CV-eksempel: Her finder du tre eksempler på et CV

CV-eksempel: Tre CV-eksempler til dig

Leder du efter et konkret CV-eksempel? Hvis du ikke har prøvet at skrive et CV før, kan det være rigtig godt at have et eksempel at læne sig op af. Et CV skal jo sælge dig, din profil og dine kompetencer. Og derfor er der nogle krav, det skal leve op til.

Dit CV skal være overskueligt, det skal være let at læse, og så skal det præsentere dig på en god måde. Hvis du ikke lige kan forstille dig, hvordan du skal kunne lave et CV, der gør det, så kan du ånde lettet op.

Jeg har nemlig lavet tre CV-eksempler, som du kan bruge og redigere, ligesom du vil. Det kan også være, du bare vil have lidt inspiration, og det skal du være velkommen til at bruge mit CV-eksempel til.

Inde på CV.dk kan du få adgang til masser af CV-eksempler

Dit CV skal indeholde relevante informationer om dig. Allerførst skal du angive dine personlige oplysninger, så arbejdsgiveren kan komme i kontakt med dig og danne et overblik over dig. Her anbefaler jeg også, at du for eksempel sætter et billede ind – det er altid rart at få sat ansigt på folk.

Nogle mener, at det ikke giver mening med et billede på sit CV. Jeg er ikke en af de “nogen”. Jeg kan ikke se, hvorfor det skulle være en dårlig ting, og folk tjekker alligevel din LinkedIn-profil ud. Hvor du sandsynligvis har et billede af dig selv. Men har du et billede på dit CV, behøver du ikke på din ansøgning.

Dernæst skal du skrive en CV-profiltekst eller et oprids af, hvem du er, og hvad du kan. Altså dine kernekompetencer. Det kan både være faglige kompetencer og/eller personlige kompetencer, du nævner. Eller sociale kompetencer. Bare få det med, der passer på dig og din profil.

Derefter skal du folde dine kompetencer mere ud og liste dem. På den måde kan din arbejdsgiver hurtigt bruge dit CV til at se, hvad du kan bidrage med. Det vil altid være bedst, at du i dit CV-eksempel tager udgangspunkt i de krav, som arbejdsgiveren har stillet i jobopslaget.

Bagefter skal du i kronologisk rækkefølge liste dine erfaringer. Her mener jeg jobs og uddannelser. Skriv, hvad du har læst, og hvad du har lært. Afhængigt af hvor mange års erfaring du har, kan du skære dem, der ligger længst tilbage, fra.

Herunder finder du tre forskellige CV-eksempler
Herunder finder du tre forskellige CV-eksempler.

Hvordan ser et CV ud? Få tre gode CV-eksempler

Når du skal arbejde med dit CV-eksempel, så har du måske hørt, at der er to måder at gøre det på. Enten skriver du et kronologisk CV, hvor du lister alle dine erfaringer fra ende til anden. Eller også laver du et kompetence CV og samler alt det, du har lært og kan bidrage med.

Sådan mener jeg ikke, du skal gøre. Jeg laver altid en blanding af de to typer af CV’er. Jeg lister kompetencer, og jeg lister erfaringer. For det giver et bedre billede af dig og din profil. Men hvordan ser sådan et CV så ud? Det kan du se herunder.

Jeg har nemlig gjort det på den måde i mine CV-eksempler, som du kan downloade gratis ved at klikke på billederne herunder.

CV-eksempel nr. 1

Et simpelt CV-eksempel, der beskriver dig, dine kompetencer og erfaringer
Et simpelt CV-eksempel, der beskriver dig, dine kompetencer og erfaringer.

CV-eksempel nr. 2

Et CV der minder om et kronologisk CV men stadig har plads til at fremhæve kompetencer.
Et CV der minder om et kronologisk CV men stadig har plads til at fremhæve kompetencer.

CV-eksempel nr. 3

Et CV, der kan både det, et kronologisk og et kompetence-CV kan. Med god mulighed for at udvide mere flere erfaringer.
Et CV, der kan både det, et kronologisk og et kompetence-CV kan. Med god mulighed for at udvide mere flere erfaringer.

