Her får du alt, du skal bruge til din jobansøgning. Guide til til den gode ansøgning, skabelon og eksempel

Jobansøgning: Alt du skal bruge til din jobansøgning

Uanset om du skal søge et studiejob, et praktikforløb eller et fuldtidsjob, så skal der en god jobansøgning til. En god jobansøgning er det, der sammen med dit CV får dig til jobsamtale. Derfor er det vigtigt, at du giver dig god tid og gør dig umage med din jobansøgning.

I guiden her får du hjælp til alt, du skal bruge til at skrive en god jobansøgning til en fuldtidsstilling. Principperne for en god jobansøgning er de samme, uanset om du søger dit første rigtige job eller job nummer tre, fire, fem eller ti. Derfor er guiden her for alle, der bare vil have hjælp til at skrive en rigtig god jobansøgning.

I guiden her får du hjælp til at skrive en ansøgning, en skabelon til at skrive en jobansøgning og et eksempel på en jobansøgning.

Guiden er opdateret 23. april 2022

Inde på CV.dk kan du få adgang til masser af skabeloner, som du kan bruge til din jobansøgning. 

En god jobansøgning får dig over i ja-bunken og tættere på jobsamtalen. Det er jobansøgningens primære formål. Den kan aldrig alene skaffe dig et job, men den kan, hvis den ikke er god nok, gøre det modsatte. Derfor skal du vide, hvordan du skriver en god jobansøgning. Og det er netop hjælp til at skrive din egen ansøgning, du får i denne artikel.

Først og fremmest skal du have styr på formalia. Din jobansøgning må højst fylde én A4-side. Arbejdsgivere får generelt rigtig mange ansøgninger, og de har desværre ikke tid til at læse flere sider fra hver ansøger. Derfor er du nødt til at holde dig på en enkelt side, når du skriver din ansøgning.

Sproget i din jobansøgning skal være aktivt og direkte. Skriv i et relativt lavt lixtal. Lad være med at skrive akademisk. Ansøgninger med et højt lixtal og i et avanceret sprog får dig ikke til at fremstå klogere eller mere dygtig.

Tværtimod.  Det viser, at du ikke ved, hvordan man kommunikerer til et bredt publikum, og slet ikke hvordan man bringer et budskab frem. Så læg det fra dig, hvis du har tendens til at skrive akademisk 🙂

Inden du skriver din jobansøgning, skal du have foretaget en masse research. Læs jobopslaget igennem flere gange og se, om der er noget, du er i tvivl om. Skriv dine spørgsmål ned og ring til arbejdsgiver. Det er altid en god idé at ringe på jobopslag, hvis du har relevante spørgsmål. Derudover kan du læse op på nyheder om virksomheden og se, om der er andet relevant at vide.

Husk altid at skrive en ny jobansøgning. Du kan ikke bare skrive en standard-ansøgning og bruge hver gange. Hvis du leder efter hjælp til at skrive en god praktikansøgning, har jeg også en guide om det.

Når du har det grundlæggende på plads omkring jobansøgningen, bliver det meget lettere at skrive den.
Når du har det grundlæggende på plads omkring jobansøgningen, bliver det meget lettere at skrive den.

Hvad skal en god jobansøgning kunne?

Som sagt skal din ansøgning først og fremmest få dig til jobsamtale. Men den kan ikke lande jobbet for dig.

Så har du skrevet gode jobansøgninger men fået afslag efter jobsamtalerne, kan du få hjælp her. Men en jobansøgning får dig kun til jobsamtalen, hvis den er god. Eller god nok. Det, den ikke skal, er at være en form for CV. Den helt store forskel på din jobansøgning og dit CV er, at dit CV ser bagud, mens din ansøgning skal se fremad. En god hjælp til CV og ansøgning er altså først og fremmest at skelne mellem de to.

Du skal med din ansøgning vise og forklare, hvordan du vil bidrage fremadrettet. Det er selvfølgelig helt okay, at du nævner dine succeser og erfaringer, men du skal bruge dem til at vise, at du kan bidrage . I dit nye job. Fordi du har gjort det før. Ikke bare nævne, at du har lavet X, Y og Z før, og sådan er det. Det skal relateres til de krav, der er listet i jobopslaget.

Hvis et af kravene er, at du skal kunne producere indhold til forskellige marketingkanaler, og du har gjort det før, kan du for eksempel skrive noget lignende:

“Jeg har tidligere arbejdet med at producere content til både interne og eksterne kanaler. Her bidrog jeg til, at vi fik X antal flere følgere og mere interaktion. Den erfaring vil jeg bruge til at bidrage med indhold til jeres marketingkanaler.”

