Her får du hjælp til at vælge den billigste og bedste lønsikring

Find den bedste og billigste lønsikring her

Har du nogensinde spekuleret på, hvordan man finder den bedste og billigste lønsikring? I så fald er du landet det rette sted. Det er nemlig dét, som jeg vil hjælpe dig med i guiden her. 

Lønsikring er til dig, der vil sikre dig, at du opretholder et væsentligt indkomstniveau, i tilfælde af at du mister dit job. Her dækker lønsikringen en del af din løn. Op til 90%. 

I guiden her hjælper jeg dig med at vælge den bedste lønsikring, så du kan have ro i sindet omkring din økonomi. 

OBS: Hvis du gerne vil have svaret med det samme, så er det Det Faglige Hus, der har den bedste lønsikring, hvis du sammenligner på både pris for forsikringen og den dækning, du får på din løn. 

Trustpilot score 4,6
4.6/5

Det Faglige Hus er Danmarks billigste kombination af fagforening og A-kasse. Derudover tilbyder de også en af markedets bedste lønsikringer. Med hele 4,6 på Trustpilot er der ingen tvivl: Folk er glade for Det Faglige Hus’ lønsikring

En lønsikring er en forsikring, der giver dig ekstra økonomisk sikkerhed, hvis du bliver ufrivilligt arbejdsløs. Denne type forsikring giver dig et ekstra beløb ud over dagpenge, hvis du bliver arbejdsløs og er ofte et godt supplement til andre former for sikring.

Lønsikringer giver dig mulighed for at få mellem 80-90% af din månedsløn sikret. Det kan altså give dig ekstra økonomisk tryghed, og du kan få udbetalt erstatning i op til 1 år. Det er vigtigt at vælge den rigtige lønsikring, der passer til dine behov, da det kan have stor betydning for, hvor meget du får udbetalt, hvis du bliver arbejdsløs.

Der er flere forskellige typer af lønsikringer, der hver især har sine egne fordele og ulemper. Nogle lønsikringer dækker kun tab af løn, mens andre også kan dække tab af arbejdsforsikring og udgifter til rekruttering af en ny medarbejder.

Det er derfor vigtigt, at du sætter dig ind i de forskellige typer af lønsikringer og deres unikke fordele – eller mangel på sammen – så du kan vælge den lønsikring, der passer bedst til dit behov og økonomi.

Trustpilot score 4,6
4.6/5

Det Faglige Hus er Danmarks billigste kombination af fagforening og A-kasse. Derudover tilbyder de også en af markedets bedste lønsikringer. Med hele 4,6 på Trustpilot er der ingen tvivl: Folk er glade for Det Faglige Hus’ lønsikring

Hvordan vælger du så den bedste lønsikring?

Når du skal vælge den bedste lønsikring, er det vigtigt at du har et godt grundlag at træffe dit valg ud fra. Der er mange forskellige faktorer, som du bør overveje, når du vælger den bedste lønsikring. Herunder kan du se en liste over det, du kan bruge til at vælge med.

Kundetilfredshed er en af de vigtigste ting at overveje, når du vælger en lønsikring. Det er ikke nok at kigge på prisen, da det kan være dyrere på længere sigt at vælge en lønsikring, hvis den ikke dækker dine behov. Det er derfor en god idé at undersøge, hvad andre kunder synes om a-kassen eller fagforeningen, som du overvejer at tegne lønsikring hos.

Eksempelvis scorer Det Faglige Hus 4,6 på Trustpilot, hvilket må siges at være ret godt. 

Dækningen i procent er også en af de vigtigste faktorer at overveje, når du vælger en lønsikring. Du bør undersøge, hvor meget lønsikringen dækker af din løn, hvis du bliver ledig. Dette afhænger af, hvor høj din løn er, og hvor meget du ønsker at få udbetalt hver måned. Det svinger typisk mellem 80 og 90 %.