Ovenfor kan du altså se tre CV-eksempler, som du kan downloade blot ved klikke på billederne. Jeg er ikke grafiker, og jeg har ikke selv designet alle elementer i CV’erne. Jeg har sat dem sammen ved hjælp af nogle elementer i Microsoft Word og ladet mig inspirere fra andre CV’er, jeg har fundet på nettet.

Men hvert CV-eksempel opfylder det overordnede, som et CV skal. Det indeholder en præsentation samt overblik over både erfaringer og kompetencer. Du kan frit redigere i dem, som du ønsker. Jeg anbefaler især, at du skifter billedet af mig ud, inden du sender det til arbejdsgiveren. Men du bestemmer selvfølgelig selv 😉

Hvis du vil se, hvordan et godt CV bestemt ikke ser ud, kan du læse min guide om Europass CV‘et. 

Det er lettere at lave et godt CV, hvis du har et godt CV-eksempel til at hjælpe dig
Det er lettere at lave et godt CV, hvis du har et godt CV-eksempel til at hjælpe dig

Sådan gør du mit CV-eksempel til dit eget

Husk, at læseren af dit CV sjældent bruger lang tid at læse det. Dit CV skal derfor bevare sit overskuelige design, når du gør mit CV-eksempel til dit eget.

Men i og med at det skal være overskueligt, skal det også være målrettet. Dit CV kan godt have elementer, som kan gå igen fra gang til gang og job til job. Men du skal altid målrette og tilpasse dit CV til det konkrete job, du søger.

Tag udgangspunkt i de krav og kompetencer, der bliver stillet i jobopslaget. Fremhæv de krav, du lever op og de kompetencer, du har, som de efterlyser. På den måde vil de hurtigt kunne se, at du er rette mand eller kvinde til jobbet.

Jeg har med vilje holdt mit CV-eksempel kort i alle tre tilfælde. Du kan godt lave dit eget CV længere, men forsøg stadig at begrænse dig, så du ikke sender et mindre kapitel om dig selv. Du kan også overveje, om alt, du kan fortælle om dig selv, er relevant i lige præcis denne sammenhæng.

Du skal ikke hænge dig for meget i det, jeg skriver om mig selv i mine CV-eksempler. Jeg har gjort det overordnet, og du må meget gerne være mere specifik og præcis i dit eget CV-eksempel. Det skal du faktisk være.

Hvis du derudover sørger for at være ærlig og oprigtig, så din potentielle arbejdsgiver kan danne sig en retvisende mening om dig, kan du være sikker på, at du har lavet et godt CV.

Jeg vil anbefale dig at læse min guide til CV-et med en CV-skabelon her, hvis du vil gøre dit CV endnu bedre.

Inde på CV.dk kan du få adgang til masser af CV-eksempler. Der kan du finde lige præcis de CV’er, du har brug for. 

Skal jeg lave mit CV-eksempel om til et kronologisk eller kompetence-CV?

Du skal ikke gøre det ene eller det andet. Du skal gøre begge dele. Medmindre du har en rigtig god grund til at vælge den ene type frem for den anden. Det kan være, at din arbejdsgiver har bedt dig om enten et kronologisk CV eller et kompetence CV. I så fald er det fint at vælge.

Men det bedste du kan gøre med mit CV-eksempel, er at lave det til en kombination af begge.

Et kompetence-CV lister dine vigtigste kompetencer i forhold til det konkrete job, du søger. De har altså intet med kronologi at gøre. Det er udelukkende relevans. 

Et kronologisk CV lister alle dine erfaringer i kronologisk rækkefølge. Det er nok det, de fleste forbinder med et klassisk CV-eksempel. 

Men det bedste, du kan gøre, er at lave begge dele samtidig. Og det ser du også i de fleste CV-eksempler. Oprids dine vigtigste kompetencer enten i punktform eller som brødtekst. Bare de er relevante for det job, du søger. Derfra kan du lave et kronologisk CV, hvor de nyeste og mest relevante erfaringer bliver listet. 

Sådan får du det bedste ud af det CV-eksempel, du vælger at arbejde videre med.  Læs med her, hvis du vil se de mest populære spørgsmål om CV’et.

Tagged

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.