Med en rejseforsikring til studerende er du sikret, når du er ude at rejse

Sådan finder du den bedste rejseforsikring til studerende

Hvis du som studerende gerne vil ud at rejse, så skal du tegne en rejseforsikring til studerende. Det er alfa og omega, at du er godt dækket ind, når du bevæger dig ud på eventyr i den store verden. 

Det kan måske lyde lidt fjollet, men hvis du kommer ud for en ulykke, bliver syg eller får en slem skade, så kan det bliver utrolig dyrt for dig. I udlandet er der nemlig ikke de samme sundhedssystemer og garantier, og derfor kan du blive mødt af enorme regninger, hvis du ikke har en rejseforsikring som studerende. 

Læs med herunder og få hjælp til at vælge den billigste og bedste rejseforsikring til studerende.

Vidste du, at én ud af tre personer betaler for meget for deres forsikringer? Det gælder også studerende. Med Findforsikring får du tre uafhængige tilbud, og så vælger du bare det billigste. Nemmere bliver det ikke. 

En rejseforsikring til studerende dækker i princippet det samme som andre rejseforsikringer, men ofte er det billigere og har fokus på unges behov. De bedste rejseforsikringer til studerende dækker f.eks. hvis du skal på studietur eller tager et studieår i udlandet. I nogle lande, som USA, som har et sundhedssystem der er markant anderledes end vores, kan det ende med at blive en særdeles dyr fornøjelse at blive syg og ikke være forsikret. 

En rejseforsikring dækker typisk medicin og hospitalsregning. Vær opmærksom på at der kan være en selvrisiko, som regel 1000-2000 kr. Dette kan du se i de tilbud, som du eventuelt indhenter via Findforsikring

Derudover dækker din rejseforsikring en rejse hjem, hvis det er nødvendigt. Den vil også dække en evt. helikopterregning, hvis det ikke er muligt at transportere dig med en ambulance. Dette er ikke irrelevant, hvis du f.eks. er på skiferie. 

En rejseforsikring for studerende dækker også, skulle et familiemedlem blive syg, og du bliver nødt til at afbryde din rejse og tage hjem. Alt efter hvad du skal, er typen af din rejseforsikring vigtig. 

Som regel er de delt op i to typer. En årsrejseforsikring, hvis du maximalt er væk i 30 dage. Husk at tjekke om din almindelige boligforsikring dækker dette. Den anden type, er en enkeltrejseforsikring, og den er til dig, der enten blot skal være væk et par dage eller over 30 dage. Måske helt op til et år, fordi du skal studere i udlandet.

Vidste du, at én ud af tre personer betaler for meget for deres forsikringer? Det gælder også studerende. Med Findforsikring får du tre uafhængige tilbud, og så vælger du bare det billigste. Nemmere bliver det ikke. 

Hvorfor er det vigtigt at tegne en rejseforsikring, også når man studerer?

Årsagen til at det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, også når man er studerende, er at omkostningerne, hvis det går galt kan blive så høje, at du resten af dit liv skal betale af på regningen. En regning, der nemt kan løbe op i flere tusinde kroner. 

Hvis du eksempelvis kommer meget galt af sted på en skiferie og brækker både arme og ben og ødelægger dine tænder. I så fald vil det koste dig et nærmest astronomisk beløb, hvis du ikke er forsikret.

Selvfølgelig behøver det ikke at være så dramatisk, for at du bliver glad for din rejseforsikring til studerende. Men de fleste studerende har ofte ikke særlig mange penge og en tur på hospitalet samt udgifter til medicin kan betyde et kraftigt indhug i din økonomi. Findforsikring lader dig få tre uafhængige tilbud, hvor du kan vælge det billigste, der passer til din økonomi. 

Det er også vigtigt altid at have in mente, at andre landes sundhedssystemer ikke altid er af samme høje kvalitet, som du er vant til herhjemme. Der kan være stor forskel i kvaliteten på at besøge et offentligt hospital og et privathospital, selvom lægerne typisk er det samme, når du rejser i udlandet. 

Mange unge, som er ude at rejse, vælger også at rejse ud af byer eller til områder hvor de bedste behandlingsmuligheder er langt væk. Eksempelvis en rundtur i Asien eller Afrika. Og bliver du syg her, er det ikke sikkert, at du kan få en optimal behandling i det lokale sundhedshus. Det kræver så typisk en dyr transportløsning, så du kan komme et sted hen, hvor de kan behandle dig.

Man skal heller ikke være bleg for at erkende, at der i nogle tilfælde er en lokalpris og en pris for turister. Den diskussion behøver du ikke tage, hvis du har en rejseforsikring til studerende. Den vil dit forsikringsselskab tage for dig, hvilket kan være en stor lettelse, når du er syg eller kommet til skade. 