Derudover skal din jobansøgning kunne fange læserens opmærksomhed. Skriv gerne en god og fængende overskrift. Den skal gives læseren lyst til at læse mere, og i indledningen skal den nysgerrighed belønnes. Indledningen skal altså ligeledes være fængende.

Overskriften og indledningen skal vise, at du er motiveret og den rette kandidat. Og det skal uddybes og underbygges i resten af jobansøgningen.

Jeg har også skrev en guide, der hjælper dig med at skrive en god ansøgning som nyuddannet. Du finder den her

Ring gerne til arbejdsgiveren, inden du skriver din jobansøgning
Ring gerne til arbejdsgiveren, inden du skriver din jobansøgning

Struktur, overblik og hjælp til din ansøgning med en skabelon

En god jobansøgning har brug for en god struktur. Fordi, når du har en fast struktur på din jobansøgning, så ved du, at du gør det rigtigt. Du skal så at sige “bare” fylde skabelonen ud med det rette indhold.

Og det er netop en ansøgning-skabelon, jeg har til dig her. Det er for at vise dig, hvor simpelt det egentlig kan gøres og at gøre det så let for dig at skrive

Med en let overskuelig skabelon til din jobansøgning, bliver det meget lettere for dig at skrive din egen jobansøgning.
Klik på billedet og download min ansøgning-skabelon.

din egen ansøgning. Gode jobansøgninger har nemlig i grove træk de samme afsnit og lykkes med det samme.

Her kan du se min jobansøgning-skabelon, som du kan bruge som hjælp til din ansøgning. Jobansøgningen er fra mit nuværende job, som jeg søgte tilbage i 2019.

Jeg har inddelt den i farver, for at du bedre kan navigere i de forskellige afsnit. Du skal selvfølgelig ikke skrive din egen jobansøgning i alle regnbuens farver. Sort og hvid er det bedste til jobansøgninger. Men for at give dig hjælp til at skrive din ansøgning, får du det sådan.

Den grønne tekst

Den grønne tekst i min skabelon er indledningen. Det er her, du sætter scenen og lægger op til, at du er den rette kandidat. Jeg plejer at indlede med noget ala “I søger en kandidat, der kan X, Y og Z. Det kan jeg.” Og så uddyber jeg det, mens jeg lægger op til, at næste afsnit skal bevise det.

Det er en form for teaser, men ikke på den dårlige måde. Indledningen skal give læseren ro i sindet om, at der er noget godt på vej og den kommende omgang læsning er tid værd.

Så indledning har som hovedmål at gøre læseren nysgerrig og allerede relativt sikker på, at der kunne være et godt match.

Den blå tekst

I den blå tekst i skabelonen skal du vise samt beskrive, hvordan du vil bidrage. Den fejl, de fleste laver her, er at de laver en såkaldt “CV-ansøgning”. Altså en jobansøgning der bare er en uddybning af deres CV. Det kommer til at handle om alt det, de har lavet. Ikke alt det, de vil.

Og det er slet ikke fordi, du ikke må se tilbage. Det er jo klart, at dine kompetencer ligger i din erfaring. Du skal bare bruge dem til at se frem og beskrive, hvordan du vil bidrage.

Tag udgangspunkt i kravene til jobbet og forklar, hvordan du vil klare opgaverne og lever op til kravene. Fordi du har lavet noget tilsvarende først og kan tage den erfaring med dig.

Den blå tekst er altså der, hvor du beviser, at det skal være dig. At du er den rette kandidat.

Den røde tekst

Det er her, du skal runde din jobansøgning af. Det er afslutningen på din jobansøgning, og det er her, at du sætter en tyk streg under, at du er den rette kandidat. Tag igen udgangspunkt i kravene i jobopslaget. Eller det, du har fået at vide, da du ringede på jobopslaget.

Det er her, du har mulighed for at vise, at du virkelig har forstået, hvad jobbet drejer sig om.

Husk, at hver sætning ikke skal være perfekt, og det ikke er fordi, du skal have gennemskuet jobbet til perfektion samt være den perfekte kandidat. Det forlanger ingen, og det kan heller ikke være sådan, når du ikke har været i jobbet.

Men har du sat dig godt ind i sagerne, skal du heller ikke bekymre dig så meget om den del. Så har du selvfølgelig forstået det 🙂

Jeg har skrevet en uddybende guide om, hvordan du bruger min skabelon som hjælp til at skrive din ansøgning. Den kan du finde lige her.

