Hvilke forsikringer skal man have, når man flytter hjemmefra? Få svaret her

Hvilke forsikringer skal man have, når man flytter hjemmefra?

Når du flytter hjemmefra, skal du for alvor til at stå på egne ben. Det betyder også, at du skal til at tage stilling til meget af det, som dine forældre har gjort for dig før. Herunder også dine forsikringer. 

Det er nemlig utrolig vigtigt, at du er bevidst om, hvilke forsikringer man skal have, når man flytter hjemmefra.

Guiden her fortæller dig, hvilke forsikringer du skal have, når du flytter hjemmefra for at være sikret ansvarligt. Både i tilfælde af at du kommer ud for et tyveri, kommer til skade eller kommer til at volde andre skade.

Vidste du, at én ud af tre personer betaler for meget for deres forsikringer? Det gælder også studerende. Med Findforsikring får du tre uafhængige tilbud, og så vælger du bare det billigste. Nemmere bliver det ikke. 

Som ung, der lige er flyttet hjemmefra, kan man føle sig uovervindelig. Men hvis skaden sker, og du står med nedsat arbejdsevne eller lignende efter en ulykke eller får stjålet dine ting, er det vigtigt, at du er forsikret. Derfor skal du tegne forsikringer, når du flytter hjemmefra.

Når du flytter hjemmefra, er du som udgangspunkt ikke længere dækket af dine forældres forsikringer – dog er der undtagelser, du kan læse mere om længere nede. Men derfor er det vigtigt, at du selv får tegnet de nødvendige forsikringer.

Selvom du vurderer, at du ikke ejer noget af værdi, vil du nok opdage, at det forholder sig anderledes. For hvad med din telefon, din bærbar og cykel? Tre dyre investeringer, der kan være svære at erstatte på en SU. Og generelt ikke er sjove at skulle undvære uden at kunne erstatte hurtigt. Derfor skal du tegne en indboforsikring, når du flytter hjemmefra.

Derudover kan du risikere at komme ud for en ulykke. Der har din alder og indbos værdi jo intet at sige. Men som studerende er man ofte på en stram økonomi og kommer man til skade, så det ikke er muligt at passe ens studiejob, kan det have alvorlige konsekvenser.

 Derfor giver det god mening at have en ulykkesforsikring, som kan træde i kraft og hjælpe dig, indtil du er frisk igen. Derfor giver en sundhedsforsikring også god mening.

En rejseforsikring skal heller ikke undervurderes, for ikke alene kan du få hjælp hvis du bliver syg, du kan også få hjælp skulle en af dine kære blive syg og du har brug for hurtigt at komme hjem.

Alle disse forsikringer kan du hente tilbud på fra Findforsikringså du kan få de billigste og bedste forsikringer, når du flytter hjemmefra. 

Vidste du, at én ud af tre personer betaler for meget for deres forsikringer? Det gælder også studerende. Med Findforsikring får du tre uafhængige tilbud, og så vælger du bare det billigste. Nemmere bliver det ikke. 

Disse forsikringer har du brug for, når du flytter hjemmefra

Der er flere forskellige forsikringer, som det er en god ide at have når du flytter hjemmefra. Nogle af dem kan du dele med en sambo eller roomie. Andre er individuelle. En af de forsikringer du kan dele med en sambo eller roomie er en indboforsikring, i skal blot sikre at i begge står på forsikringen og beløbet i er forsikret for er stort nok til at dække begge jeres ting.

Hvis I er unge og studerende, giver det mening at vælge den billigste (og bedste) løsning. Findforsikring lader jer få tre uafhængige tilbud, hvor I kan vælge den billigste.

I skal også være opmærksomme på, at hvis en af jer har en ekstra dyr cykel, bærbar eller telefon, er det måske en god ide at have en ekstra elektronik- eller cykelforsikring tilknyttet, så I er sikre på, at den er dækket, skulle uheldet være ude.

Selvom I bor sammen, er der nogle forsikringer I ikke kan have sammen, men hvor I hver for sig skal tegne en. Det gælder blandt andet en ulykkesforsikring, en sundhedsforsikring og rejseforsikring.

 En ulykkesforsikring er god at have, skulle en af jer komme ud for en ulykke. Her vil du få et beløb udbetalt af din forsikring til hjælp, mens du kommer dig over din skade. Husk, at forsikringen dækker ulykke og ikke sundhed.

Det er også en god ide at være opmærksom på, at der findes to slags ulykkesforsikringer. En fritidsforsikring der kun dækker din fritid og en heltidsforsikring, der dækker døgnet rundt.

Ofte er det muligt at tegne en sundhedsforsikring, samtidig for meget få ekstra penge. Her er det muligt at få hurtig hjælp uden om de offentlige ventelister, skulle du have brug for det. 

Skal du ud og rejse, måske i løbet af sommerferien eller måske en studierejse, er det godt at være forsikret skulle du ende med at blive syg og skal på hospitalet. Det kan ende med at blive en dyr fornøjelse uden en forsikring. Med en rejseforsikring, er det også muligt at komme hjem med dit forsikringsselskabs hjælp, skulle et familiemedlem blive alvorlig syg.

I kan med fordel sammenligne forskellige forsikringstilbud og vælge det, der passer jer bedst. Findforsikring lader jer få tre uafhængige tilbud, hvor I evt. kan vælge det billigste.

Ellers har A-kasser og fagforeninger mange gode tilbud, hvis du vælger at melde dig ind. Det er værd at bemærke, at som studerende er det gratis at være medlem af en a-kasse og fagforening.

Vidste du, at én ud af tre personer betaler for meget for deres forsikringer? Det gælder også studerende. Med Findforsikring får du tre uafhængige tilbud, og så vælger du bare det billigste. Nemmere bliver det ikke. 

