Med en cykelforsikring er du sikret mod uheld og cykeltyve

Cykelforsikring: Sådan forsikrer du din cykel og din elcykel som studerende

Som studerende er dit foretrukne transportmiddel sandsynligvis din cykel eller elcykel. Hvis det er tilfældet, så ønsker du nok heller ikke at stå i en situation, hvor du mangler den og ikke kan få den erstattet. Derfor er det vigtigt, at du tegner en cykelforsikring, så du som studerende kan få erstattet din cykel eller elcykel. 

Cykeltyveri er desværre et stort problem, særligt i de store byer, hvor der bor mange studerende. Hvis du er en af uheldige, der får stjålet sin cykel, så er det vigtigt, at du forsikret.

Læs mere herunder og få hjælp til at vælge den bedste og billigste cykelforsikring til studerende.

Vidste du, at én ud af tre personer betaler for meget for deres forsikringer? Det gælder også studerende. Med Findforsikring får du tre uafhængige tilbud, og så vælger du bare det billigste. Nemmere bliver det ikke. 

De fleste, der har eller har haft en cykel, de ved, at der er stor risiko for, at den på et eller tidspunkt bliver stjålet. Det gælder, hvad enten det er en elcykel eller en almindelig cykel. Derfor er det en god ide at have en cykelforsikring, til når uheldet er ude. For at få din cykelforsikring, skal du først tegne en indboforsikring. Via din indboforsikring vil din cykel være forsikret. 

Alt afhængigt af hvilken cykel du har, kan det være en god ide at tegne en ekstra cykelforsikring, så du er sikker på at du er dækket, hvis der sker noget med din cykel. Det gælder også en forsikring til din elcykel. 

Typisk dækker en forsikring din cykel til en rimelig pris. Men har du en cykel, der har kostet mere end sædvanligt, og det gør en elcykel typisk, vil det være ærgerligt hvis du ikke kunne få penge nok til at købe en ny. Som studerende er det ekstra ærgerligt, da det vil gøre det sværere at komme rundt og passe dit studiejob f.eks.. Desuden har studerende typisk mere brug for pengene

Start derfor med at undersøge, om din indboforsikring dækker, hvis du køber en ny cykel, så du er sikker på ikke at få en ubehagelig overraskelse.

Hvis du leder efter en cykelforsikring til studerende, kan du hente tilbud på fra Findforsikringså du kan få de billigste og bedste forsikringer til at forsikre din cykel eller elcykel med.

Vidste du, at én ud af tre personer betaler for meget for deres forsikringer? Det gælder også studerende. Med Findforsikring får du tre uafhængige tilbud, og så vælger du bare det billigste. Nemmere bliver det ikke. 

Hvor finder jeg de billigste og bedste cykelforsikringer til studerende?

Er du på udkig efter en billig og samtidig god cykelforsikring til studerende, er der flere steder du med fordel kan undersøge. Et godt sted at starte er online hos forsikringsselskaberne. Her kan du finde masser af billige forsikringer, der er skræddersyet til studerende og dine behov. 

Når du skal vælge en cykelforsikring eller mere bestemt en indboforsikring, er det en god ide at have et overblik over dit behov. Både så du ikke er underforsikret og dermed ikke får dækket din cykel ved tyveri, men også ved overforsikring. Der er ingen grund til at betale mere end højst nødvendigt. 

Undersøg mindst tre forskellige forsikringstilbud og sammenlign dem. Ved at sammenligne mindst tre forsikringer, er du sikker på, at du får et godt overblik over prisniveauet. Det kan du eksempelvis gøre igennem Findforsikring, hvor du får tre uafhængige tilbud på bilforsikringer til studerende. Noget af det, du skal være opmærksom på, er selvrisikoen. Jo billigere forsikring, jo højere er selvrisikoen typisk. Selvrisikoen er det beløb du selv skal betale ved uheld og tyveri.

