En god indledning til din ansøgning er den bedste måde at sikre, at din ansøgning faktisk bliver læst

Indledning til din ansøgning: Sådan skriver du en god indledning

En god ansøgning har brug for en god indledning. Hvis du skriver en god indledning til din ansøgning, så har du langt større chance for, at rette vedkommende læser din ansøgning helt til ende. 

Det tager kun et øjeblik for arbejdsgiveren at danne sig et indtryk af din ansøgning. Og er din indledning god, er indtrykket højst sandsynligt godt. Og det er netop det, indledningen til din ansøgning skal kunne. 

Når arbejdsgiveren læser din jobansøgning, skal han eller hun med det samme vurdere, at du er interessant og kvalificeret. Og det vil han eller hun gøre, hvis din indledning er god, og din ansøgning starter godt. Læs med herunder, hvis du vil have hjælp til at skrive en god indledning til din ansøgning. 

Magistrenes A-kasse giver 100% studierabat og er dermed gratis for studerende.

Hvordan starter man en ansøgning? En god indledning fanger læserens opmærksomhed med det samme. Og læseren er jo som regel din potentielle arbejdsgiver, og derfor er det så vigtigt. En dårlig indledning kan faktisk føre til, at du får afslag på din ansøgning. Derfor skal du med det samme vise eller fortælle, at du er kvalificeret og interessant. De to ting hænger heldigvis sammen. 

En god indledning har ikke en masse fyld. Den er lige til sagen og direkte. Den er skarp, og den bekræfter læseren i, at du er den rette. Det er ligesom med din overskrift og afslutningen på din ansøgning. Dem kan du læse mere om på de to links. 

Hvis der er et særligt krav – det kan være en særlig kompetence eller særlig uddannelse – så nævn den med det samme. Gør opmærksom på, at du netop lever op til det krav. For så er det meget nemmere for arbejdsgiveren at læse videre. 

Hvis nu arbejdsgiveren søger en kandidat med stor skrivelyst, så giver det mening, at du skriver, at du netop har det.

Et eksempel på en indledning med den vinkel kunne være: “I søger en medarbejder, der har det skrevne ord i sin magt og går op i grammatik og sproglige finurligheder. Det gør jeg. Og det har jeg altid gjort. Faktisk har jeg altid elsket at skrive, og netop derfor har jeg læst en kandidatuddannelse i retorik.” 

Dette eksempel på en indledning til din ansøgning er rigtig god til en nyuddannet. Her vil det være uddannelse og motivationen, der skal fremhæves. Har du 10 års erfaring, er det den erfaring, du skal bruge.

Læs også: Her kan du læse min guide til, hvordan du skriver den gode ansøgning.

Du kan vælge at stirre ud i horisonten, hvis du ikke ved, hvordan du skriver din indledning til din ansøgning. Eller også kan du læse med herunder.
Du kan vælge at stirre ud i horisonten, hvis du ikke ved, hvordan du skriver din indledning til din ansøgning. Eller også kan du læse med herunder.

Sådan skriver du en god indledning til din ansøgning

Hvordan DU skriver DIN indledning afhænger af DIN situation og jobopslaget. For det handler nemlig om, hvad arbejdsgiveren efterspørger, og hvad du kan tilbyde. Derfor kræver det lidt flere nuancer at svare på, hvordan man starter en ansøgning med en god indledning. Det er det samme, når du skal skrive en indledning til et CV. Dette kalder man en CV-profiltekst.

Den letteste måde du kan skrive din indledning på, er ved at læse, hvad der er vigtigst i jobbet. Du kan også ringe til arbejdsgiveren og spørge. Bare du ved, hvad arbejdsgiveren har af krav og forventninger. 

For når du ved det, så ved du også, hvad du skal slå på i din indledning til din ansøgning. 

Hvis du er nyuddannet, så skal du slå på den erfaring, du har samlet igennem studiejobs og praktikforløb. Du kan også fremhæve din uddannelse og bruge den som begrundelse for, hvorfor du passer til stillingen. Især hvis du slet ikke har relevant erhvervserfaring fra din studietid. 

Hvis du gerne vil have hjælp til at skrive en god praktikansøgning, så du kan få erfaring som studerende, kan du få hjælp her.

Hvis du er mere erfaren, jamen så er det netop den erfaring, du skal bruge. Nævn med det samme i din indledning til din ansøgning, at du har mange års erfaring med det, de søger. Så vil arbejdsgiveren selvfølgelig læse videre. For hvorfor skulle de ikke det?

Læs også: Gør det nemt for dig selv med en skabelon til din ansøgning.

Værsgo at starte! Se et eksempel på hvordan du skal starte din ansøgning
Værsgo at starte! Se et eksempel på hvordan du skal starte din ansøgning

Hvordan starter man en ansøgning? Se et eksempel på en god indledning til din jobansøgning

Jeg viste dig ovenfor et eksempel på en god indledning til en jobansøgning. Men hvis du vil se endnu et eksempel på en god indledning, vil jeg gerne vise dig min indledning, jeg brugte i en ansøgning. 

Jobbet var på et marketing bureau, og jobopslaget var lige mig. Jeg skulle bare have det job. Og jeg fik det. Og jeg har det stadig, og jeg elsker det. Jeg er tilmed blevet leder og har efterhånden læst rigtig mange indledninger til rigtig mange ansøgninger og CV’er. Men – uden at skulle rose mig selv for meget – jeg synes stadig, at min indledning fra dengang virker.

Jeg skrev:

“I søger en Content Specialist, hvis ord er hans eller hendes stærkeste våben, og som elsker at have mange bolde i luften. Det lyder lige som mig. Jeg elsker at skrive, jeg har flere års erfaring med content marketing og tekstforfatning i forskellige kommunikationsjobs og praktikforløb, og jeg sætter en stor ære i at skrive direkte og
forståeligt, så alle kan være med.”

Kort og præcist og lige til sagen. I søger X. Jeg har erfaring med netop X, og derfor kan jeg bidrage. Min indledning svarer meget godt på spørgsmålet “Hvordan starter man en ansøgning?”.

Hvis du skriver en indledning til din ansøgning, der bekræfter arbejdsgiveren i, at du kan det, du skal. Så skal han eller hun nok læse videre. Og så kan du være sikker på, at du har skrevet en god indledning til din ansøgning, hvilket øger dine chancer for at komme til jobsamtale.

Hvis du kommer til jobsamtale, har jeg skrevet et par guides, der kan hjælpe dig med forberedelsen.

Meget af det, jeg har skrevet i guiden her, kan du også bruge til at lave dit eget CV med.

Hvis du mangler inspiration til resten af din ansøgning, kan du her netop få inspiration til din ansøgning med et godt eksempel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.