CA A-kasse er det rette valg for folk med en businessuddannelse, nyuddannede som studerende

CA A-kasse: Guide til valg af A-kasse | Afsnit #4

CA A-kasse er både en A-kasse og karrierepartner. CA A-kasse er specialister i at hjælpe folk, der arbejder med eller studerer en uddannelse inden for ledelse, business, kommunikation, HR eller økonomi. Altså klassiske businessuddannelser. Derfor kender du sikkert også CA A-kasse, hvis du læser på enten CBS eller Aarhus BSS eller en anden businessuddannelse eller businessakademi. 

CA A-kasse har i omegnen af 67.000 medlemmer med en bussinessbaggrund. CA er ikke en traditionel A-kasse, der samarbejder eller er en del af en fagforening. CA beskæftiger sig udelukkende med at få deres medlemmer i arbejde, og de har stor succes med dette. 

Derfor vælger mange studerende på en businessuddannelse CA A-kasse. Her er CA nemlig gode til at hjælpe deres medlemmer frem mod tiden som færdiguddannet og ud i job. Læs mere herunder og bliv klogere på CA A-kasse. 

CA A-kasse er for dig, der drømmer om en karriere indenfor business. Det kan være at arbejde med økonomi, HR, marketing, kommunikation, ledelse eller et andet område relateret til business. CA er nemlig specialister til at hjælpe studerende, nyuddannede og mere erfarne profiler med netop sådan en baggrund. 

Hvis du er studerende på en businessuddannelse, er det helt oplagt at vælge CA. For det første kan du være gratis medlem af CA som studerende. Det alene er en kæmpe fordel. 

Men der stopper det selvfølgelig ikke. CA A-kasse tilbyder også diverse workshops, kurser og karriererådgivning. Alt sammen kan du bruge i din fremtidige jobsøgning, og det er altså en kæmpe fordel, når du slås med alle andre nyuddannede om de få jobs, der er. 

Derudover får du adgang til en billig studieforsikring, og så tilbyder CA faktisk også hjælp til eksamensforberedelse. Men vigtigst af alt: Som studerende og medlem i et år af CA, så er du sikker på, at du får dagpenge, når du er færdiguddannet.

Det er så vigtigt, at du gør det. At være medlem af en A-kasse minimum et år før, du står som færdiguddannet, kan betyde en forskel på mange tusinde kroner

Som medlem af CA A-kasse kan du få et større netværk og stå stærkere som nyuddannet
Som medlem af CA A-kasse kan du få et større netværk og stå stærkere som nyuddannet

Sådan hjælper CA nyuddannede i jobjagten

Din A-kasse er selvfølgelig vigtig, uanset hvilken situation du står i. Men det er især, når du står som nyuddannet, at du har brug for en stor hjælp af din A-kasse. Og det får du netop som medlem af CA A-kasse. 

Som nyuddannet får du selvfølgelig dagpenge. Det er klart. Derudover får du masser af hjælp til din jobsøgning, så du kan komme hurtigere ud i dit første job. Og det har CA nogle helt konkrete og meget effektive måder at gøre det på.

Først og fremmest får du taget en personprofil og en IQ-test, som du kan bruge til at blive klogere på dig selv med. 

Derudover kan du få personlig karriererådgivning samt masser af gratis tilbud. Eller gratis er det jo ikke, du har jo betalt for at være medlem. Men uden merpris kan du komme på kurser, workshops samt komme med på gå-hjem-møder og diverse webinarer. 

CA A-kasse tilbyder også deres nyuddannede medlemmer E-bøger om jobsøgning og andet materiale, der kan hjælpe i jagten på jobbet. 

Alle de her fordele gælder selvfølgelig også, hvis du bliver ledig som lønmodtager

Har CA A-kasse gratis medlemskab for studerende?

Ja! Det har de nemlig. CA A-kasse har gratis medlemskab for studerende. Og det er jo rigtig godt nyt til dig, der er studerende og leder efter din kommende A-kasse. Det er vigtigt, at du får meldt dig ind i en A-kasse i god tid, så du kan få dagpenge med det samme.

Reglerne er nemlig sådan, at du skal i en form for karantæne, hvis du ikke er tidligt nok ude. Du skal være medlem af en A-kasse et år før, du bliver færdig med at læse. Så kan du få dagpenge med det samme.

Ellers må du sidde over i en hele måned. Og det kan altså blive ret dyrt

Derfor giver det kun mening, at du melder dig ind i en god A-kasse med gratis studiemedlemskab. Og her er CA A-kasse et rigtig godt bud. På den måde kan du med vished og ro i sjælen se frem mod at færdiggøre din uddannelse og starte jobjagten. 

Hvis du leder efter en fagforening som studerende, kan du få hjælp her. Læs også om enten gule fagforeninger eller røde fagforeninger her.

Som studerende og nyuddannet er du godt stillet som medlem af CA A-kasse
Som studerende og nyuddannet er du godt stillet som medlem af CA A-kasse

Skal jeg vælge CA A-kasse?

Hvis du enten læser eller har læst en businessuddannelse, er svaret indlysende: Ja, det skal du. CA er så dygtige til at hjælpe folk med brede businessbaggrunde, så det giver kun mening for dig at vælge dem. 

Du vil stå stærkt i jagten på dit første job. Du vil kunne få sparring af folk, der har arbejdet med det, du gerne vil. Du får hjælp af folk, der ved og forstår, hvad du vil. Det giver kun mening

CA A-kasse hjælper dig med alt omkring din jobsøgning. Herunder kan de også hjælpe dig med at søge virksomhedspraktik eller job med løntilskud

Du får selvfølgelig også løbende sparing på dine ansøgninger og dit CV. På den måde ved du, at det hele spiller, og du er på rette vej i din jobsøgning

Det samme gælder også, hvis du melder dig ind som studerende. Her kan du få løbende sparring og hjælp til at lande et studiejob og en praktikplads. Du får eksempelvis hjælp til dine jobansøgninger og praktikansøgninger

Så svaret er ja, hvis du kan se dig selv i det, jeg har skrevet ovenfor. Så er CA A-kasse det hele rette valg for dig

Bliv klogere på de andre A-kasser i Danmark

Jeg håber, du kunne bruge min guide til CA A-kasse. Hvis du er nysgerrig omkring andre A-kasser, du kan blive medlem af her i Danmark, har jeg skrevet uddybende guides om nogle af dem. 

Jeg vil løbende opdatere og udvide listen herunder. Men indtil nu kan du læse og blive klogere på følgende A-kasser:

Generelt om A-kasser

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.