Inde på CV.dk kan du få adgang til masser af skabeloner, som du kan bruge til din jobansøgning. 

Hvordan ser en god jobansøgning ud? Se mit eksempel

Ovenfor har jeg vist dig min skabelon til en god ansøgning. Det er selvfølgelig også et jobansøgning-eksempel i sig selv, men jeg vil stadig gerne gøre det endnu mere konkret for dig og give hjælp til at skrive en ansøgning selv. Derfor viser jeg dig nu et eksempel på en god jobansøgning, og hvordan den kan blive bedre.

Nedenfor ser du et eksempel på min oprindelige jobansøgning. Den er god. Eller fin nok. Den er ikke perfekt. Langt fra. Umiddelbart mangler der overskrifter. Der mangler også lidt bedre overblik og altså mulighed for at navigere i jobansøgningen.

Jeg kunne godt have brugt min egen skabelon til at strukturere den. Så havde den set lidt anderledes ud, og den havde fungeret bedre. Men jeg kom da til jobsamtale med den!

Et eksempel på en god jobansøgning
Her kan du se et eksempel på en ansøgning uden den gode struktur. Klik på billedet for at hente det ned.
Her kan du se mit ansøgning-eksempel på en god ansøgning, som jeg har rettet til. Du kan hente den ned på din computer ved at klikke på billedet.
Her kan du se mit ansøgning-eksempel på en god ansøgning, som jeg har rettet til. Du kan hente den ned på din computer ved at klikke på billedet.

Men det har jeg så gjort. Ovenfor kan du se mit jobansøgning-eksempel, som jeg mener, virkelig virker. Jobansøgningen er god, den kan det, den skal, og den er nem at finde rundt i. Den er meget ligesom den, jeg brugte i skabelonen. Jeg har dog gjort den endnu skarpere, så du får mere ud af eksemplet og mere hjælp til at skrive en ansøgning.

Følg strukturen i eksemplet og skabelonen, når du skal skrive din næste jobansøgning. Igennem det vil du hurtigt kunne opleve, hvor god mening det giver, og hvor meget lettere det bliver at skrive jobansøgninger. Hvis du vil læse mere om, hvordan du få det mest ud af mit ansøgning-eksempel, kan du gøre det her.

Inde på CV.dk kan du få adgang til masser af skabeloner, som du kan bruge til din jobansøgning. 

Afsluttende om jobansøgningen

Du har nu fået værktøjerne og hjælp til at skrive din egen ansøgning. Med en jobansøgning-skabelon og et jobansøgning-eksempel kan du se, hvad der virker, og hvad der ikke virker for jobansøgninger. Det er nu op til dig at bruge min hjælp til at skrive din ansøgning og sætte dit eget præg på jobansøgningen.

Husk for Guds skyld aldrig at bruge den samme jobansøgning til to forskellige jobs. Du skal altid skrive en ny. Dermed ikke sagt, at du ikke kan genbruge elementer. Men overordnet skal der en ny til hver gang. Strukturen, som du fik fra min ansøgning-skabelon, skal dog være den samme. Hvis du sender den samme generiske ansøgning, kan du være sikker på at få afslag.

Om du vil have et billede på din jobansøgning eller ej, lader jeg være op til dig. Nogle mener, at det ikke hører sig til. Andre gør ikke. Hvis du har et billede på dit CV, behøver du ikke at have det på din ansøgning.

Brug også gerne folk omkring dig til at få sparring, gode råd og hjælpe til din ansøgning. Øvelse gør mester, og Rom blev ikke bygget på en dag. Og med det mener jeg, at du ikke skal forvente af dig selv, at du kan skrive en perfekt jobansøgning med det samme. Brug også gerne tidligere arbejdsgivere eller andre i dit netværk og få gode råd.

Hvis du er på dagpenge eller supplerende dagpenge, kan du helt sikkert også få god sparring og rådgivning af din A-kasse eller fagforening. Her kan du læse, hvad du kan forvente af din dagpengesats, mens du søger job. Hvis du leder efter en A-kasse for studerende eller fagforening for studerende, har jeg også skrevet en guide om det.

Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i mål med jobansøgningen, eller hvis du ønsker mere hjælp til din ansøgning, kan du skrive en kommentar herunder. Ellers ønsker jeg dig held og lykke med skrivningen.

