Overvejer du at melde dig ind i Det Faglige Hus? Læs alt, du skal vide her

Skal jeg vælge Det Faglige Hus? 18 vigtige spørgsmål og svar

Overvejer du at melde dig ind i Det Faglige Hus? Det Faglige Hus er en af Danmarks største og billigste fagforeninger og A-kasse. Faktisk er det den billigste fagforening, og alene dét gør den meget attraktiv for mange mennesker.

Hvis du er en af dem, der overvejer at melde sig ind i enten fagforeningen eller A-kassen – eller begge dele – i Det Faglige Hus, så har jeg samlet de 18 vigtigste spørgsmål og svar til dig her under.

Læs med herunder og få svar på alle dine spørgsmål om Det Faglige Hus, inden du melder dig ind. 

Det Faglige Hus er Danmarks billigste fagforening og får rigtig gode anmeldelser på Trustpilot.

Trustpilot score 4,3
4.3/5

Det Faglige Hus har fået næsten 3.000 anmeldelser på Trustpilot. Her har de en gennemsnitlig score på 4,3, hvilket svarer til “fremragende”. Alene baseret på det må man sige, at Det Faglige Hus er en god fagforening. 

Det Faglige Hus har pr. 1. maj 2022 mere end 185.000 medlemmer. Det er mange, og det gør fagforeningen og A-kassen til en af Danmarks største. Dette tal siger også meget om, hvorvidt Det Faglige Hus er en god fagforening. Eller A-kasse. 

Læg dertil, at Det Faglige Hus er Danmarks billigste fagforening. Hvis du bare gerne vil have en fagforening, du kan regne med, når det gælder, men som ikke koster alverden, så skal du vælge Det Faglige Hus.

A-kassen er ligeledes blandt de billigste i Danmark. Leder du efter både en fagforening og en A-kasse, er Det Faglige Hus derfor et oplagt valg. 

Hvis du ikke tilhører en særlig faggruppe med rødderne solidt plantet i fagbevægelsen, så er Det Faglige Hus en rigtig god fagforening for dig. Med det mener jeg, at hvis du bare gerne vil have den billigste uafhængige fagforening, så er Det Faglige Hus et oplagt valg.

Du får en fagforening og/eller A-kasse med masser af medlemmer og gode anmeldelser på Trustpilot. Du får en fagforening, som kan hjælpe dig med masser af forskellige udfordringer. Du kan få hjælp til at forhandle løn, du kan få juridisk hjælp, du kan få hjælp til din jobsøgning og meget andet.

Faktisk kan du få al den hjælp i Det Faglige Hus, som du har brug for. Det er bare meget billigt, da Det Faglige Hus tilbyder Danmarks billigste fagforening. 

Så hvis dette lyder attraktivt for dig, kan du roligt melde dig ind. 

Det Faglige Hus er Danmarks billigste fagforening og får rigtig gode anmeldelser på Trustpilot.

Trustpilot score 4,3
4.3/5

Hvorfor skal jeg vælge Det Faglige Hus?

Du skal vælge Det Faglige Hus, hvis du vil være medlem af en fagforening, hvor alle er velkomne. Mere end 185.000 medlemmer har allerede valgt Det Faglige Hus, og de tilhører ikke alle én bestemt faggruppe eller branche. 

Du skal vælge Det Faglige Hus, hvis du vil have:

 • Danmarks billigste fagforening og A-kasse
 • Hjælp til din karriere
 • Hjælp til din jobsøgning
 • Dagpenge hvis du står uden arbejde
 • Juridisk hjælp
 • Billige forsikringer
 • Gratis medlemskab af både fagforening og A-kasse som studerende
 • God kundeservice med hurtige svartider og personlig rådgivning

Derfor skal du vælge Det Faglige hus. 

Hvordan melder jeg mig ind i Det Faglige Hus?

Det er nemt at melde sig ind i både eller enten fagforeningen eller A-kassen i Det Faglige Hus, uanset om du er medlem af andre fagforeninger eller A-kasser eller ej. Du skal bare følge instrukserne på Det Faglige Hus’ hjemmeside. 