Hvor finder jeg de billigste og bedste forsikringer, når jeg skal flytte hjemmefra?

Selv om du er studerende og ikke har det store beløb at gøre godt med, er det stadig vigtigt at du får de nødvendige forsikringer, så du ikke kommer ud for problemer, hvis uheldet ude. Der findes gode og billige forsikringer til alle, der skal flytte hjemmefra og starte på et studie.

Mange ender ofte med at være overforsikret, det gælder også studerende, så det er en god ide at starte med at få et godt overblik over dit behov. Selv om din forsikring er billig, er der jo stadig ingen grund til at betale mere end nødvendigt.

Det nemmeste er, at når du skal flytte hjemmefra, så sammenligner du forskellige tilbud på de forsikringer, som du har brug for. Det kan du eksempelvis gøre igennem Findforsikring, hvor du får tre uafhængige tilbud på forsikringer, når du skal flytte hjemmefra.

Husk at undersøge hvad forsikringerne dækker, hvad selvrisikobeløbet er. Jo billigere jo højere selvrisiko kan du forvente.

Men sørg altid for at finde mindst tre muligheder og sammenlign dem. Jo flere du undersøger, jo bedre muligheder har du for at finde de bedste. Det er også en god ide at prøve at forhandle med forsikringsselskabet og høre, om du kan få bedre betingelser, især hvis du tegner mere end en forsikring samme sted. Det er altid et forsøg værd, for du vil aldrig komme til at stå dårligere end før.

Husk også at undersøge forsikringsselskabets ry. Det kan blandt andet gøres på Trustpilot. Hvis noget virker for godt til at være sandt, så er det det måske også. Derfor er det en god idé at undersøge andres oplevelser med forsikringsselskaberne. 

Men det er altid en god ide at undersøge nettet og få mindst tre forskellige tilbud. Derfor giver det mening at få tre uafhængige tilbud gennem Findforsikring. Her vil du blive præsenteret for tre forskellige forsikringstilbud, og du kan nemt og enkelt vælge det, der er billigst og bedst for dig. 

Vidste du, at én ud af tre personer betaler for meget for deres forsikringer? Det gælder også studerende. Med Findforsikring får du tre uafhængige tilbud, og så vælger du bare det billigste. Nemmere bliver det ikke. 

Du kan også få billige forsikringer igennem din fagforening som studerende

En anden mulighed for at få gode og billige forsikringer til studerende er hos din fagforening. 

Det er gratis at være medlem af en fagforening og A-kasse som studerende, så det er en god ide at undersøge deres tilbud som er skræddersyet til studerende. 

Nogle fagforeninger har også tilbud på ulykkesforsikringer til studerende ved indmeldelse. Det er værd at bemærke, at når det er gratis at være medlem af en fagforening som studerende, så betaler du kun for ulykkesforsikringen. Du skal ikke betale dobbelt, hvis du er studerende og netop flyttet hjemmefra.

Som medlem af en fagforening får du mange andre tilbud end en ulykkesforsikring. Du får også rådgivning og sparring som jobsøgende. Det er også muligt at få studie -og erhvervsrådgivning af højt kvalificerede rådgivere i en fagforening eller A-kasse.

Det Faglige Hus er Danmarks billigste fagforening og A-kasse. Igennem Det Faglige Hus kan du få rabat på masser af forsikringer til studerende

Det Faglige Hus er Danmarks billigste fagforening og A-kasse. Igennem Det Faglige Hus kan du få rabat på masser af forsikringer til studerende herunder indboforsikring – og så er det gratis at melde dig ind, når du er studerende.

Så længe kan du være dækket af dine forældres forsikringer

Inden du vælger en indboforsikring og måske også en rejseforsikring, så start med at undersøge dine forældres forsikringer. Nogle forsikringer dækker nemlig også deres børn efter de er blevet 18 år og er flyttet hjemmefra.

Ofte er du dækket, op til du er 21 år. Men det kræver nogle gange, at du skal bo alene, før dine forældres forsikringer dækker dig.

Da det ikke er alle forsikringer der yder denne service, er det vigtigt at du får det undersøgt. På den måde kan du være sikker på, at du er forsikret, fra den dag du flytter hjemmefra.

Det nemmeste er derfra at få tre uafhængige forsikringstilbud gennem Findforsikring, når du skal flytte hjemmefra.

Andre forsikringer du bør overveje, når du flytter hjemmefra

Der findes også andre forsikringer, som det kan være værd at overveje, når du flytter hjemmefra. Der er selvfølgelig den nødvendige studieforsikring, som allerede er nævnt og som dækker indbo, ulykke og rejse. Men det er ikke de eneste.

Har du bil, skal du som udgangspunkt have en kaskoforsikring og måske en reel bilforsikring, hvis bilen er det værd. Har du hund eller kat, kan det også være godt at have en hunde- eller katteforsikring. Bliver dit kæledyr sygt, kan det blive rigtig dyrt i dyrlægeregninger, hvis du ikke har en forsikring.

Har du en dyr cykel, kan det være en god ide at tegne en separat cykelforsikring, så du er sikker på, at du er dækket, skulle du miste den.

Af andre forsikringer som kan være værd at overveje, er en privat sundhedsforsikring. Det giver dig mulighed for at få den rigtige hjælp hurtigt og effektivt uden at skulle vente. Det kan gøre en stor forskel i en travl studietid.

Alle disse forsikringer kan du få tilbud på hos Findforsikring, så du kan finde den billigste forsikring til dig som studerende.

Vidste du, at én ud af tre personer betaler for meget for deres forsikringer? Det gælder også studerende. Med Findforsikring får du tre uafhængige tilbud, og så vælger du bare det billigste. Nemmere bliver det ikke.