Læs her, hvordan du finder både den billigste og den bedste A-kasse

Sådan finder du den billigste og bedste A-kasse

Den bedste A-kasse har den primære funktion, at den skal hjælpe dig, hvis du står uden job. Den hjælp består primært af at udbetale dagpenge til dig, så din økonomi kan hænge sammen uden en lønindtægt. 

Men en A-kasse kan også mere end det. Jo bedre A-kassen kender dig og din profil, jo bedre kan den hjælpe dig med din jobsøgning. Derfor giver det mening, at du går efter at finde den bedste A-kasse for dig. Men også en billig A-kasse, så du ikke betaler for meget. 

Læs med herunder og få hjælp til at finde en billig A-kasse, som også er den bedste A-kasse for dig. 

Hvis du leder efter A-kasse, der får gode anmeldelser og er en af de billigste, så er Det Faglige Hus et rigtig godt bud. De optager alle profiler og har stor medlemstilfredshed. Desuden tilbyder de også landets billigste fagforening.

Når du skal finde din A-kasse, er det selvfølgelig nærliggende at gå efter “den bedste A-kasse“. Men den A-kasse, der er bedst for alle andre, er ikke nødvendigvis den bedste for dig. Det kommer an på, hvad du forventer af din A-kasse. 

Hvis du bare gerne vil have en A-kasse, der udbetaler dagpenge eller supplerende dagpenge i tilfælde af, at du står uden job, så kan du bare vælge en billig A-kasse, der favner bredt. Den billigste vil være den bedste A-kasse for dig her.

Men hvis du har en særlig uddannelsesbaggrund, så kan det give rigtig god mening, at du vælger en A-kasse, der passer til netop din profil. Der er nemlig større chance for, at en relevant A-kasse kan hjælpe dig med din jobsøgning, din jobansøgning, dit CV og meget mere. 

Du kan også dykke ned i anmeldelserne af de forskellige A-kasser og se, hvilke der får de bedste bedømmelser af deres medlemmer. Det er en meget god måde at finde den bedste A-kasse på. 

Du kan også se på, hvor mange medlemmer der er. Hvis der er rigtig mange medlemmer, så er det nok en god A-kasse. Hvis A-kassen med mange medlemmer tilmed får gode anmeldelser, så er det måske den bedste A-kasse. Eller en af de bedste. 

Og så er der selvfølgelig prisen på A-kassen. En meget relevant A-kasse kan godt koste lidt mere end dem, der favner bredt. Er prisen meget vigtig, så kan den billigste A-kasse være den bedste for dig. Du kan læse mere om A-kasser priser herunder. 

Jeg har samlet en oversigt over en del af de danske A-kasser, som du kan læse mere om og melde dig ind i herunder. 

Liste over de bedste A-kasser og deres priser

Når du skal sammenligne priser og finde den bedste A-kasse, skal du balancere eventuelle besparelser og fordele mellem A-kasserne.
Når du skal sammenligne priser og finde den bedste A-kasse, skal du balancere eventuelle besparelser og fordele mellem A-kasserne.

Sammenlign A-kasse priser og find den billigste A-kasse

Hvis du vil finde en billig A-kasse, kan du se på, hvad den samlede pris for medlemskabet er per måned. Men de billigste A-kasser vil i de fleste tilfælde koste nogenlunde det samme. Her vil differencen altså være mellem 10 og 20 kroner. 

Hvis du udelukkende er på udkig efter en A-kasse, der kan betale dig dagpenge i tilfælde af arbejdsløshed, er det nemt. Så er den billigste A-kasse også den bedste. Men hvis du vil have en fagforening med, så skal du se på den samlede pris for begge kontingenter. 

Men husk. Alle A-kasser betaler den samme dagpengesats. Der er ikke forskel på beløbet, du får i dagpenge, uanset hvor dyrt eller billigt dit kontingent er. Undtagelsen er, at du kan betale ekstra for at få lønsikring med, så du får et højere beløb udbetalt som jobsøgende. 

Mange danskere vælger af den ene eller anden årsag at betale rigtig meget for deres A-kasser, selvom de kan se, at der er billigere alternativer. De er bange for, at det besværligt at skifte A-kasse. Men det er det ikke. Så hvis du leder efter en billigere A-kasse og gerne vil skifte, skal du bare kontakte din nye A-kasse. Så klarer de det for dig. 

Husk også, at det er rigtig, rigtig billigt at være medlem af en A-kasse som studerende. Faktisk er det gratis. Det kan du læse mere om herunder. Hvis du bare gerne vil læse mere om A-kasser generelt, kan du gøre det her.

A-kasser er gratis for studerende

Alt afhængigt af hvad du studerer, og hvad du gerne vil have ud af din A-kasse, så kan du også finde den bedste A-kasse for studerende. Og her er prisen faktisk ikke så væsentlig. Den er faktisk ikke-eksisterende.

Det er nemlig gratis for dig som studerende at melde dig ind i en A-kasse. Så har du fundet en arbejdsløshedskasse, der passer til netop din profil og dit studie, kan du bare melde dig ind. 

Og det er faktisk en rigtig god idé, at du gør det. Når du færdiggør din uddannelse, skal du enten have et arbejde, hvor du får løn, eller modtage dagpenge og søge job. Du kan også være på kontanthjælp, men det skal på ingen måde være målet for dig. 

Men hvis du skal have dagpenge fra den dag, du står som nyuddannet, så skal du have været medlem af en A-kasse i mindst et år som studerende. Ellers skal du sidde over i en såkaldt karensperiode. Det gør, at du ikke får dagpenge i den første måned, og det er altså et betydeligt beløb, du går glip af.

Heldigvis kan du melde dig ind i en A-kasse helt gratis som studerende og sikre dig, at du får dagpenge med det samme. Og så kan du få hjælp til at søge studiejobs, praktikforløb og få erhvervserfaring, mens du studerer. Altså lutter fordele for noget, der ikke koster en krone. 

Du kan læse mere om A-kasser for studerende her og blive meget klogere på emnet.

Få den billigste og bedste A-kasse kombineret med en fagforening

Hvis du leder efter den bedste A-kasse, kan du med fordel også lede efter den bedste fagforening. Især hvis de to hænger sammen eller samarbejder. Her vil du nemlig også kunne få en god samlepris, og nogle synergier, der kommer til dig gode. 

Hvis du vælger en A-kasse sammen med en fagforening inden for dit fagområde, så vil du kunne få den bedst mulige rådgivning. Så ikke alene er du dækket mod et økonomisk tab igennem din A-kasse. Du kan også få god sparring til din jobsøgning eller juridisk hjælp i dit nuværende job gennem din fagforening.

Det er altså endnu et interessant perspektiv på at finde den bedste A-kasse. Hvis du gerne vil melde dig ind i både en fagforening og en A-kasse, vil den bedste løsning være at finde en god kombination

Herunder kan du se en oversigt over en række fagforeninger, du kan melde dig ind i. Mange af dem samarbejder også med A-kasser, så du kan finde den bedste samlede løsning til dig. Du kan også se, om du kan melde dig gratis ind i fagforeningen som studerende.

Liste over fagforeninger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.