Længden på kvalifikationsperioden er en anden vigtig faktor, som du bør overveje, når du vælger en lønsikring. Det er vigtigt at vide, hvor længe du skal være ledig, før du kan begynde at modtage lønsikring. Der er forskel på længden på kvalifikationsperioden fra forskellige a-kasser og fagforeninger, så det er vigtigt at vælge den, som passer til dine behov.

Om der er dækning ved egen opsigelse er også en vigtig faktor at overveje. Nogle lønsikringer dækker ikke, hvis du selv opsiger dit job. Dette er vigtigt at overveje, hvis du planlægger at skifte job, da det kan være en dyr fejltagelse, hvis din lønsikring ikke dækker dig i den situation.

Hvor lang selvrisiko perioden er er også en vigtig faktor, som du bør overveje, når du vælger en lønsikring. Dette er den periode, hvor du selv skal betale løn til dig selv, hvis du bliver ledig. Det er en god idé at vælge en lønsikring, som har en selvrisiko på maks. 30 dage. Altså skal du selv betale løn de første 30 dage, hvilket du under normale omstændigheder sagtens kan gennem din forhenværende arbejdsgiver.

Om lønsikringen er godkendt af Finanstilsynet er den sidste faktor, som du bør overveje, når du vælger en lønsikring. Det er vigtigt at vælge en lønsikring, som er godkendt af Finanstilsynet, da det sikrer, at den dækker dig i tilfælde af ledighed. 

Trustpilot score 4,6
4.6/5

Det Faglige Hus er Danmarks billigste kombination af fagforening og A-kasse. Derudover tilbyder de også en af markedets bedste lønsikringer. Med hele 4,6 på Trustpilot er der ingen tvivl: Folk er glade for Det Faglige Hus’ lønsikring

Sådan finder du den billigste og bedste lønsikring

At finde den bedste og billigste lønsikring er ikke altid let, men der er nogle få ting, du kan gøre for at sikre, at du får det bedste og mest økonomisk fordelagtige produkt. Jeg har samlet et par tips, som du kan bruge, når du vælger din lønsikring og gerne vil have både den billigste og den bedste. 

De to ting kan nemlig godt kombineres til en vis grad. 

Søg ud fra den bedste pris

Det er ikke raketvidenskab, nej. Men hvis du starter din søgning på at finde en billig A-kasse og/eller fagforening, der tilbyder lønsikring til en god pris, jamen så er du allerede ret langt. 

Bemærk, at lønsikring er ikke sådan noget, der lige kommer på tilbud. Så prisen, du vælger, den gælder sandsynligvis for altid. Derfor skal du huske at sammenligne på mange andre parametre end kun pris. Men det er stadig et godt sted at starte, hvis du vil have den billigste lønsikring. Du skal jo især være opmærksom på, om lønsikringen er billig, fordi den er mangelfuld. Derfor skal du tjekke, at du får alle fordelene med. 

Når du sammenligner lønsikringsprodukter, skal du være opmærksom på følgende:

  • Dækningens størrelse
  • Forsikringsselskabets størrelse og finansielle styrke
  • Betingelserne
  • Kundeservice
  • Andre goder eller fordele

Det kan være en god idé at kontakte forskellige lønsikringsselskaber og sammenligne deres priser og betingelser. Nogle selskaber kan tilbyde rabatter eller ekstra dækninger, som du måske ikke har brug for, så det er vigtigt at være opmærksom på disse. 

Betal kun for det, du har brug for. Men sørg også for, at du ikke forsikrer dig for dårligt i jagten på en god pris. 

Undgå unødvendige ekstra dækninger

En lønsikring eller lønforsikring kan sagtens være inklusiv andre forsikringer. Eller andre fordele, som du ikke har brug for, men som koster penge. 

Det er en god ide at undersøge, hvad der er inkluderet i dækningen, og hvad der ikke er, når duvælger lønsikring. Nogle selskaber tilbyder ekstra dækninger, som f.eks. sygdom, ulykke eller kritisk sygdom. Det kan være gode at have dem, men de kan også kan gøre lønsikringen dyrere.

