En god afslutning på en ansøgning kan gøre en stor forskel i forhold til, om du kommer til jobsamtale

Sådan laver du en god afslutning på din ansøgning

Når du skriver en ansøgning, så er det vigtigt, at den fanger læserens opmærksomhed. Det skal den både gøre fra start af, men det skal den også gøre med sin afslutning. Derfor er det vigtigt, at du skriver en god afslutning i din ansøgning.

Afslutningen på din jobansøgning skal efterlade læseren med en lyst til at høre mere. Med en bekræftelse i at alt det, vedkommende lige har læst, det får man også lov til at opleve til en jobsamtale. 

Men hvordan laver du så en god afslutning på din ansøgning? Det får du svaret på herunder.

Inde på CV.dk kan du få adgang til masser af CV- og ansøgningsskabeloner. 

En rigtig god afslutning på din ansøgning er ligesom prikken over i’et. Det er her, du slår fast, at du skal til jobsamtale. Det er her, du bekræfter læseren i, at alt, du ellers har skrevet, det mener du, og du står ved det. 

Afslutningen på ansøgningen er altså ret vigtig. Det er jo det sidste, som arbejdsgiveren læser. Så hvis du skriver en helt katastrofal afslutning, så kan det koste dig muligheden for at komme til jobsamtale

Men det er samtidig også en mulighed for at skille dig mere ud. Rigtig mange skriver en kedelig afslutning ala: “Jeg glæder mig til at høre fra jer.” Her kan du altså gøre mere ud af det og sørge for, at du bliver husket. Dette med en god eller anderledes afslutning på ansøgningen. 

Hvis din motivation skinner igennem i din overskrift, i din indledning og i resten af ansøgningen, så skal den da også det i afslutningen. Her skal du altså gøre mere ud af det end i ovenstående eksempel. Der skal være en rød tråd hele vejen igennem og frem til afslutningen.

I din ansøgning argumenterer du for din motivation. Du argumenterer for, hvordan du kan bringe værdi med dine kernekompetencer. Det kan du også sagtens gøre i din afslutning på din ansøgning. Hvorfor ikke? Det er jo det, du bliver valgt ud fra

Når du gentagende gange viser, at du er motiveret og har de faglige og personlige kompetencer, jobbet kræver, så er du lettere at kalde til jobsamtale. Det bliver et let valg for arbejdsgiveren. Og det er dette, som afslutningen skal underbygge.

En god afslutning på din ansøgning kan i sidste ende føre til, at du kommer til jobsamtale og ender med at stå med en ansættelseskontrakt i hånden
En god afslutning på din ansøgning kan i sidste ende føre til, at du kommer til jobsamtale og ender med at stå med en ansættelseskontrakt i hånden

Se et eksempel på en god afslutning på en jobansøgning

Nu har du forstået vigtigheden i at slutte en ansøgning godt af. Derfor giver det mening, at du også ser et eksempel på en god afslutning, så du er helt med på, hvordan du skal gøre det. 

Men husk, at du altid skal gøre eksemplet til dit eget. Husk den røde tråd. Hvis jeg skriver noget i mit eksempel, så skal du ikke bare bruge det, hvis det ikke giver mening i forhold til resten af din ansøgning. 

Men et eksempel på en god afslutning på ansøgning kan være:

“Jeg søger jobbet hos jer, fordi jeg er ekstremt motiveret af arbejdsopgaverne og imponeret af den vækstrejse, I er på. Jeg ser store muligheder for at udvikle mine kompetencer, mens jeg bidrager og hjælper med at skabe konkrete resultater for virksomheden både nu og på den lange bane.

Jeg ser et match mellem os, både fagligt og kulturelt, og jeg håber, at I gør det samme. Jeg glæder mig til at fortælle mere og lære jer bedre at kende til en samtale.”

Dette eksempel kan du bruge i mange sammenhænge og tilpasse, så det passer til din ansøgning

Afslutningen på afslutningen – ja, du læste rigtigt – er lige til den kække og selvsikre side. Hvis du er mere tilbageholden eller har været det i din ansøgning, skal du nok skrue lidt ned i din egen afslutning på din ansøgning. 

Inde på CV.dk kan du få adgang til masser af CV- og ansøgningsskabeloner. 

Få hjælp til resten af din ansøgning her

Nu er der styr på afslutningen på din jobansøgning. Hvis det var det sidste, du manglede, så vil jeg ikke tage mere af din tid. Men hvis du gerne vil have mere hjælp til at nå i mål med din ansøgning, har jeg en masse guides, du kan bruge. 

Først og fremmest har jeg skrevet en guide, der hjælper dig med at skrive en god ansøgning. Her får du alt den overordnede hjælp, du har brug for. Jeg har også skrevet en guide, der giver et eksempel på en ansøgning. Samt en guide der giver dig en skabelon til at skrive en ansøgning i. 

Hvis du gerne vil mere i dybden med de forskellige elementer af jobansøgningen, har jeg også et par guides til dig her: 

Det kan også være, du skal skrive en anden type jobansøgning end en almindelig jobansøgning:

Og når du nu er i gang med din ansøgning, skal du selvfølgelig også have styr på dit CV. Dertil har jeg også en masse guides, der kan hjælpe dig:

Inde på CV.dk kan du få adgang til masser af CV- og ansøgningsskabeloner. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.