Hvis du netop er startet på din ansøgning, har du nok allerede stillet dig selv følgende spørgsmål: “Hvordan laver jeg en god overskrift til min ansøgning?” Først og fremmest er svaret, at din overskrift til din ansøgning skal være unik og handle om dig. Det er første skridt.
Dernæst er der en række forskellige greb, du kan tage i brug. De kan gøre din overskrift til ansøgningen endnu skarpere. Og det er vigtigt, da en skarp overskrift får folk til at læse din ansøgning. Det handler primært om, at du skal have dine kompetencer i spil i din overskrift.
Men hvordan laver du så en god overskrift til din ansøgning? Du får svaret herunder.
På cv.dk kan du få hjælp til at skabe en professionel ansøgning. Det er hurtigt og nemt, og med få klik har du en ansøgning, du kan være stolt af og bruge til at lande dit næste job.
Indhold
God overskrift til ansøgning: Sådan kommer du i gang
Når du skal skrive eller lave en god overskrift, skal du starte med ikke at gøre som alle andre. Lad være med at skrive: “Vedrørende stillingen som salgskonsulent.” Det er ikke godt. Det er ganske vidst korrekt, at det er den stilling, du søger. Helt korrekt. Men det er ikke en god overskrift til DIN ansøgning. For hvad siger den overskrift om dig?
Tænk over, hvordan du fremstår unik og som den rette kandidat. Tænk over, hvad det vigtigste, du skal kunne i dit nye arbejde, er. Kan du få det ind i din overskrift til din jobansøgning?
Hvis du nu søger et job som tekstforfatter, kommunikationsmedarbejder, marketingkoordinator eller lignende, er det vigtigt, at du viser, hvad du kan i din overskrift til ansøgningen. Hvad skal en tekstforfatter kunne? Han eller hun skal kunne skrive. Hvad skal en koordinator kunne? Koordinere og bevare overblikket. En kommunikationsmedarbejder skal kunne – ja, kommunikere. Men det handler meget om at få det rette budskab ud til de rigtige mennesker på det rigtige tidspunkt.
Et par eksempler på en god overskrift til ansøgninger:
- Tekstforfatteren: “Sprognørd søger grammatiske udfordringer”
- Marketingkoordinatoren: “Marketingkoordinator med køligt overblik og styr på kunderejsen søger job”
- Kommunikationsmedarbejder: “Stærk kommunikatør med gode budskaber”
Kan du se, hvordan man bringer sine kompetencer i spil? Og samtidig taler ind i de krav, der er stillet i jobopslaget? Det er en rigtig god måde at lave sin overskrift til ens jobansøgning.
Har du brug for hjælp til din ansøgning? Jeg har skrevet en guide, der giver dig en skabelon til din jobansøgning.
På cv.dk kan du få hjælp til at skabe en professionel ansøgning. Det er hurtigt og nemt, og med få klik har du en ansøgning, du kan være stolt af og bruge til at lande dit næste job.
Brug dine kompetencer, når du skriver din overskrift til din ansøgning
Du har nogle personlige kompetencer, sociale kompetencer og faglige kompetencer. Dem kan du bruge til at skrive en god overskrift til ansøgningen. Det er nemlig dine kompetencer, der beskriver, hvad du kan, hvem du er på en arbejdsplads, og hvordan du vil bidrage.
Tænk meget nøje over, hvad jobopslaget indebærer. Tænk så over, hvordan du kan løse de udfordringer og bidrage i jobbet. Du skal på sin vis kunne beskrive dig selv på et par ord. Altså hvordan du er en god revisor, arkitekt, sygeplejerske, tømrer, bioanalytiker, programmør eller andet.
Hvis du kan få de kompetencer og dit kommende bidrag ind i din overskrift, så er du godt på vej. For så ved arbejdsgiveren allerede, at det nok godt kan betale sig at læse videre. Og så får du ikke afslag på din ansøgning med det samme.
Hvis du synes, det er svært, så skal du prøve at beskrive dig selv i din arbejdstitel. Er du skolelærer, så tænk over, hvordan du er som lærer. Hvis du er pædagogisk og rolig, så skriv det i din overskrift til din ansøgning.
Det er altid godt at bruge dine personlige kompetencer sammen med dine faglige. En faglige kompetence – teknisk, grammatisk, analytisk, organiseret – sammen med en personlig kompetence – flink, rar, sød, udadvendt, engageret, passioneret, farverig, smilende – er en rigtig god måde at lave en overskrift til en ansøgning.
Et eksempel på en god overskrift til en ansøgning med både en faglige og personlig kompetence: “Udadvendt, social og arbejdsom pædagogmedhjælper”. Hvis de søger en pædagogmedhjælper, der lever op til de tre krav, og du selv gør, så brug det i din overskrift til din ansøgning.
Hvis du har brug for hjælp til dit CV, har jeg skrevet, hvordan du laver dit CV her, samt en guide med en CV-skabelon her.
På cv.dk kan du få hjælp til at skabe en professionel ansøgning. Det er hurtigt og nemt, og med få klik har du en ansøgning, du kan være stolt af og bruge til at lande dit næste job.
Sådan ved du, at du har skrevet en god overskrift til ansøgningen
Hvis du har bragt dine kompetencer i spil i din overskrift til din jobansøgning, så har du sikkert skrevet en god overskrift. Men hvis du vil være helt sikker, kan du læse med herunder.
Hvis din overskrift også er unik og ikke en, som enhver kan bruge, så har du også gjort det godt.
Hvis den er kort og præcis, samtidig med at den er dækkende, så er den også god.
Hvis du har lavet din overskrift til din ansøgning lidt sjov eller kreativ, kan den også vække mere opmærksomhed. Det skal selvfølgelig passe til jobbet. Hvis du søger en stilling som direktør eller bedemand, er det måske ikke humor, du skal bruge. Men et eksempel på en sjov overskrift kan være: “Bager med kage i kroppen” eller “Elektriker der er i stødet”. Det passer godt til de jobs.
Her kan du i øvrigt læse, hvordan du skriver en sjov og kreativ jobansøgning.
Derudover er det ikke sikkert, at alle råd er lige godt for alle. Og dermed dig. Din overskrift skal ikke være sjov eller kæk, hvis du ikke er tryg ved det. Hvis du ikke føler, det er dig. Overskriften til din ansøgning skal nemlig rumme dig som ansøger og person.
Så kan du stå inde for din overskrift til jobansøgningen, og har du brugt nogle af rådene heri, så har du helt sikkert skrevet en god overskrift til din ansøgning. Du kan også fint genbruge din overskrift til dit CV.
I øvrigt: Du kan bruge rådene heri, uanset hvilken form for ansøgning du skal sende. Hvis du skal søge uopfordret, hvis du skal søge kvote 2, eller hvis du skal præsentere dig selv med en elevatortale.
Når du er færdig med at skrive din overskrift, kan du passende gå videre og arbejde på din indledning til din ansøgning. Din indledning er lige så vigtig som din overskrift, og derfor skal du også fokusere på den. Og til sidst kan du så passende fokusere dig på at lave en god afslutning på din ansøgning.
Hvis du gerne vil have andre øjne på din overskrift eller din ansøgning, kan du spørge om hjælp i din A-kasse eller din fagforening. Hvis du er studerende og leder efter den rette A-kasse, har jeg skrevet en guide om A-kasser for studerende her. Ellers kan du evt. spørge nogle i dit netværk om hjælp til din overskrift.
På cv.dk kan du få hjælp til at skabe en professionel ansøgning. Det er hurtigt og nemt, og med få klik har du en ansøgning, du kan være stolt af og bruge til at lande dit næste job.