Brug guiden til at søge studiejob, praktik, uopfordret eller andet

Du kan også bruge værktøjerne i guiden her, hvis du vil sende en uopfordret ansøgning. Det er ikke helt det samme, som når du søger uopfordret, men mange af principperne går igen. Hvordan du præcis gør med en uopfordret ansøgning, kan du læse her. 

Hvis du søger studiejob, kan du ligeledes bruge guiden her og skrive en ansøgning til et studiejob. Her vil kravene til dig nok være markant mindre, da du jo er studerende. Men det er stadig vigtigt, at du fremhæver din motivation, som du skal i en almindelig jobansøgning. Du kan læse mere om, hvordan du lander et studiejob og skriver en ansøgning til et studiejob her.

Det samme gælder, når du søger praktik, frivilligt arbejde,  virksomhedspraktik eller et job med løntilskud. Du kan bruge værktøjerne til alle formål, der relaterer sig til jobsøgning.

De 14 mest populære spørgsmål om jobansøgningen

Læs de mest populære spørgsmål om jobansøgning her
Læs de mest populære spørgsmål om jobansøgningen herunder

Hvad skal der stå i en ansøgning?

I din ansøgning skal der stå, hvorfor du søger jobbet. Du skal beskrive din motivation og gøre det klart, at du har de rette kompetencer til at kunne bidrage i jobbet. På den måde gør du det klart for arbejdsgiveren, at du er værd at tage til samtale. 

Det er meget vigtigt, at du skrive fremadrettet i din jobansøgning. Skriv, hvordan du vil bruge dine erfaringer fremadrettet. Hvordan du vil bruge dem til at bidrage med. De er med til at forsikre arbejdsgiveren om, at du kan bringe værdi til virksomheden.

Du skal ikke bare liste dine erfaringer. Det har du dit CV til. 

Hvordan starter man på en ansøgning?

Du starter din ansøgning med en god overskrift og en god indledning. Overskriften og indledningen er det første, som læseren læser, og derfor skal de fange læserens opmærksomhed. 

Din overskrift skal dække det, du kan bidrage med. Altså hvis du skal have en eller anden særlig kompetence, så kan du nævne den i din overskrift. “Udvikler med speciale i Python”, eksempelvis. 

Din indledning skal tage fat i de krav, som der bliver stillet i jobopslaget. Her kan du skrive, at; “I søger en medarbejder, der kan X, Y og Z. Jeg har arbejdet med netop X, Y og Z før, og derfor ved jeg, at jeg kan bidrage i rollen som jeres nye medarbejder. Nu skal I høre hvorfor.”

Jeg har skrevet en guide med hjælp til at skrive en god overskrift og en god indledning til ansøgningen her. 

Inde på CV.dk kan du få adgang til masser af skabeloner, som du kan bruge til din jobansøgning. 

Hvordan skriver jeg en jobansøgning? Se et eksempel

Når du skriver din ansøgning, skal du skrive den i et godt, aktivt og direkte sprog. Det er nemlig lettest at læse, og så er chancen for, at din ansøgning bliver læst, markant højere. Du skal ikke bruge akademisk sprog, da det meget sjældent er den måde, som virksomheder kommunikerer på. 

Derudover er det vigtigt, at du overholder formalia i forhold til din ansøgning: 

  • Den må maksimalt fylde én A4-side
  • Den skal have en god struktur og gode overskrifter
  • Den skal være fremadrettet, så du fokuserer på det, du vil udrette, frem for det du har gjort før

Det er meget vigtigt, at du gør det klart for arbejdsgiveren, at du har kompetencerne til at bidrage. Det er okay, at du har nogle ting, du skal lære. Men motivation og den grundlæggende kompetencer skal være på plads. Begge dele skal du fremhæve, når du skriver din jobansøgning. 

Du kan se et eksempel på en ansøgning her.

Hvad er din motivation for at søge jobbet?

Din motivation for at søge jobbet er noget af det vigtigste. Hvis du har kernekompetencerne, og hvis du har motivationen, så står du godt. Så står du rigtig godt. For så ved arbejdsgiveren nemlig, at du vil kunne bidrage både med dine faglige og personlige kompetencer.

En motiveret medarbejder er en glad medarbejder. Og hvis du er oprigtigt motiveret af de arbejdsopgaver, som jobbet består af, så vil du blive glad af at gå på arbejde. Og! Arbejdsgivere ved, at de glade og motiverede medarbejdere præsterer bedre

Derfor skal du gøre det meget klart i din jobansøgning, hvad din motivation for at søge jobbet er. Hvis du brænder for det, du skal arbejde, skal du fortælle det. Og vise det. Gør det så konkret som muligt, så arbejdsgiveren ikke er i tvivl om, hvorvidt du er motiveret. 

