Ser du sådan ud, når du arbejder? Så har du nok landet dig dit drømmejob

Sådan finder du dit drømmejob og din passion

Forestil dig, at du oprigtigt kan sige, at du elsker dit job. At du pt. besidder dit drømmejob. Det er for mange, det som selve arbejdslivet handler om. Men hvordan finder du dit drømmejob?

Det første skridt er at vurdere, hvad du leder efter i en karriere og et job. Vil du have et job, der giver dig mulighed for at hjælpe andre? Vil du have en udfordrende stilling, der hjælper dig med at vokse som person? Når du ved, hvad du leder efter, kan du begynde at lede efter job, der passer til denne beskrivelse.

Nøglen til at finde dit drømmejob er at kombinere det, du elsker at lave med noget, du er god til, samt noget, som arbejdsgivere vil betale for. Læs mere og find din passion og dit drømmejob her.

Det Faglige Hus er Danmarks billigste fagforening og A-kasse. Hvis du vil have sparring på din jobsøgning, mens du jagter dit drømmejob, er det et oplagt valg. Så hvorfor ikke vælge den billigste løsning?

Det er ingen hemmelighed, at folk, der elsker deres job, er mere produktive og gladere end dem, der ikke gør. Så alene det er jo svar på, hvorfor du skal finde ud af, hvad der er din passion og din drøm at arbejde med.

For de fleste mennesker er et drømmejob et, de brænder for. De vågner hver dag begejstrede for at gå på arbejde, og de elsker det, de laver. Denne form for arbejdsglæde er svær at opnå. Og den skal heller ikke misforstås.

For det er ikke sådan, at når du finder drømmejobbet, så er ALLE dage bare perfekte. Du kan stadig have dårlige dage, eller dage hvor opgaverne er svære og hårde. Sådan er det at arbejde. Men der vil være markant færre af dem, hvis du arbejder med din passion. 

Det kan være svært at finde et drømmejob, men det er besværet værd. Når du først har fundet noget, du brænder for, vil du aldrig se dig tilbage. Du bliver gladere og mere produktiv, og dit arbejde vil blive bedre som et resultat heraf. 

Det Faglige Hus er Danmarks billigste fagforening og A-kasse. Hvis du vil have sparring på din jobsøgning, mens du jagter dit drømmejob, er det et oplagt valg. Så hvorfor ikke vælge den billigste løsning?

Sådan finder du dit drømmejob

For at finde dit drømmejob skal du foretage en form for sjælesøgning og spørge dig selv, hvad du brænder for. Altså hvad din passion er.

Herfra kan du passende begynde at undersøge, om der er specifikke jobs, der handler om netop denne passion. Hvis der er det, kan du allerede der begynde at målrette enten din jobsøgning eller dit valg af uddannelse mod dette eller de jobs. 

Umiddelbart skal du finde ud af, hvad du kan lide at lave, hvad du er god til, og om der er penge i det. Hvis du kan kombinere de tre elementer, så har du fundet dit drømmejob. Det uddyber jeg herunder. 

Find ud af, hvad du er god til

Når du ved, hvad dine styrker er, kan du begynde at arbejde hen imod dit drømmejob. Der er et par måder at finde ud af, hvad du er god til. I jobsøgningssprog vil man typisk kalde dette for dine kernekompetencer eller faglige kompetencer

Du kan starte med at spørge andre mennesker. Tal med dem, der kender dig rigtig godt, og lad dem fortælle dig, hvad du er god til. 

Ellers så tænk over dine successer. Det kan være i livet generelt, det kan være i studiet, i et praktikforløb eller et studiejob. Hvad end det kan være, så kan det være meget brugbart at hive noget frem, som du tidligere har lykkedes med. For så ved du allerede, at du er god til det. 

Hvis du har en interesse i en bestemt karriere, så tal med nogen inden for det felt og spørg dem, hvad der er vigtigst at kunne i det job. På den må kan du måske se, at der er nogle overlaps mellem dine evner, og det man skal kunne i den specifikke branche. 

