Med en god forsikring til studerende skal du ikke bekymre dig om dine ting

Alt du skal vide for at vælge den rigtige forsikring til studerende

Der er meget forskelligt, som du skal huske på, når du er studerende, eller når du flytter hjemmefra. En af de vigtigste ting er at sørge for at have den rigtige forsikring. Eller rigtige forsikringer.

Der er flere forskellige forsikringer, man som studerende skal have, og det kan være svært at vide, hvilke du skal vælge. Men det kan du blive klogere på i guiden her, der hjælper dig med at vælge mellem det store udbud og ende med den rigtige forsikring til studerende.

Læs mere herunder og vælg de forsikringer, du har brug for. 

Det Faglige Hus er Danmarks billigste fagforening og A-kasse. Igennem Det Faglige Hus kan du få rabat på masser af forsikringer til studerende – og så er det gratis at melde dig ind, når du er studerende.

Forsikringer er vigtige. Også når du er studerende og er flyttet hjemmefra. Det er vigtigt at have forsikringer som studerende, fordi du aldrig ved, hvornår du kan få brug for dem. Det er selve essensen af at være forsikret: At du er dækket, hvis du kommer ud for en skade eller lignende. 

Forsikringer dækker både skader, der måtte opstå på dine ejendele, og skader, der måtte opstå på dig selv. Der findes mange forskellige typer af forsikringer til studerende, og det kan være svært at vælge den rigtige. Herunder kan du dog se de mest populære forsikringer, der er særligt relevante for studerende:

Indboforsikring til studerende

En indboforsikring dækker skader på dit hus eller lejlighed, og på de ting, som du har stående i din bolig. Den dækker også skader, der måtte opstå, hvis du eksempelvis vælter noget hos din nabo. Indboforsikringen dækker også, hvis du bliver udsat for tyveri.

Læs mere og find den billigste og bedste indboforsikring til studerende her. 

Ulykkesforsikring til studerende

En ulykkesforsikring dækker, hvis du kommer til skade, og skaden er så alvorlig, at du ikke kan arbejde. Forsikringen dækker også, hvis du kommer til skade og bliver invalideret. 

Mange studerende lever et meget aktivt liv med fest og glade dage, og derfor er det en god idé at prioritere en ulykkesforsikring. 

Læs mere og find den billigste og bedste ulykkesforsikring til studerende her. 

Rejseforsikring til studerende

En rejseforsikring dækker, hvis du bliver syg eller kommer til skade, mens du er på ferie. Den dækker også, hvis man får problemer med din rejse, eksempelvis hvis der sker noget med dit fly eller hotel. Rejseforsikringen dækker også, hvis du bliver ramt af tyveri eller hærværk, mens du er på ferie.

Læs mere og find den billigste og bedste rejseforsikring til studerende her.

Elektronikforsikring

En elektronikforsikring dækker, hvis du får skader på din computer, mobiltelefon eller andet elektronisk udstyr. Den dækker også, hvis du glemmer din computer eller mobiltelefon, når du er ude at rejse.

Cykelforsikring

Hvis du har en dyr cykel eller elcykel, og du bor i en større studieby, så er det en god idé at få den forsikret. Der kan være forskel på, hvilken type forsikring du skal vælge. Det afhænger typisk af, om du har en dyr eller billig cykel.

Læs mere her og find den bedste og billigste cykelforsikring til studerende her.

Bilforsikring

Det er langt fra alle studerende, der har råd til at have en bil. Men hvis du ejer en bil, er det også vigtigt, at den er forsikret rigtigt. Dette både hvis du får en skade på bilen eller forvolder skade på andre eller andet med din bil. 

Læs mere her og find den bedste og billigste bilforsikring til studerende

Retshjælp til studerende

Retshjælp er en forsikring, der dækker udgifter til advokater og andre juridiske rådgivere. Retshjælp er en god idé at have, hvis du bliver involveret i en retssag eller andet juridisk problem. 

Dette kan nok være sværere at forudse, og det er ikke den mest populære forsikring til studerende. Vurdér derfor nøje, om du har brug for denne.

Studieforsikring

En studieforsikring dækker, hvis du bliver syg eller kommer til skade, og du derfor ikke kan gennemføre sit studie. Studieforsikringen dækker også, hvis du får skader på din computer eller andet studierelateret udstyr.

En studieforsikring er typisk en fællesbetegnelse for en pakkeløsning af nogle af de ovennævnte forsikringer, som du kan få igennem din fagforening

Hvis du ikke er medlem af en fagforening, så kan du melde dig gratis ind i en fagforening som studerende

Det Faglige Hus er Danmarks billigste fagforening og A-kasse. Igennem Det Faglige Hus kan du få rabat på masser af forsikringer til studerende – og så er det gratis at melde dig ind, når du er studerende.

Skal man være forsikret som studerende?

Det er ikke alle forsikringer, der er lovpligtige i Danmark. Lovpligtige forsikringer er dem, der er påkrævet af loven. De fleste af disse forsikringer er bilforsikringer, eller forsikringer der dækker andre transportmidler.

Men der er også en række andre forsikringer, der er lovpligtige. For eksempel skal du have en ansvarsforsikring, hvis du ejer et hus eller en lejlighed. Derudover er der nogle dyr, du skal have forsikring til, hvis du vælger at holde dem. Dog er det ikke blot for studerende, at dette gælder. Disse forsikringer lovpligtige for alle. 