Hvis du ikke har brug for disse ekstra dækninger, er det bedst at vælge en mere simpel lønsikring. 

Forskellige typer af ekstra dækninger

  • Tabt arbejdsfortjeneste: Hvis du kommer ud for en ulykke og mister dele af evnen til at arbejde.
  • Ulykke: Denne type af dækning dækker eventuelle udgifter, der er forbundet med skader som følge af ulykker.
  • Kritisk sygdom: Denne type af dækning dækker eventuelle lægeudgifter, der er forbundet med kritisk sygdom, som f.eks. hjerteanfald, slagtilfælde eller kræft.

Som du kan se, kan disse ekstra dækninger være gode at have, men de kan også øge prisen på din lønsikring. Det er derfor en god ide at undersøge disse dækninger, og overveje om du har brug for dem, før du vælger en lønsikring.

Trustpilot score 4,6
4.6/5

Det Faglige Hus er Danmarks billigste kombination af fagforening og A-kasse. Derudover tilbyder de også en af markedets bedste lønsikringer. Med hele 4,6 på Trustpilot er der ingen tvivl: Folk er glade for Det Faglige Hus’ lønsikring

Vælg den udbyder, der passer til din profil

Når du skal vælge det rigtige selskab til at give dig lønsikring, skal du være opmærksom på flere ting. Først og fremmest skal du sørge for at undersøge selskabets erfaring med lønsikringer. Jo mere erfaring selskabet har, jo bedre kvalitet af produkter og service vil du få.

Det er selvfølgelig sat lidt på spidsen. Det handler også om relevans. 

Når du vælger en A-kasse, eller når du vælger en fagforening, så er der forskel på de forskellige udbydere. Nogle henvender sig til bestemt fagligheder. Andre henvender sig til bestemte grupper. Når vi taler om fagforeninger, så skelner man typisk mellem røde fagforeninger og gule fagforeninger

Hvis du vil have den bedst mulige rådgivning i din jobsøgning, mens du får dagpenge og lønsikring udbetalt, så giver det mening, at du vælger en relevant A-kasse og fagforening

En god rød fagforening kan være 3F, og en god gul fagforening kan være Det Faglige Hus eller Business Danmark, der er specialiseret i at hjælpe folk inden for salg og marketing. 

På den måde kan du ikke alene have tryghed på grund af din lønsikring. Du får også de bedste forudsætninger for hurtigt at vende tilbage til arbejdsmarkedet. 

Den bedste lønsikring til nyuddannede

Nyuddannede har ofte ikke den samme økonomiske sikkerhed som folk, der har været på arbejdsmarkedet i længere tid. Altså ikke den samme opsparing. Derfor er det vigtigt, at nyuddannede vælger en lønsikring, der for det første er billig og dækker dem godt ind, skulle du stå uden job. 

Men nyuddannede tjener heller ikke så mange penge som erfarne gør. Sådan er det i hvert fald ofte. Så det også vigtigt at overveje, om det overhovedet giver mening for dig som nyuddannet at tegne en lønsikring. 

Før at lønsikring giver mening, skal du minimum tjene 25.000 DKK/md. Ellers kan det ikke betale sig. 

Årsagen er, at forskellen mellem det, du får udbetalt i dagpenge og det ekstra, som lønsikringen giver dig, vil være minimalt. Og når du betaler løbende for at være forsikret, kan det ikke betale sig på sigt. 

Men hvis du tjener mere end 25.000 DKK/md., kan du med fordel se efter en lønsikring, der er særlig god for nyuddannede.

Nogle lønsikringer har særlige tilbud til nyuddannede, som giver rabat eller gratis lønsikring i en periode. Andre lønsikringer har faste priser uanset alder og løn. Det er derfor en god ide at undersøge de forskellige lønsikringer og deres betingelser og priser, så du kan finde den lønsikring, der passer bedst til dig.

Du bør også tage hensyn til, hvordan din alder, erhverv, helbred og indkomst kan påvirke din præmie og dækning. Det er også vigtigt at overveje, hvad der sker med din lønsikring, hvis du skifter job, fagforening eller pensionsselskab. Det er også en god ide at holde din lønsikring opdateret og tilpasset til dine ændrede forhold.