Det behøver i øvrigt ikke kun at være dig, der er syg, for at dit forsikringsselskab hjælper. Her kan du eksempelvis bruge din rejseforsikring, hvis du sidder på den anden side af Jorden, og du har et familiemedlem derhjemme, som er meget syg. Dit forsikringsselskab vil her hjælpe dig, så du hurtigt og nemt kan afbryde din rejse og komme hjem igen.

Hvis du tager orlov fra dit studie for at tage ud at rejse, er det et absolut must med en rejseforsikring. 

Vidste du, at én ud af tre personer betaler for meget for deres forsikringer? Det gælder også studerende. Med Findforsikring får du tre uafhængige tilbud, og så vælger du bare det billigste. Nemmere bliver det ikke. 

Hvor finder jeg den billigste og bedste rejseforsikring til studerende?

Den bedste måde at finde den billigste og bedste rejseforsikring til unge er at sammenligne de forskellige forsikringsmuligheder. Det kan du eksempelvis gøre igennem Findforsikring.

Det er en god ide at finde mindst tre forskellige forsikringer. Det gør det nemmere for dig at finde frem til den bedste rejseforsikring. Hvis du kun har to forsikringer at sammenligne med, ved du ikke, om den ene er urimelig dyr eller alt for billig til at være sand.

En af de parametre, du skal sammenligne, er din selvrisiko på de forskellige forsikringer. Det næste er, hvad de forskellige rejseforsikringer dækker. Her er det vigtigt, at den forsikring du vælger, dækker dit behov, skulle du få brug for den. Det vil være lidt ærgerligt ikke at være opmærksom på, at din forsikring ikke dækker transport, og du så får brug for det.

Vidste du, at én ud af tre personer betaler for meget for deres forsikringer? Det gælder også studerende. Med Findforsikring får du tre uafhængige tilbud, og så vælger du bare det billigste. Nemmere bliver det ikke. 

Du kan også finde billige rejseforsikringer igennem din fagforening

Et oplagt sted at finde en billig rejseforsikring er hos din fagforening. Her er det vigtigt at understrege, at som studerende, er det muligt at være gratis medlem af en fagforening og dermed udnytte deres forskellige tilbud, som både gælder forsikringer, men også andre tilbud, du som studerende med fordel kan udnytte. Blandt andet erhvervsrådgivning og udvidelse af dit erhvervsnetværk, uvurderligt når du skal finde et studiejob.

Det Faglige Hus er Danmarks billigste fagforening og A-kasse. Igennem Det Faglige Hus kan du få rabat på masser af forsikringer til studerende

Det er altid en god idé at være medlem af både en A-kasse til studerende og en fagforening til studerende. Men særligt hvis du leder efter billige forsikringer som rejseforsikringer til studerende. Her kan du virkelig spare mange penge som medlem af en fagforening.

Det Faglige Hus er Danmarks billigste fagforening og A-kasse. Igennem Det Faglige Hus kan du få rabat på masser af forsikringer til studerende herunder indboforsikring – og så er det gratis at melde dig ind, når du er studerende.

Der er andre forsikringer, som unge og studerende også bør overveje

Som ung og som studerende er der flere andre forsikringer, du bør overveje. Den ene er en indboforsikring, som er vigtig at have, skulle du f.eks. miste din bærbar, cykel eller smartphone. Egentlig bare til alle dine ting som kan være dyre at erstatte uden en forsikring. Husk at sikre at din indboforsikring dækker, hvis du har en særligt dyr cykel eller bærbar computer.

En anden forsikring, der er god at have, er en ulykkesforsikring til studerende. Som studerende er økonomien ofte stram, og skulle du komme ud for en ulykke og dermed ikke vil kunne arbejde i en periode, vil en ulykkesforsikring kunne hjælpe dig for en periode indtil du igen kan arbejde.

Generelt er studieforsikringer bare vigtigt at have for studerende. At være studerende er ingen undskyldning for ikke at være forsikret, og det er altså vigtigt, at du prioriterer denne del af dit liv, skulle du være uheldig at komme ud for enten et tab af ejendele eller ulykke og skader på din egen krop. 

Alle disse forsikringer kan du få tilbud på hos Findforsikring, så du kan finde den billigste forsikring til dig som studerende.

Vidste du, at én ud af tre personer betaler for meget for deres forsikringer? Det gælder også studerende. Med Findforsikring får du tre uafhængige tilbud, og så vælger du bare det billigste. Nemmere bliver det ikke.