Det Faglige Hus er Danmarks billigste fagforening og A-kasse. Hvis du vil have sparring på din jobsøgning, mens du jagter dit drømmejob, er det et oplagt valg. Så hvorfor ikke vælge den billigste løsning?

Find ud af, hvad du elsker at lave

Start med at tænke over de ting, du brænder for. Hvad gør dig glad? Hvad kan du tale om i timevis? Hvis du ikke skulle vælge et job på grund af lønnen, hvad ville du så lave? 

Start med at brainstorme en liste over nogle hobbyer eller aktiviteter, der får dig til at føle dig glad og tilfreds. Når du har din liste, skal du indsnævre den til tre eller fire aktiviteter, som du kunne se dig selv gøre hver dag.

Begynd derefter at tænke på, hvordan du kan gøre disse aktiviteter til en karriere. Hvis du for eksempel elsker at lave mad, kan du blive kok. Hvis du elsker at arbejde med børn, kan du blive lærer eller pædagog

Jo bedre du kan definere det, du gerne vil lave, desto lettere er det at finde ud af, hvad der motiverer dig, og altså hvad dit drømmejob er. Motiverede medarbejdere er ofte langt mere produktive end ikke-motiverede. Derfor er det også vigtigt, at du kan argumentere for din motivation, når du søger job. 

Find ud af, hvilke virksomheder der vil betale dig for at lave det

Når du har fundet ud af, hvad du er god til, og hvad du kan lide at lave, så er tiden kommet til at finde ud af, hvordan du så tjener penge på det. Der er jo to ord i ordet “drømmejob”. Det ene er drømme – og dem har vi alle mange af – men det andet er job. Så før at du kan få drømmejobbet, skal det altså være realistisk at få løn for at arbejde med dine passion. 

Start med at søge på nettet efter information om netop det område, du gerne vil beskæftige dig med. Der er så mange virksomheder efterhånden, at der nok skal være nogen, der arbejder med netop det, du gerne vil. 

Herfra kan du så se, om det er realistisk. Du kan undersøge, hvordan lønforholdene er i den branche. Hvordan det forholder sig geografisk. Hvordan karrieremulighederne er for nyuddannede. Hvordan jobsikkerheden er. Og alt i den dur. 

Igennem det kan du så blive afklaret omkring, hvorvidt det er det rette for dig, eller om drømmen mest må blive ved en drøm. Det kan også være, at vejen til netop dit drømmejob er lidt kringlet, og du må gå nogle omveje for at komme frem. Eksempelvis ved at få dig noget relevant erhvervserfaring på en lidt utraditionel måde. 

Du kan evt. få noget frivilligt arbejde, så du kan opbygge nogle flere kompetencer inden for dit felt. Du kan også starte din egen mindre virksomhed og beskæftige dig med din passion. Så kan du måske tilmed tjene penge på det samtidig. 

Det Faglige Hus er Danmarks billigste fagforening og A-kasse. Hvis du vil have sparring på din jobsøgning, mens du jagter dit drømmejob, er det et oplagt valg. Så hvorfor ikke vælge den billigste løsning?

Kombinér din passion med en pragmatisk tilgang og find dit drømmejob

Afslutningsvis, hvis du vil finde dit drømmejob, skal du kombinere din passion med en pragmatisk tilgang. Vær vedholdende og giv aldrig op på dine drømme. Med hårdt arbejde og dedikation kan du opnå alt, hvad du har lyst til.

Men du skal også være realistisk og pragmatisk. Hvis du kan komme tæt på at arbejde med noget, du oprigtigt synes, er sjovt, uden at du skal gå (for meget) på kompromis med eksempelvis din løn, så er du nået langt i jagten på dit drømmejob. 

Løn er ikke alt. Og det er sjovere at arbejde med din passion og tjene lidt mindre, end at arbejde med noget du hader, og tjene meget mere. Det sidste kan du nok godt overkomme til en start, men i længden er det ikke vejen til lykken. 

Held og lykke med jagten på dit drømmejob.