Inde på CV.dk kan du få adgang til masser af skabeloner, som du kan bruge til din jobansøgning. 

Hvor lang skal en jobansøgning være?

En jobansøgning skal være omkring en A4-side lang. Det er den mest almindelige længde, og det er den længde, du skal forsøge at ramme med dine egen jobansøgning. Den må ikke være længere end én A4-side, og det er også bedst, hvis den ikke er kortere.

Hvis den er længere, så er det ikke sikkert, at din ansøgning bliver læst. Dermed får du et afslag på din ansøgning, alene fordi den er for lang. Arbejdsgivere har simpelthen bare ikke tid til at læse meget lange ansøgninger. 

Hvis du skriver din jobansøgning markant kortere end én A4-side, så risikerer du også, at den ikke bliver læst. Det er nemlig svært at komme i dybden med din motivation for stillingen, og hvorfor de skal ansætte dig, hvis du ikke bruger en side på det. 

Så hold din jobansøgning til omkring én A4-side. 

Hvad er en uopfordret ansøgning?

Hvis du finder en virksomhed, som du gerne vil arbejde for, men der ikke er noget job at søge, kan du sende en uopfordret ansøgning. En uopfordret ansøgning er således en jobansøgning, hvor du søger et potentielt job og rækker ud til virksomheden uden på forhånd at vide, om de har brug for en ny medarbejder.

Mange vælger at ringe til arbejdsgiveren først. Både for at vide, om du må sende en uopfordret ansøgning. Men også for at høre ind til deres behov både nu og i fremtiden. På den måde kan du lægge billet ind på fremtidige jobs og være i deres bevidsthed.

Det er også en effektiv måde at udvide dit netværk. Hvis du skriver en god uopfordret jobansøgning, så vil du stå forrest i køen, såfremt virksomheden får brug for en som dig.

Du kan læse min guide til at skrive en uopfordret ansøgning her.

Hvordan starter man en uopfordret ansøgning?

Når du skriver en uopfordret ansøgning, skal du starte med at slå din motivation fast. Forklar, hvorfor du rækker ud til den konkrete virksomhed. Er det virksomhedens brand? Er det branchen, arbejdsopgaver eller noget tredje, der motiverer dig?

Dernæst skal du gøre det let og enkelt at se, hvad du kan bidrage med. Beskriv dine kernekompetencer i din jobansøgning, så arbejdsgiveren hurtigt kan vurdere, om du kan passe ind i en mulig rolle. 

På den måde kan du potentielt komme til jobsamtale med det samme, eller når der opstår en mulighed, hvor din profil passer til. 

Inde på CV.dk kan du få adgang til masser af skabeloner, som du kan bruge til din jobansøgning. 

Hvordan sælger man sig selv i en jobansøgning?

Du skal bruge din ansøgning til at sælge dig selv til arbejdsgiveren. Når du sælger dig selv, så beskriver du, hvordan du vil bidrage, og hvorfor du er motiveret. Men du kan også gøre ekstra meget ud af din jobansøgning, for at skabe mere opmærksomhed omkring dig. 

Start med at se på, hvad virksomheden efterspørger. Se på kravene og de kompetencer, som jobbet kræver. Tal ind i dem og gør det helt klar, hvordan du kan bidrage i jobbet. Det er en rigtig god måde at sælge sig selv på. 

Det er også vigtigt, at du deler din jobansøgning op i afsnit med en god struktur. Her skal der være plads til en indledning, der beskriver din motivation samt berør dine kompetencer. Dernæst et afsnit, der udelukkende handler om dine faglige kompetencer, og hvordan du vil bidrage. 

Til sidst sælger du dig selv ved at slå fast, at du er motiveret, og at du også kan bidrage både personligt og socialt. Gør du alt det, har du god chance for at sælge dig selv til arbejdsgiveren. Gem i øvrigt al snak om lønforhandling til selve jobsamtalen. Du skal ikke nævne løn i din jobansøgning. 

Hvad skriver man i en mail med sin ansøgning?

Når du skriver din e-mail med din ansøgning, skal du gøre det klart i emnefeltet og i selve mailen, hvad det handler om. Altså at du sender en jobansøgning – og dit CV – samt hvilket job, du søger.

For eksempel kan du skrive en mail med: “Hermed sender jeg min ansøgning til jobbet som XX. Jeg har vedlagt CV og to anbefalinger. Jeg glæder mig til at høre fra jer.”

