Vigtigt: Derfor skal du være med i en A-kasse

Uanset om du er studerende eller nyuddannet, er det vigtigt, at du er medlem af en A-kasse. Men hvorfor er det lige, at det så vigtigt at være med i en A-kasse? Fordi en A-kasse beskytter og forsikrer dig, hvis du står uden job. Det er med andre ord en arbejdsløshedskasse eller arbejdsløshedsforsikring.

Hvis du mister dit arbejde eller står som nyuddannet uden job, så skal du på kontanthjælp. Det hverken lyder fedt eller er det. Heldigvis er der et bedre alternativ, og det er at være på dagpenge. Men du kan kun få udbetalt dagpenge, hvis du er medlem af en A-kasse. 

Udover dagpenge er der en lang række fordele ved at være medlem af en A-kasse. Herunder kan du læse, hvad du får ud af at være med i en A-kasse samt hjælp til at vælge den helt rigtige A-kasse for dig.

Hvad får du ud af at være medlem i en A-kasse?

Det kan være svært at finde rundt i hele den offentlige jobsøgningsmølle med Jobnet og alt, der følger med. Det får du heldigvis hjælp til af din A-kasse. Desuden sørger din A-kasse for – samtidig med at den udbetaler dagpenge – at der er styr på dine feriedagpenge, efterløn, diverse offentlige ydelser så som støtte til børnepasning og andet.

Desuden er din A-kasse og fagforening ofte tæt forbundet. Det gør, at du kan få adgang til til kurser og læringsforløb, hvor du kan tilegne dig flere kompetencer. Derudover kan du netværke og få hjælp til din ansøgning og dit CV. Samt meget andet.

Der er altså masser af fordele ved at være medlem af en A-kasse. Det er meget, meget sjældent, at folk vælger at spare A-kassen væk, da den har så stor betydning, hvis man mister sit job. Som studerende kan du også i de fleste tilfælde få medlemskabet gratis eller meget billigt.

Leder du efter billige fagforeninger? Dem finder du her.

Husk at melde dig ind i din A-kasse, mens du er studerende.
Husk at melde dig ind i en A-kasse, mens du er studerende.

Vælg den rette A-kasse

Jeg vil løbende opdatere siden her med A-kasser, der er gode for nyuddannede og studerende.

Når du skal vælge den rette A-kasse, kan du passende gå efter en, hvor der er flere medlemmer med samme profil som dig. Det kan være, du læser noget forretningsorienteret og gerne vil kunne netværke med flere, der gør det samme. Så gå efter en A-kasse, der henvender sig til “business-uddannelser” eksempelvis.

Jeg har samlet en række A-kasser herunder, hvor jeg beskriver, hvem de henvender sig til, og hvorfor du skal overveje dem. På den måde kan du lettere få meldt dig ind og være sikker på at få dagpenge, hvis du står uden job.

Business Danmark: Dig der arbejder med salg og marketing

BusinessDanmark er en billig og god A-kasse til salg og marketing

Business Danmark er en A-kasse, der er det rette valg, hvis du drømmer om at arbejde med salg og marketing. Eller en af delene. Eller læser en uddannelse indenfor de felter eksempelvis cand.merc, HA eller markedsføringsøkonom.

A-kassen er specialister i at hjælpe folk med en bred bussinesprofil, som gerne vil guides igennem dagpengeverden og få hjælp til at bryde ind på jobmarkedet. Jeg mener, at Business Danmark er et godt valg, hvis du allerede nu ved, at din fremtid ligger inden for salg og marketing.

Business Danmark er gratis, så længe du er studerende. Du kan melde dig til her.

CA A-kasse: Til “business-folk”

Hvis du er ved at tage en længerevarende

uddannelse på Aarhus BSS elleCBS, er CA A-kasse det helt rigtige valg. Størstedelen af deres medlemmer er studerende på handelsuddannelser og -institutioner samt medarbejdere i erhvervslivet. De henvender sig mest til folk, der arbejder med ledelse, økonomi, kommunikation, HR.

Her kan du også blive gratis studiemedlem, og det er altså en rigtig god idé at vælge som studerende. Samtidig bliver du en del af en A-kasse, der har mange erhvervsprofiler, og det kan hjælpe med at styrke dit netværk, hvis du deltager i CA’s arrangementer.

Du kan tilmelde dig A-kassen gratis som studerende eller på almindelig vilkår her.

Det Faglige Hus: Danmarks billigste kombinerede A-kasse og fagforening

Det Faglige Hus eller DFH er i følge dem selv den billigste kombinerede A-kasse og fagforening i Danmark. Alene af den grund er det et godt valg som A-kasse, men der er altså flere fordele hos DFH end blot prisen.

Som studerende får du gratis medlemskab, ligesom du gør med de andre A-kasser. Derudover er prisen lav, når du engang skal til at betale selv, og det betyder altså, at du ikke skal til at skifte A-kasse, når du er nyuddannet.

A-kassen er for alle, og de favner bredt. Så har du ikke selv fundet din branche eller niche, er DFH et rigtig godt bud på en A-kasse. Her kan du også få karriererådgivning, juridisk hjælp og meget andet såsom billig forsikring og tilbud på en lang række produkter.

Du kan melde dig til Det Faglige Hus her. 

Husk at melde dig ind i A-kassen i god tid

Og det er faktisk rigtig vigtigt, at du melder dig ind i en A-kasse, mens du studerer. Hvis du er medlem af en A-kasse i minimum et år inden, du står som nyuddannet, kan du få dagpenge med det samme. Det vil sige, at du ikke skal vente en måned og dermed gå glip af mange penge. Det er omkring 15.000 før skat, du får som nyuddannet.

Hvis du ikke er medlem et år forinden, skal du melde dig ind i en A-kasse senest 14 dage efter, du er færdig med din uddannelse. Så kan du få dagpenge en måned efter, du er færdig med din uddannelse. Du vil i begge tilfælde få dagpenge efter dimittendsatsen.

Men du skal altså igennem en karensmåned, hvis du ikke har været medlem et år forinden. Så: Meld dig ind i god tid! Det har relativ stor økonomisk betydning for dig som nyuddannet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *