Læs her, hvordan du finder den billigste og bedste fagforening

Sådan finder du den billigste og bedste fagforening

Din fagforening er der for dig. Det er den, der har din ryg, hvis du bliver behandlet dårligt på din arbejdsplads. Din fagforening forsvarer dig og dine rettigheder og sikrer, at du bliver behandlet godt. 

Din fagforening kan også forhandle overenskomst, hvis du hører under en bestemt type af lønmodtagere. Derudover hjælper din fagforening dig med alt fra individuel lønforhandling, jobsøgning, sparring og meget mere.

Netop derfor er det vigtigt, at du vælger den bedste fagforening. Den fagforening, der passer bedst til dig og din profil. Men også en billig fagforening, så det ikke koster mere, end det behøver.

Læs med herunder og få hjælp til at vælge en billig fagforening, som også er den bedste for dig. 

Hvis du leder efter den billigste fagforening, så skal du vælge Det Faglige Hus. Det er den billigste fagforening i Danmark.

Når du leder den bedste fagforening, så er det din subjektive og individuelle vurdering, der afgør det. Det er ikke sikkert, at den fagforening, der er den bedste for alle andre, også er det for dig. Det kommer mest an på, hvad du gerne vil have ud af din fagforening. 

Hvis du ikke går op i, at din fagforening skal have en specifik faglig relevans for dig, så er valget nemmere. For her skal du heller ikke vælge en fagforening, der forhandler overenskomst. Du kan faktisk bare gå efter at vælge den billigste fagforening. Denne type fagforeninger kalder man gule fagforeninger.

Omvendt er det måske givet på forhånd, hvilken fagforening du skal med i. Arbejder du som sygeplejerske, er det nok DSR, du er medlem af. Ligesom stort set alle andre sygeplejersker. Og så forhandler fagforeningen overenskomst for dig. En sådan fagforening kaldes for en rød fagforening.

Hvis du vil have individuel rådgivning og sparring, så giver det mening, at du leder efter en fagforening, der har et fagligt match med dig selv. Hvis du har læst noget, eller vil søge arbejde inden for salg og marketing, så er fagforeningen Business Danmark eksempelvis et oplagt valg. 

Selvom fagforeningen ikke forhandler overenskomst, så kan den hjælpe dig med din lønforhandling og karrievej. Hvis alt din profil har noget med salg og marketing at gøre. 

Helt generelt kan du spotte en god fagforening – og dermed finde den bedste fagforening – ved at se på følgende:

  • Relevans. Dette er subjektivt, som jeg lige har forklaret dig. 
  • Antal medlemmer. Jo flere medlemmer, desto mere vidner det om, at der er tale om en god fagforening.
  • Gode anmeldelser. Du kan bruge anmeldelserne til at vælge den bedste A-kasse. 
  • Prisen. Alt afhængigt af hvad der er vigtigt for dig, så kan en billig fagforening sagtens være den bedste fagforening. Det kan du læse mere om i næste afsnit. 

Herunder kan du se en liste over nogle af de bedste fagforeninger i Danmark. 

Liste over billige fagforeninger

Når du skal finde den bedste fagforening, er der meget du skal veje op mod hinanden. Eksempelvis prisen.
Når du skal finde den bedste fagforening, er der meget du skal veje op mod hinanden. Eksempelvis prisen.

Sammenlign fagforeninger og find den billigste fagforening

Den letteste måde at finde en billig fagforening på, er at se på, hvad medlemskabet koster. Så langt var du nok med. Men du kan få fagforeninger meget billigt, hvis det eneste, der er afgørende for dig, er prisen. 

Hvis du hører under en faglig gruppe, som traditionelt set arbejder under en overenskomst, så er du lidt mere låst i dit valg. Du kan godt vælge en billig fagforening, som har en bredere målgruppe, hvis du ønsker det. Men det er mere normalt at vælge det fagforbund, man umiddelbart hører under.

Hvis din faglige profil ikke hører under en specifik fagforening, kan du sammenligne på, hvor godt fagforeningerne kan hjælpe dig. Altså hjælpe dig med det, der er vigtigst for dig. 

Hvis du finder flere fagforeninger, der matcher dine behov, så kan du lade prisen afgøre det. 

Omvendt: Hvis du finder de billige fagforeninger, der koster cirka det samme, så se, om du også får de samme services med. Prisen vil i så fald være bedst hos den fagforening, hvor du får den bedste samlede pakke

Hvis du samtidig leder efter en billig eller den bedste A-kasse, så se efter, om du kan få en samlet pakke med både fagforening og A-kasse. Her vil du sikkert også kunne få en bedre pris for den samlede pakke af de to. Du kan læse mere om kombinationen af A-kasse og fagforening længere nede. 

Som studerende kan du faktisk få en rigtig billig fagforening. I mange fagforeninger kan du melde dig gratis ind, så det er så billigt, som det kan være. Det kan du også læse mere om herunder. 

Du kan melde dig gratis ind i fagforeninger som studerende

Hvis du er studerende og gerne vil være medlem af en fagforening, så har jeg en god nyhed til dig. Det er gratis. Ikke nødvendigvis i alle fagforeninger. Men i rigtig mange fagforeninger kan du melde ind gratis som studerende

Det er en stor fordel, så du kan få hjælp, hvis du oplever udfordringer i dit studiejob eller på din praktikplads. Eller hvis du vil søge et studiejob eller søge en praktikplads. Så kan de fleste fagforeninger hjælpe dig med det. 

Men det er rigtig smart, hvis du både finder den bedste fagforening for dig som studerende, men også finder en A-kasse. Som jeg har nævnt før, så kan du samlet set få en bedre pris ved at kombinere de to. Men her kan du få begge medlemskaber gratis, når du er studerende.

Og det er rigtig vigtigt, at du får meldt dig ind i en A-kasse som studerende. Så får du nemlig dagpenge lige fra den dag, du står som nyuddannet. Hvis du altså har været medlem i mindst et år, inden du færdiggjorde din uddannelse. 

Så hvis du jagter den billigste og bedste fagforening som studerende, kan du med fordel gå efter en A-kasse samtidig. Det vil du ikke fortryde, når du står som færdiguddannet. 

Hvis du studerer noget med marketing eller salg, så er Business Danmark det helt rette valg for dig. Også som studerende. Her kan du også blive medlem af en A-kasse.

Få den billigste og bedste fagforening kombineret med en A-kasse

Den bedste fagforening er den, der passer bedst til dig. Derfor skal du tage udgangspunkt i dig og dine behov, når du vælger en fagforening. Og den bedste kan sagtens være den billigste fagforening.

Men når du vælger, så kan du med fordel også vælge en A-kasse, der samarbejder med den pågældende fagforening. For så vil den A-kasse nok også være den bedste A-kasse for dig. 

Derudover vil den samlede pris – som jeg har nævnt før – givetvis også være billigere. 

Altså får du den bedste kombination. Du får både den billigste og bedste fagforening. Og du får den bedste og billigste A-kasse. Det er jo nærmest genialt og meget oplagt at lave den kombination. 

Jeg har samlet en liste med A-kasser herunder, som du kan overveje at melde dig ind i sammen med en fagforening.

Hvis du vil vide mere om fagforeninger, har jeg skrevet en uddybende guide om dem.

Liste over A-kasser

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.