Hvis du er medlem et andet sted, så klarer de udmeldelsen for dig. På den måde skal du ikke selv ringe frem og tilbage og selv stå for at melde dig ud. Det kan altså ikke blive nemmere. 

Hvis du ikke er medlem af en fagforening eller A-kasse, er det selvfølgelig også nemt at melde dig ind.

Hvad koster Det Faglige Hus?

Det Faglige Hus tilbyder dig Danmarks billigste fagforening. For bare 69 kr./md. kan du være medlem af fagforeningen i Det Faglige Hus. Hvis du vil have A-kassen med, koster det yderligere 486 kr./md

Du kan se listen over Det Faglige Hus’ priser her

Den lave pris for at være medlem afspejler sig bestemt ikke i den kvalitet og service, du får. Du får nemlig masser af sparring, rådgivning og hjælp, uanset hvilken jobmæssig udfordringer du står overfor. 

Det Faglige Hus er også kendt for sin gode kundeservice, og det kommer altså dig til gode, hvis du en dag får brug for din fagforening. 

Det Faglige Hus er Danmarks billigste fagforening og får rigtig gode anmeldelser på Trustpilot.

Hvilke medlemsfordele er der i Det Faglige Hus?

Når du melder dig ind i Det Faglige Hus, får du selvfølgelig masser af medlemsfordele. Du får fuld juridisk dækning, hjælp til din lønforhandling og sparring til din karriere og jobsøgning. Så du får altså hele pakken, når du vælger Det Faglige Hus.

Men du får også andre medlemsfordele. Du får adgang til en gave- og tilbudsshop, hvor du kan finde masser af gode tilbud. Derudover kan du få gode tilbud på sport og underholdning. Altså alt muligt andet, der ikke direkte har noget med en fagforening at gøre. 

Hvis du leder efter billige ferier, så kan du også finde det via dit medlemskab i Det Faglige Hus. 

Derudover får du mulighed for at tegne billigere forsikringer, og du kan finde både gratis og betalte kurser/webinarer. Der er altså masser af medlemsfordele i Det Faglige Hus. 

Hvordan kan Det Faglige hus være så meget billigere end mange andre fagforeninger?

Det Faglige Hus er dygtige til det, de gør. Og de formår at gøre det på en måde, hvor det ikke koster alverden. Derfor kan fagforeningen i Det Faglige Hus være så meget billigere end andre fagforeninger.

Det Faglige hus er også en gul fagforening. Det vil sige, at de ikke forhandler overenskomst og kæmper solidarisk i den politiske verden. Det gør de røde fagforeninger. Og det koster mange penge at kæmpe de kampe.

I og med at Det Faglige Hus kan spare på udgifterne på de områder, så er det muligt at tilbyde dig en meget billig fagforening og A-kasse

Hvad er forskellen på 3F og Det Faglige Hus?

Forskellen på 3F og Det Faglige Hus er faktisk ret stor. De er begge fagforeninger, men man betegner 3F som en rød fagforening, og Det Faglige Hus som en gul. 

Det betyder, at 3F forhandler overenskomst for sine medlemmer. Det betyder, at 3F kan mobilisere strejker. 3F uddanner tillidsfolk, som skal arbejde som tillidsrepræsentanter i virksomheder. 3F kan repræsentere sine medlemmer i den såkaldte Arbejdsret. 3F er medlem af det såkaldte trepartssamarbejde mellem politikere, arbejdsgivere og arbejdstagere. 

Alt dette kan og gør Det Faglige Hus ikke. Til gengæld er du dækket individuelt, og du får en meget billigere fagforening.

Så det kommer helt an på, om du vil være med solidarisk i en fagforening, eller om du vil dækkes billigere og individuelt. I så fald er Det Faglige Hus det rette valg. 

Det Faglige Hus er Danmarks billigste fagforening og får rigtig gode anmeldelser på Trustpilot.

Hvad er forskellen på FOA og Det Faglige Hus?