Det kan også være en god ide at tjekke forsikringssummen og i forbindelse med din cykel, bærbar og telefon, hvor meget forsikringen dækker.

Sidst men ikke mindst, tjek forsikringsselskabets ry. Er de nemme at snakke med og udbetaler de forsikringssummen, eller skal du kæmpe med dem for at få pengene? Det vil du ofte kunne få svar på, blandt andet på Trustpilot.

Men det er altid en god ide at undersøge nettet og få mindst tre forskellige tilbud på en cykelforsikring til studerende. Derfor giver det mening at få tre uafhængige tilbud gennem Findforsikring. Her vil du blive præsenteret for tre forskellige forsikringstilbud, og du kan nemt og enkelt vælge det, der er billigst og bedst for dig. 

Vidste du, at én ud af tre personer betaler for meget for deres forsikringer? Det gælder også studerende. Med Findforsikring får du tre uafhængige tilbud, og så vælger du bare det billigste. Nemmere bliver det ikke. 

Du kan også få billige forsikringer igennem din fagforening som studerende

En anden mulighed for at få gode og billige cykelforsikringer til studerende er hos din fagforening. 

De har ofte gode og billige forsikringer, herunder indbo og cykelforsikringer til studerende. Det er vigtigt, at du sikrer dig, at forsikringen også dækker elcykler. Det kan være nødvendigt at tegne en ekstra forsikring, der specifikt dækker din elcykel.

Det er gratis at være medlem af en fagforening som studerende og A-kasse som studerende, så det er en god ide at undersøge deres tilbud som er skræddersyet til studerende. 

Som medlem af en fagforening får du mange andre tilbud end en cykelforsikring til studerende. Du får også rådgivning og sparring som jobsøgende. Det er også muligt at få studie -og erhvervsrådgivning af højt kvalificerede rådgivere i en fagforening eller A-kasse.

Det Faglige Hus er Danmarks billigste fagforening og A-kasse. Igennem Det Faglige Hus kan du få rabat på masser af forsikringer til studerende

Det Faglige Hus er Danmarks billigste fagforening og A-kasse. Igennem Det Faglige Hus kan du få rabat på masser af forsikringer til studerende herunder indboforsikring – og så er det gratis at melde dig ind, når du er studerende.

Andre forsikringer du bør overveje

Ved siden af din indbo- og evt. ekstra cykelforsikring, er der andre studieforsikringer du bør overveje for at sikre, at du er dækket på en ordentlig og ansvarsfuld måde. Det gælder også, når du er studerende og måske især som studerende, hvor der ofte ikke skal så meget til før man bliver udsat, især økonomisk. Helt generelt er det en god idé, at du får styr på dine forsikringer, når du flytter hjemmefra

Overvej om det ikke er en god ide at tegne en ulykkesforsikring og måske også en sundhedsforsikring. Ofte kan man få begge for en pris. En ulykkesforsikring er god at have. Hvis ulykken er ude, og du f.eks. ikke kan arbejde i er periode, så har du brug for økonomisk erstatning fra din forsikring.

Her vil du få et beløb udbetalt, alt efter ulykkens omfang, som du kan leve af indtil du er blevet rask.

Husk at der ofte er to forskellige en fritidsulykkesforsikring, der kun gælder i din fritid og så en heltidsforsikring, hvor du er dækket døgnet rundt. Som alternativ til din cykelforsikring kan du også vælge en bilforsikring til. 

Skal du ud og rejse, hvad enten det er en sommerferie eller en studierejse, er det en god ide at have en rejseforsikring. Er uheldet ude vil det spare dig for rigtig mange penge på hospitalsregninger.

Alle disse forsikringer kan du få tilbud på hos Findforsikring, så du kan finde den billigste forsikring til dig som studerende.

Vidste du, at én ud af tre personer betaler for meget for deres forsikringer? Det gælder også studerende. Med Findforsikring får du tre uafhængige tilbud, og så vælger du bare det billigste. Nemmere bliver det ikke.