På den måde ved din arbejdsgiver præcis, hvad mailen handler om. Det er ligeledes nemt for din arbejdsgiver at finde mailen i sin indbakke senere, hvis han eller hun ikke har mulighed for at læse din jobansøgning med et samme. 

Husk altid at vedhæfte dokumenterne. Det ser man lidt for tit, at fokus er på at skrive mailen rigtigt, men man glemmer at vedhæfte selve ansøgningen, CV’et og anbefalinger

Hvorfor skal vi vælge dig frem for andre?

Din ansøgning skal kunne svare på, hvorfor det netop skal være dig, arbejdsgiveren skal vælge. Du skal aldrig begynde at sammenligne dig med andre. Det er ikke det, det handler om. I stedet skal du bare sørge for, at du fremstår som den rette kandidat.

Det handler mest af alt om, at du skal vise arbejdsgiveren, at du kan bidrage, og at du er motiveret. Hvis arbejdsgiveren har vished om netop det, så vil du være et oplagt valg.

Omvendt, hvis arbejdsgiveren er i tvivl om din motivation og dine kompetencer, så er du nem at vælge fra. Det er det, du skal undgå. Så du kan svare på spørgsmålet ved at vise, at du er den rette. Glem alle de andre. Fokuser på dig og kun dig selv i din ansøgning. 

Inde på CV.dk kan du få adgang til masser af skabeloner, som du kan bruge til din jobansøgning. 

Hvad er en god overskrift til en jobansøgning?

Hvis du vil lave en god overskrift til din ansøgning, skal du gøre følgende: Være lidt kreativ og sætte dine kompetencer i spil. Hvis du allerede i din overskrift kan vise, at du kan leve op til kravene i jobopslaget, så har du gjort det godt.

Jeg har skrevet en uddybende guide, der hjælper dig med at skrive en god overskrift til din jobansøgning. Du finder den her

Hvad er forskellen mellem et CV og en jobansøgning?

Forskellen på et CV og en jobansøgning er stor, selvom de bliver brugt sammen. Med dit CV ser du bagud. Du ser på det, du har udrettet og det, du har lært. Med en ansøgning ser du fremad. Du beskriver, hvordan du vil bidrage fremadrettet, mens du bruger dine evner som belæg. 

Dit CV er mere et opslagsværk i dine erfaringer og kompetencer. Men du skal også skrive en indledning – en såkaldt CV-profiltekst – hvor du laver et opkog af det, du kan, og vil bidrage med. Her er der en klar synergi mellem CV’et og din jobansøgning

Men udover det er der stor forskel på de to. 

Inde på CV.dk kan du få adgang til masser af skabeloner, som du kan bruge til din jobansøgning. 

Hvad læses først CV eller ansøgning?

Arbejdsgivere læser altid CV’et først og dernæst ansøgningen. Derfor skal du sørge for at lave et godt, indbydende og overskueligt CV. På den måde kan arbejdsgiveren hurtigt se, om du kan bidrage i jobbet. Omvendt kan du hurtigt få et afslag, hvis dit CV ikke er godt, eller du ikke har de rette kompetencer. 

Din jobansøgning bliver sandsynligvis slet ikke læst, hvis dit CV bliver kasseret. Så derfor skal du gøre meget ud af dit CV og sikre, at det er godt.

Jeg har samlet de vigtigste spørgsmål om CV’et her, og så har jeg skrevet en guide, der fortæller dig, hvordan du laver et CV

Hvad er mine personlige kompetencer?

Dine personlige kompetencer er dem, der karakteriserer din personlighed og det, du bringer med dig, som ikke er dine faglige kvaliteter. Det er i høj grad dine personlige – og sociale – kompetencer, der afgør, om arbejdsgiveren føler, at I har den rette kemi

Faktisk kan dine personlige kompetencer opveje for manglende faglige kompetencer. Hvis du kan det grundlæggende, men arbejdsgiveren føler, at din personlighed kan så meget mere, så kan du alligevel få jobbet. For hvis du er rar at arbejde sammen med, så kan du nok lære det, du ikke kan endnu. 

Derfor er dine personlige kompetencer vigtige at fremhæve i din jobansøgning.

Jeg har skrevet mange guides om, hvordan du finder og bruger dine kompetencer i din jobsøgning. Du finder dem her:

Inde på CV.dk kan du få adgang til masser af skabeloner, som du kan bruge til din jobansøgning. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.