Både FOA og Det Faglige Hus er fagforeninger. Men FOA er det, man kalder en rød fagforening, hvor Det Faglige Hus er en gul fagforening.

Det betyder helt lavpraktisk, at FOA forhandler overenskomst for sine medlemmer. Det gør Det Faglige Hus ikke. FOA tager forhandler barselsvilkår, sygevilkår, ferie og lignende. 

Det Faglige Hus hjælper dig til gengæld med dine lønforhandlinger, dine juridiske udfordringer og individuel karrieresparring. Dette gør, at du får en meget billigere fagforening, da Det Faglige Hus – og andre gule fagforeninger – kan spare på udgifterne. 

Hvem ejer Det Faglige Hus?

Det Faglige Hus består af fire organisationer, og det er på den måde også dem, der ejer dem. De tæller FK/TS, Fagforeningen Danmark, 2B – Bedst og Billigst samt Foreningen Danske Selvstændige. Det Faglige Hus – A-kasse hører også under Det Faglige Hus, og derfor kan du både melde dig ind i en fagforening og A-kasse. 

Det Faglige Hus blev skabt tilbage i 1988, hvor der opstod et behov for en faglig organisation, der favnede bredt og ikke en bestemt faglig gruppe. Faktisk var det i første omgang tekniske funktionærer, der var medlemmer. Men det ændrede sig hurtigt. 

I dag er alle velkomne i Det Faglige Hus uanset faglig baggrund eller profil. 

Det Faglige Hus er Danmarks billigste fagforening og får rigtig gode anmeldelser på Trustpilot.

Hvornår kan man få dagpenge i Det Faglige Hus?

Ligesom i alle andre A-kasser, kan du få dagpenge i Det Faglige Hus, når du har været medlem af A-kassen uafbrudt i et år. Derudover skal du have tjent et vist beløb inden for tre år. I 2022 er det beløb 246.924 kr. som fuldtidsforsikret. 

Derudover skal du sørge for at være til rådighed for arbejdsmarkedet. Det er et krav for at få dagpenge. Du skal melde dig ledig i jobcenteret, og du skal være aktivt jobsøgende. 

Derudover må du ikke selv have været skyld i din ledighed. Hvis du selv har sagt op eller på anden måde forsaget, at du står uden arbejde, skal du stå over i en karantæneperiode. Det kan være op til tre uger. 

Du kan læse mere om den nuværende dagpengesats og se, hvor meget du kan få i dagpenge, her. 

Det Faglige Hus dækker alle. Det vil sige, at du ikke skal have en særlig faglig baggrund, før du kan blive medlem i enten fagforeningen eller A-kassen. Det står dig altså helt frit for at melde dig ind.

Du får hjælp til din lønforhandling, juridisk bistand og karrieresparring af erfarne konsulenter, som hjælper mange forskellige profiler. Derfor er der også altid nogen med en baggrund, der ligner din, der kan hjælpe dig. 

Og så får du Danmarks billigste fagforening og en af de billigste A-kasser i Det Faglige Hus, uanset hvilken baggrund du har. 

Hvad kan man få hjælp til i Det Faglige Hus?

I Det Faglige Hus kan du få al den hjælp, du kan forvente af en moderne fagforening. Hvis du oplever problemer på din arbejdsplads, kan du kontakte en hotline, hvor en konsulent tager hånd om dit problem. På den måde får du hjælp med det samme, og du skal altså gå med din udfordring i unødvendig lang tid. 

Faktisk har Det Faglige Hus mere end 100 konsulenter ansat til at hjælpe deres medlemmer med de udfordringer, de står overfor. De skriver selv, at de hjælper med: 

 • Opsigelser
 • Bortvisning
 • Advarsler
 • Manglende løn, løntillæg, pension og feriepenge
 • Konkurs
 • Bisidder
 • Faglig voldgift (overenskomstsager)
 • Faglige udvalg (lærlinge og elever)
 • Arbejdsskader
 • Sager i kommunen om sygedagpenge, revalidering, fleksjob og førtidspension

Som du kan se, at er du altså fuldkomment dækket ind med dit medlemskab, og stort set alle tænkelige udfordringer, du måtte møde på din arbejdsplads, kan du få hjælp til. 

