Hahaha en sjov ansøgning kan være mere effektiv end en traditionel

Sådan skriver du en kreativ og sjov ansøgning inkl. eksempler

Er du træt af at sende jobansøgninger ud og aldrig høre noget tilbage? Så er det måske på tide, at du prøver noget nyt. I stedet for at sende en kedelig og almindelig ansøgning, kan du prøve at skrive en kreativ og sjov ansøgning. 

Hvis du gentagende gange løber panden mod muren og får afslag eller ingen svar på dine ansøgninger, kan det her være løsningen. Faktisk kan det være en rigtig god idé, fordi det vil hjælpe dig med at skille dig ud fra mængden. Hvis du gør det rigtigt, vil en sjov jobansøgning få din personlighed til at skinne og få dig et skridt nærmere drømmejobbet.

Læs med herunder og få hjælp til at skrive en kreativ og sjov ansøgning

Det Faglige Hus er Danmarks billigste fagforening og A-kasse. Hvis du vil have dagpenge som jobsøgende, skal du være medlem af en A-kasse. Så hvorfor ikke vælge den billigste?

Det er vigtigt at skille sig ud, når man søger job. Hvis du gentagende gange oplever, at du får afslag på dine ansøgninger, kan det være, at du skal prøve en anden tilgang. En mere sjov og kreativ tilgang. 

Det kan sagtens være, at du sendt gode ansøgning før i tiden. Men måske har de bare manglet det sidste for at skille sig nok ud. Du kan heller aldrig vide, hvem der sidder på den anden side og læser med. Måske er arbejdsgiveren bare typen, der godt kan lide, at det er lidt sjovt og skævt.

Hvis du rammer lige præcis ned i den tone og stil og samtidig har de rette faglige kompetencer og færdigheder til jobbet. Så kan du godt forberede dig på at komme til jobsamtale

Det Faglige Hus er Danmarks billigste fagforening og A-kasse. Hvis du vil have dagpenge som jobsøgende, skal du være medlem af en A-kasse. Så hvorfor ikke vælge den billigste?

Hvordan laver man en kreativ og sjov ansøgning?

En sjov ansøgning skriver selvfølgelig ikke bare sig selv. Og det er bestemt ikke altid nemt at skrive en jobansøgning, der skiller sig ud fra mængden. Men hvis du er kreativ og har en god fornemmelse for humor, kan det være lettere for dig at skrive en sjov ansøgning. 

Det skal også være naturligt for dig. Hvis det at skrive en skæv ansøgning ikke passer med din person, så skal du ikke gøre det. Det vil skabe et mismatch mellem det indtryk, du giver af dig selv, og den du virkelig er. 

Men her får du et par tips til, hvordan du kan gøre din jobansøgning mere sjov:

Find på en sjov overskrift

En sjov overskrift kan være med til at fange modtagerens opmærksomhed og gøre din ansøgning mere interessant at læse. Hvis din overskrift fanger opmærksomheden fra start af, er der større chance for, at den faktisk bliver læst. Hvis den virker for kedelig alene dømt på overskriften, kan den blive afvist allerede der. Læs her, hvordan du laver en god overskrift til din ansøgning

Brug humor i din ansøgning

Du havde nok gætte, at humor var en vigtig ingrediens i at lave en sjov ansøgning. Humor kan være en god måde at skille sig ud på, men det er vigtigt at bruge den rigtige type humor. Vær ikke for grov eller useriøs, og undgå at bruge vittigheder, der kan virke forkerte eller stødende. Hvis du kan lave nogle mere indirekte humoristiske indslag i din ansøgning, så kan det virke ret godt. 

Gør din ansøgning visuelt interessant

Brug farver, billeder eller andre visuelle elementer til at gøre din ansøgning mere spændende at se på. Her er vi mere ovre i det, der gør din ansøgning kreativ frem for decideret sjov. Hvis du søger et job, hvor dine grafiske kompetencer er vigtige, så giver det især mening, at du viser dig frem på denne måde.

Lav en videoansøgning

Langt de fleste vælger at skrive en god ansøgning, når de søger job. Men du kan faktisk også optage en video. Hvor et billede siger mere end 1.000 ord, så kan du gange det op, når vi snakker video. Her får man virkelig lov til at opleve en stor del af dig, og derfor kan en videoansøgning fungere supergodt. Hvis du tilmed er talentfuld videoredigering eller lignende, så kan du lave en kreativ løsning, der blander lidt humor ind i det. Bare sørg for, at det ikke bliver useriøst. 

Det Faglige Hus er Danmarks billigste fagforening og A-kasse. Hvis du vil have dagpenge som jobsøgende, skal du være medlem af en A-kasse. Så hvorfor ikke vælge den billigste?

