsøgning, sociale medier, jobsøgningsstres og mange andre relevante emner. Der er altså mulighed for at blive skarp til mange forskellige discipliner inden for jobsøgning.

Der udover får du også mulighed for at udvide dit netværk, når du deltager i arrangementer og lignende. Det kan især hjælpe dig, der er nyuddannet og ikke har det helt store netværk. Et netværk kan nemlig hjælpe dig i din jobsøgning.

Her kan du få adgang til jobs, der enten ikke er slået op eller kun eksisterer i netværket. Du kan også blive anbefalet til jobs, du ikke har set og meget andet. Dit netværk er guld værd, og derfor er et en stor fordel, at du kan udvide det ved hjælp af Min A-kasse.

Derudover holder A-kassen også en årlig julefrokost, hvor du både kan have det sjovt og netværke.

Udnyt gerne netværksmøderne i Min A-kasse og lær nye mennesker at kende
Udnyt gerne netværksmøderne i Min A-kasse og lær nye mennesker at kende

Tilbyder Min A-kasse gratis medlemskab for studerende?

Ja! Du kan melde dig gratis ind om studerende. Og det er en rigtig godt idé at gøre, så du kan være helt sikker på at få dagpenge fra den dag, du står som nyuddannet. Det er nemlig vigtigt, at du melder dig ind i en A-kasse et år forinden, du færdiggør din uddannelse.

Det er kravet for, at du kan få dagpenge med det samme. Hvis ikke, så skal du sidde over i en såkaldt karensperiode, inden du får dagpenge. Den kan variere lidt afhængigt af, hvornår du får dig meldt dig ind efter din uddannelse. Jeg har skrevet en guide, der hjælper dig med at vælge A-kasse som studerende. Læs den her.

Men alt det skal du altså ikke bekymre dig om, hvis du melder dig ind i god tid som studerende. Og her er Min A-kasse et rigtig godt valg. A-kassen kan hjælpe dig, mens du er studerende. Her kan du få sparring og hjælp til at vælge det rette studiejob, vælge den rette praktikplads og skrive en god praktikansøgning.

Derudover er det også bare en stor fordel at have nogen til at hjælpe sig, når du står som uddannet. Og det vil din A-kasse altid. Derudover kan du også melde dig gratis ind i de fleste fagforeninger som studerende. Og du kan lige så godt klare to fluer med et smæk. På den måde skal du ikke bøvle med det, når du er færdiguddannet og klar til at jagte dit første job.

Du kan melde dig gratis ind i Min A-kasse, hvis du stadig er studerende
Du kan melde dig gratis ind i Min A-kasse, hvis du stadig er studerende

Er Min A-kasse den rette A-kasse for mig?

Hvis du gerne vil være en del af en bred A-kasse, hvor der er mange forskellige medlemmer, er svaret ja. I A-kassen får du også masser af fordele til en rigtig god pris. Faktisk er Min A-kasse blandt de billigste A-kasser i Danmark.

Min A-kasse er for alle, og den er blevet kåret som Danmarks bedste A-kasse tre gange. Her er personlig rådgivning i fokus, og det handler mest af alt om dig som individ og dine behov.

A-kassen gør meget ud af at hjælpe nyuddannede i jagten på deres første job. Her får du selvfølgelig hjælp til alt det grundlæggende: CV, ansøgning, jobsamtale og kompetenceafklaring.

Men du får også hjælp til, hvordan du søger virksomhedspraktik eller job med løntilskud og kickstarter din karriere. Virksomhedspraktik og starten på en karriere har nemlig meget med hinanden at gøre.

Her vil du blive meget skarpere til det, du gerne vil arbejde med. Du får masser af erfaring, du får et større netværk og du kommer tættere på drømmejobbet. Derfor har A-kassen også valgt at lægge stor vægt på at hjælpe deres medlemmer tættere på jobbet igennem virksomhedspraktik.

Derudover er der masser af andre fordele ved at være medlem af Min A-kasse, og du kan læse meget mere om dem og få hjælp til at melde dig ind her.

Du kan blive klogere på de andre A-kasser her

Jeg håber, at min guide til Min A-kasse har hjulpet dig. Hvis du stadig er nysgerrig omkring  andre A-kasser, som du har mulighed for at blive medlem af her i Danmark, har jeg skrevet en række uddybende guides om nogle af dem.

Jeg vil løbende opdatere og udvide listen herunder med nye afsnit i serien. Men indtil nu kan du læse og blive klogere på følgende A-kasser:

Generelt om A-kasser

Jeg har også skrevet en guide til fagforeninger inklusiv de røde fagforeninger og de gule fagforeninger, samt en guide der handler om både fagforeninger og A-kasser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.