Endelig bør du også være opmærksom på, hvad der sker med din lønsikring, hvis du selv siger op, og hvornår lønsikringen ikke dækker.

Ved at følge disse tips kan du være sikker på at finde den bedste og billigste lønsikring til nyuddannede. Men i sidste ende er det bare vigtigt, at du finder en lønforsikring, der passer til dine behov både nu og om et par år, når du ikke længere er decideret nyuddannet. 

Trustpilot score 4,6
4.6/5

Det Faglige Hus er Danmarks billigste kombination af fagforening og A-kasse. Derudover tilbyder de også en af markedets bedste lønsikringer. Med hele 4,6 på Trustpilot er der ingen tvivl: Folk er glade for Det Faglige Hus’ lønsikring

Den bedste lønsikring til erfarne

Hvis du er mere erfaren, så har du nok også vænnet dig til at have et vis økonomisk råderum. Dette skal din lønsikring understøtte. Du skal altså være sikker på, at du kan få dækket op til 90% af din løn af din lønsikring, i og med at din grundløn vil være højere end nyuddannede. 

Den bedste lønsikring til erfarne er altså den, der understøtter dine behov og som tager hensyn til, at du har brug for mere økonomisk støtte, hvis du står uden job.

Nogle lønsikringer har højere priser for ældre eller højtlønnede. For eksempel har nogle lønsikringer en maksimal udbetaling på 10.000 DKK for personer over 55 år, mens de samme selskaber måske tilbyder en maksimal udbetaling på 15.000 DKK for personer under 55 år. Dette skal du altid tjekke op på, så du ved, hvad du får udbetalt, hvis du står uden job.

Andre lønsikringer har lavere priser for medlemmer af bestemte faggrupper. For eksempel kan læger, sygeplejersker og andre sundhedsprofessionelle ofte få adgang til lavere priser på lønsikringer. Hvis du er medlem af en rød fagforening som 3F, kan du måske også få din lønsikring billigere. 

Hvor meget koster en lønsikring?

Hvor meget du skal betale for din lønsikring, det afhænger af flere forskellige faktorer. Men de fleste selskaber tilbyder en månedlig pris, der starter fra omkring 40 kr. /md. Prisen for din lønsikring afhænger dog af, hvor høj en løn du skal have dækket. 

Det er ligesom med alle andre forsikringer. Jo mere du skal have forsikret, desto mere vil det koste dig. 

Husk også, at du kan trække udgiften til din lønsikring fra i skat. Det kan du også med din indbetaling til A-kasse og din fagforening. Så på den måde vil prisen altså blive mindre, end den pris du betaler nu og her.

Det er lidt ligesom med nettoløn og bruttoløn

Trustpilot score 4,6
4.6/5

Det Faglige Hus er Danmarks billigste kombination af fagforening og A-kasse. Derudover tilbyder de også en af markedets bedste lønsikringer. Med hele 4,6 på Trustpilot er der ingen tvivl: Folk er glade for Det Faglige Hus’ lønsikring

Hvordan påvirker min alder, erhverv, helbred og indkomst min præmie i lønsikringen?

Når du vælger en lønsikring, er det vigtigt at tage højde for dine egne forhold, da disse kan påvirke præmien – altså det, du betaler – og dækningen for lønsikringen. Din alder, erhverv, helbred og indkomst har alle indflydelse på, hvor meget du skal betale, og hvor meget du kan få udbetalt.

Alder: Jo ældre du er, jo højere er risikoen for at blive syg eller arbejdsløs. Derfor kan præmien for lønsikring være højere for ældre end for yngre personer. Hvis du er ældre, så skal du altså være ekstra opmærksom på, om lønforsikringen tager højde for det, og du evt. kan spare nogle penge på dit valg.