Sådan forklarer du dine kompetencer på en sjov og kreativ måde

Uanset om din ansøgning er sjov eller kedelig, så skal den kunne forklare arbejdsgiveren, hvordan du har tænkt dig at bidrage. Og dit bidrag bunder typisk i det, du kan, altså dine kompetencer. Der skal gerne være et match mellem kravene i jobopslaget og dine egen kernekompetencer. 

Men hvis du kan få dem forklaret på en kreativ eller sjov måde, så kan dette også være med til at gøre dig mere bemærket. Her er nogle tips til, hvordan du kan forklare dine kompetencer på en sjov eller kreativ måde. 


Giv dine kompetencer et sjovt navn eller udtryk

Hvis du kan gøre dine kompetencer mere spændende ved at konkretisere dem på en kreativ måde, kan det virke godt. Du kan for eksempel kalde din evne til at skrive hurtigt og effektivt, at du har hurtige hænder. Bare pas på, at du ikke skriver noget, der kan misforstås eller er upassende. 


Forklar dine kompetencer med sjove sammenligninger

Hvis du virkelig vil understrege, at du er god til noget, kan du sammenligne med en anden, der er virkelig talentfuld. Eksempelvis at du koordinerer lige så godt, som Beyonce synger. Eller at du kan navigere i kaos, som Michael Laudrup kan drible igennem et forsvar. 


Lav en sjov analogi

For eksempel kan du sige, at din evne til at tænke kreativt er “ligesom at have en superkraft. Og med store kræfter følger et stort ansvar.” Det virker nok bedst, hvis man har set Spider-Man filmene. 


Brug et kreativt billede der viser dig in action

Billeder i ansøgninger er lidt en gråzone, men hvis du vil være kreativ, kan du bruge det. Vis eksempelvis dig selv, der i en overdrevet kontekst udfører det arbejde, du byder dig til. 


Gør din ansøgning interaktiv

Hvis du kan programmere eller lave noget, hvor modtageren kan klikke rundt og lære dig at kende den vej igennem, så kan du næsten være sikker på at blive husket. Det er der meget få, der kan, så det er en særdeles effektiv måde at skille dig ud på. 

Uanset hvad du vælger at gøre, så husk, at det handler om balance. Du kan finde de sjoveste og mest kreative vinkler på at lave en ansøgning. Men virker det plat eller useriøst, så får du nok ikke noget ud af det. Det ender nok desværre med et afslag. Så husk at finde balancen. 

Det Faglige Hus er Danmarks billigste fagforening og A-kasse. Hvis du vil have dagpenge som jobsøgende, skal du være medlem af en A-kasse. Så hvorfor ikke vælge den billigste?

Hvordan kan man undgå at gøre sin ansøgning for sjov?

Det vigtigste, når du vil skrive en sjov eller kreativ ansøgning, det er, at du ikke laver den for sjov. Eller for useriøs. Det vil nok føre til et afslag rigtig hurtigt. 

Først og fremmest kan – og skal – du tænke over, hvilken virksomhed, du henvender dig til. Kend din målgruppe. Er det ikke en virksomhed, som umiddelbart virker “sjov”, så skal du nok lade være. Der er nogle jobs, som kræver en vis seriøsitet. Sat på spidsen, så vil humor og et job som bedemand eller -kvinde nok ikke give mening. 

Du kan altid tænke over, at hvis humoren og kreativiteten får dig til at virke mere kompetent, så er det en god idé at bruge. Men hvis du gør dig selv mindre værd, så skal du ikke gøre det.

Det er i virkeligheden det, der gør det så svært at bruge humor i en ansøgning. Men hvis du gør det rigtigt, kan det også vise, at du kompetent og ved så meget om det her felt, at du tilmed kan lave sjov med det. 

Eksempler på sjove jobansøgninger

Du kan læse nok så meget om, hvordan man skriver sjove ansøgninger. Men var det ikke bedre, hvis du kunne se et par eksempler på sjove ansøgninger?

Her er tre eksempler på sjove jobansøgninger, som du kan lade dig inspirere af. 

Til en bagerforretning:
“Bager med kage i kroppen søger stillingen som bagermester i Kagebutikken. Jeg elsker kage, og min store passion har altid været den søde del af bagværket. Dette både professionelt og privat.”

Til en kommunikationsstilling:
“Jeg har altid været god til at kommunikere. Jeg voksede op i en familie med tre søstre, og der lærte jeg, at jeg skulle være klar og tydelig med mit budskab, hvis jeg skulle have en chance for at få et ord indført. Men jeg har også lært at tolerere forskelligheder og kommunikere med mennesker, der har et andet behov end jeg selv har.”

Jobansøgning som nyuddannet:
“Det kan godt være, at jeg nyuddannet. Men til gengæld er jeg også uerfaren. Spøg til side, så er jeg lige blevet færdiguddannet Cand.merc, men hvad jeg mangler i erfaring, det har jeg i motivation. Jeg brænder for X, og derfor vil jeg gerne søge stillingen som.”