Det Faglige Hus er Danmarks billigste fagforening og får rigtig gode anmeldelser på Trustpilot.

Hvad koster A-kassen i Det Faglige Hus?

Det Faglige Hus har Danmarks billigste kombination af fagforening og A-kasse. Og når du melder dig ind, så får du faktisk fagforeningen gratis i de første tre måneder. Hvis du kun ønsker at være medlem af A-kassen, så koster den 486 kr./md. 

Du kan se listen over Det Faglige Hus’ priser her

For bare yderligere 69 kr. kan du altså være fuldt dækket medlem af fagforeningen, men det er intet krav, at du melder dig ind i både A-kassen og fagforeningen. Det er helt op til, og det afhænger alene af dit behov. 

Kan man få lønsikring i Det Faglige Hus?

Det Faglige Hus tilbyder lønsikring til sine medlemmer. Hvis du er medlem af A-kassen og står uden job, så kan du sikre dig 90% af din indtægt i op til seks måneder med lønsikring fra Det Faglige Hus. 

Det gør altså, at du ikke blot står med dagpenge som din eneste indtægt, når du er jobsøgende. 

Hvis du tjener mere end 25.000 kr./md., er dette relevant for dig. Det giver ro i din økonomi, når du står uden job, og det gør, at du kan fokusere på at komme tilbage på arbejdsmarkedet uden at stresse over, at din økonomi skal hænge sammen med et mindre budget. 

Det Faglige Hus er Danmarks billigste fagforening og får rigtig gode anmeldelser på Trustpilot.

Hvor gammelt er Det Faglige Hus?

Det Faglige Hus blev dannet tilbage i 1988 som det, der dengang blev kaldt for TeknikerSammenslutningen. Dengang var fagforeningen kun for tekniske funktionærer, men det varede ikke ved. Hurtigt så man behovet for, at flere forskellige faglige profiler kunne være medlem af fagforeningen. 

Derfor blev Det Faglige Hus, som vi kender det i dag, skabt. Men det første stik til organisationen finder man altså tilbage i 1988

Kan man melde sig gratis ind i Det Faglige Hus som studerende?

Det Faglige Hus tilbyder gratis medlemskab af både fagforeningen og A-kassen. Det vil altså sige, at du ikke skal betale noget, hvis du som studerende ønsker at melde dig ind. Og det kan altså vise sig at være en rigtig vigtig beslutning. 

Hvis du er studerende, så skal du have været medlem af en A-kasse i mindst et år, inden du bliver færdig med din uddannelse. Ellers kan du ikke få dagpenge med det samme. I det tilfælde skal du sidde over i en såkaldt karensperiode. Det betyder helt lavpraktisk, at du må undvære dagpenge i op til fire uger.

Det er altså en betydelig økonomisk konsekvens. Og derfor giver det bare god mening, at du som studerende melder dig ind i en A-kasse helt gratis, som du kan i Det Faglige Hus. Og her kan du lige så godt også melde dig ind i fagforeningen som studerende.

Er Det Faglige Hus en gul fagforening?

Det Faglige Hus er det, man kalder en gul fagforening. Man skelner generelt mellem fagforeninger, i forhold til om de er gule eller røde. De gule fagforeninger er typisk billigere, og de forhandler ikke overenskomst. 

Til gengæld så dækker de deres medlemmer individuelt, så alle arbejdsmæssige udfordringer kan blive håndteret. Det vil sige, at du får hjælp til din lønforhandling, juridisk bistand og meget mere som medlem af den gule fagforening, Det Faglige Hus.

Det Faglige Hus er Danmarks billigste fagforening og får rigtig gode anmeldelser på Trustpilot.

Lær de andre A-kasser og fagforeninger at kende

Hvis du vil lære andre A-kasser og fagforeninger at kende, har jeg skrevet guides om mange af dem. 

Du kan finde dem alle sammen herunder.

Generelt om A-kasser

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.