Erhverv: Nogle erhverv er mere udsatte for arbejdsrelaterede skader eller sygdomme end andre. Derfor kan præmien for en lønforsikring variere afhængigt af dit erhverv. For eksempel kan en håndværker betale mere end en kontoransat, fordi vedkommende, der er håndværker, bliver udsat for flere risici for at komme til skade i sit arbejde.

Helbred: Jo dårligere dit helbred er, jo større er risikoen for at blive syg eller arbejdsløs. Derfor kan præmien for en sygedagpengeforsikring eller en lønsikring være højere for personer med helbredsproblemer end for raske personer. Det handler om, at jo dårligere dit helbred, desto mere sandsynligt er det, at du får brug for din forsikring. Og derfor bliver det dyrere for dig at tegn den. 

Indkomst: Jo højere din indkomst er, jo mere kan du få lønforsikring. Derfor kan præmien for en lønsikring være højere for personer med høj indkomst end for personer med lav indkomst. For eksempel kan en person med en bruttoindkomst på 40.000 kr. om måneden betale mere end en person med en bruttoindkomst på 20.000 kr. om måneden. Simpelthen fordi den sum, der bliver forsikret, er større.

Ved at tage højde for disse faktorer, kan du finde den bedste lønsikring til din situation. Det er vigtigt at huske, at præmien og dækningen kan ændre sig, hvis din alder, erhverv, helbred eller indkomst ændrer sig. Sørg derfor for at holde dine lønsikringer opdaterede og tilpasset dine ændrede forhold.

Det Faglige Hus er Danmarks billigste kombination af fagforening og A-kasse. Derudover tilbyder de også en af markedets bedste lønsikringer. Med hele 4,6 på Trustpilot er der ingen tvivl: Folk er glade for Det Faglige Hus’ lønsikring

Hvordan påvirker min alder, erhverv, helbred og indkomst min præmie i lønsikringen?

Kan jeg bruge min lønsikring, hvis jeg selv siger op?

Som udgangspunkt tæller lønsikringen ikke, hvis du selv har sagt dit job op. Dette skyldes, at det at sige sit job op selv er et aktivt valg, som du har truffet, og derfor ikke kan betegnes som arbejdsløshed. Dette betyder, at man ikke kan få udbetalt lønsikring, hvis man selv har sagt sit job op.

Dog er der nogle undtagelser, hvor du alligevel kan modtage lønsikring, selvom du selv har sagt dit job op. For eksempel, hvis man har fået et tilbud om et nyt job, som man ikke kan takke ja til på grund af en sygdom eller andre usædvanlige omstændigheder, kan man muligvis stadig få udbetalt lønsikring.

I langt de fleste tilfælde vil man dog få en karantæne fra A-kassen, hvis man selv siger sit job op uden en gyldig grund. Dette betyder, at man ikke vil få udbetalt lønsikring, og at man vil være udelukket fra at modtage anden hjælp fra a-kassen i en periode.

Så: I de fleste tilfælde kan du ikke gøre brug af din lønsikring, hvis du selv siger dit arbejde op.

Hvornår dækker lønsikring ikke?

En lønforsikring ér en forsikring. Det vil sige, at den dækker, når du uforsætligt eller uvidende bliver sat i en ulykkelig eller uheldig situation. Altså at blive arbejdsløs.  Men det er vigtigt at vide, at lønsikring ikke dækker, hvis du har grund til at tro, at du bliver arbejdsløs, når du køber forsikringen, eller hvis du selv siger op.

Lønsikring dækker kun, hvis du bliver ledig fra et fast job uden tidsbegrænsning og ikke selv har sagt op. Der er også begrænsninger til hvor længe udbetalingerne fra lønsikring kan strække sig og kan ikke overstige 36 eller 24 måneder. 

Så hvis du overvejer at købe en lønsikring, skal du være sikker på, at du ikke allerede har grund til at tro, at du bliver arbejdsløs, eller at du selv siger op. Det er også vigtigt at vide, at lønsikring ikke dækker sygedage og at der er begrænsninger til hvor længe udbetalingerne fra lønsikring kan strække sig.