Der er også forsikringer, der er frivillige at tegne. Disse forsikringer er ikke påkrævet af loven, men de kan være en god idé at have, hvis du ønsker at være dækket økonomisk, hvis uheldet er ude, og du mister eller får beskadiget nogle meget værdifulde ting. Nogle af de frivillige forsikringer er:

En forsikring dækker normalt kun skader, der er sket inden for et bestemt tidsrum. Så det er vigtigt at være opmærksom på, hvornår din forsikring udløber, så du ikke risikerer at stå uden dækning.

Der er mange forskellige forsikringsselskaber på markedet, og det kan derfor være svært at finde det rette selskab for dig. Det er en god idé at undersøge forskellige selskaber og sammenligne deres priser og vilkår, inden du vælger en forsikring.

Du kan også undersøge, om dit forsikringsselskab tilbyder en studieforsikring. En studieforsikring er en forsikring, der dækker skader, der kan opstå, mens du er i gang med at studere. Studieforsikringen dækker typisk skader på dine ejendele, rejseforsikring og ulykkesforsikring.

Studieforsikringer hører ofte sammen med A-kasser eller fagforeninger. Oftere fagforeninger end A-kasser. Så melder du dig ind i en fagforening, kan du i samme ombæring får nogle billige forsikringer til studerende. Dette er blot en af mange fordele ved at være med i fagforening eller A-kasse som studerende

Men det er oplagt at vælge en fagforening, hvis du leder efter en billig forsikring til studerende

Det Faglige Hus er Danmarks billigste fagforening og A-kasse. Igennem Det Faglige Hus kan du få rabat på masser af forsikringer til studerende – og så er det gratis at melde dig ind, når du er studerende.

Hvordan kan jeg tegne en forsikring som studerende?

Når du skal tegne en forsikring, skal du først beslutte dig for, hvilken type forsikring du har brug for. Dernæst skal man se på selve forsikringsbetingelserne, så du ved hvad man får dækket. Til sidst skal du tegne forsikringen, hvor du enten kan gøre det igennem en fagforening eller hos et forsikringsselskab.

Til studerende kan det være en fordel at tegne forsikringer gennem deres fagforening. Dette er ofte billigere end at tegne forsikringer privat. Fagforeningen tilbyder også forsikringer, der er tilpasset studerendes behov.

Det er faktisk en af de vigtigste fordele ved at være medlem af fagforening som studerende. Det er gratis, og det giver dig rabat på dine forsikringer. 

Når du er nyuddannet, skal du betale kontingent for at være med i fagforeningen. Men du får stadig rabat på dine forsikringer, selvom du ikke længere er studerende. Derfor er fagforeningen en livslang genvej til billige forsikringer, både til studerende og færdiguddannede

Det Faglige Hus er Danmarks billigste fagforening og A-kasse. Igennem Det Faglige Hus kan du få rabat på masser af forsikringer til studerende – og så er det gratis at melde dig ind, når du er studerende.

Hvad koster forsikringer til studerende?

Forsikringer til studerende kan være dyre, især hvis du ikke vælger en pakkeløsning i en såkaldt studieforsikring. Pakkeløsninger med studieforsikringer kan kombinere flere forsikringer, såsom indboforsikring, skadeforsikring og rejseforsikring, og kan derfor være en billigere måde at tegne forsikring på.

Det er dog ikke altid en pakkeløsning der passer til alle, og derfor kan det være nødvendigt at tegne individuelle forsikringer. Hvad der er en rimelig pris at betale for forsikringer afhænger af en række faktorer, herunder hvor mange forsikringer du tegner, din alder og andre forsikringsselskabers priser.

Det er derfor svært at sige, hvad forsikringer til studerende koster. Men du kan få forsikringer fra ned til 50 kr./md. til op over flere hundrede kroner. Men hvis du tegner din forsikring igennem en fagforening, kan du både få billige studieforsikringer og individuelle forsikringer til studerende.

Det Faglige Hus er Danmarks billigste fagforening og A-kasse. Igennem Det Faglige Hus kan du få rabat på masser af forsikringer til studerende – og så er det gratis at melde dig ind, når du er studerende.

Hvordan finder jeg den billigste forsikring til studerende?

Der er mange forskellige typer af forsikringer, og det kan være svært at finde den helt rigtige og til den rigtige pris. 

Der er mange forskellige steder, hvor du kan finde forsikringer til studerende. De mest oplagte steder at søge efter forsikringer er ved forsikringsselskaber og fagforeninger. Fagforeninger er typisk der, hvor du får de billigste forsikringer til studerende.

Når du sammenligner forsikringer, er det vigtigt, at du tager højde for forskellige faktorer. Du skal f.eks. overveje, hvilken type forsikring du har brug for, og hvor meget du vil betale for den. Du skal også tænke over, hvor længe du skal have forsikringen, og hvor meget dækning du har brug for.

Det er også en god idé at læse forskellige anmeldelser af forsikringsselskaberne og fagforeningernes forsikringer. På den måde kan du få et bedre indblik i, hvilke selskaber der tilbyder den bedste service, hvor høj selvrisiko du har, og hvilke dækninger du får.

Husk også, at du altid kan kontakte forsikringsselskaberne direkte, hvis du har spørgsmål eller behov for yderligere information.

Det Faglige Hus er Danmarks billigste fagforening og A-kasse. Igennem Det Faglige Hus kan du få rabat på masser af forsikringer til studerende – og så er det gratis at melde dig ind, når du er studerende.