Leder du efter en ny A-kasse? Akademikernes A-kasse er den billigste og bedste A-kasse for akademikere. Læs mere her.

Skal jeg vælge Akademikernes A-kasse? 13 Spørgsmål og svar

Akademikernes A-kasse er Danmarks billigste A-kasse for akademikere. Tilbage i 2013 blev Akademikernes A-kasse stiftet i en fusion mellem Akademikernes A-kasse og Ingeniørernes A-kasse. Deraf blev Akademikernes Ambitiøse A-kasse skabt, og i dag i 2021 har A-kassen mere end 200.000 medlemmer.

A-kassen er primært skabt til akademikere. Dermed er der mange forskellige medlemmer, men fælles for dem er altså, at de har en akademisk uddannelse.

Akademikernes Ambitiøse A-kasse er en af de mest populære A-kasser i Danmark. De har ikke deres egen fagforening inkluderet, men til gengæld har de et godt samarbejde med Djøf, der anbefaler Akademikernes A-kasse til sine medlemmer.

Læs mere om Akademikernes A-kasse herunder og bliv klogere på, om det er den rette A-kasse for dig.

Akademikernes Ambitiøse A-kasse er en af Danmarks billigste A-kasser. A-kassen er for højtuddannede profiler og har mere end 200.000 medlemmer. Det er gratis for studerende at melde sig ind. 

Akademikernes A-kasse har masser af fordele og gode grunde til, at du skal melde dig ind. Akademikernes Ambitiøse A-kasse er en af de stærkeste A-kasser på markedet.

  • De favner bredt for akademikere
  • De er rigtig gode til at få nyuddannede i arbejde hurtigt.
  • De har masser af tilbud til dig, der vil lære nye kompetencer eller bare have hjælp til jobsøgningen.

Det er på sin vis det sikre valg at vælge Akademikernes A-kasse. Du ved, hvad du får som akademiker: Hjælp og høj faglighed af nogle mennesker, der forstår dig og har samme baggrund som dig selv.

Hvis du tilmed vil være iværksætter, giver det endnu mere mening at vælge Akademikernes A-kasse. De tilbud, de har til iværksættere, kan nærmest ingen A-kasser konkurrere med.

Hvis du er studerende, kan du roligt melde dig gratis ind som medlem. Er du akademiker og allerede uddannet – det går ligesom hånd i hånd – kan det være et medlemskab i denne A-kasse, der gør hele forskellen. Fordi de forstår din situation, og fordi de er til for akademikere.

Hvis du gerne vil være medlem, kan du melde dig ind i A-kassen her.

Akademikernes Ambitiøse A-kasse er en af Danmarks billigste A-kasser. A-kassen er for højtuddannede profiler og har mere end 200.000 medlemmer. Det er gratis for studerende at melde sig ind. 

Hvordan melder jeg mig ind i Akademikernes A-kasse?

Hvis du vil slutte dig til de mange tusinde akademikere, der allerede har valgt Akademikernes A-kasse, så er der godt nyt til dig: Det er nemt og enkelt at melde dig ind i A-kassen. Faktisk er det tilmed Danmarks billigste A-kasse for akademikere, du melder dig ind i. 

Hvis du er studerende, så kan du melde dig gratis ind. På den måde kan du sikre dig, at du får dagpenge, når du er færdiguddannet. Husk dog, at du skal være medlem i et år forinden, hvis du vil have dagpenge med det samme, du er uddannet. 

Hvis du ikke er medlem af en A-kasse i forvejen, så melder du dig bare ind. Men det gør du også, hvis du allerede er medlem af en anden A-kasse. 

I så fald får du din anciennitet med dig, og Akademikernes A-kasse klarer resten for dig. Du skal ikke melde dig ud af din egen A-kasse først. Den del klarer de også for dig. Det er altså ekstremt nemt at blive medlem af Akademikernes A-kasse uanset din situation. 

Er Akademikernes Ambitiøse A-kasse en god A-kasse?

Ja, Akademikernes A-kasse er en god A-kasse.

Først og fremmest så adskiller Akademikernes A-kasse sig ikke på nogen negativ måde fra andre A-kasser. Du får det samme i dagpenge, når du vælger Akademikernes A-kasse som hos alle de andre A-kasser. Så i forhold til dagpengene skiller denne A-kasse sig ikke ud, ligesom ingen andre A-kasser gør det.

Til gengæld får du den absolut billigste A-kasse for akademikere, hvis du vælger Akademikernes A-kasse. Det er gratis for studerende at være medlem, og derudover koster det kun 427 kr./md., hvilket er betydeligt lavere end mange andre A-kasser.

Hvis du er akademiker, er det et sikkert valg. Akademikernes Ambitiøse A-kasse har som hovedmål at hjælpe akademikere videre i deres jobsøgning. Det vil sige, at har du taget en bred, akademisk uddannelse, og mangler du erhvervserfaring, netværk, kompetencer eller lignende, så kan Akademikernes A-kasse hjælpe dig.

Faktisk kommer mere end halvdelen af medlemmerne i Akademikernes A-kasse i arbejde igen på cirka tre måneder. Desuden har Akademikernes A-kasse en jobportal, der kun er for akademikere. Det vil sige jobs, der udelukkende henvender sig til de profiler, der er med i A-kassen. Derudover kan du via en personlig jobprofil blive matchet med relevante jobs og komme tættere dit første job.

Akademikernes A-kasse er også kendt for at være rigtig gode til at arrangere relevante workshops, arrangementer og kurser for deres medlemmer. Her kan du som medlem få konkret hjælp til netop din jobsøgning. Det er også et oplagt sted at netværke og se, om du eventuelt kan finde en vej ind til virksomhedspraktik, et job med løntilskud eller et nyt job.

Som noget særligt har Akademikernes A-kasse også en hele database, hvor du kan tage videokurser om en masse forskelligt. Herunder kurser i Excel, Photoshop, grafisk design og mange andre relevante faglige kompetencer, som du kan bruge til at styrke din profil med.

Akademikernes Ambitiøse A-kasse er en af Danmarks billigste A-kasser. A-kassen er for højtuddannede profiler og har mere end 200.000 medlemmer. Det er gratis for studerende at melde sig ind. 

Skal jeg vælge Akademikernes A-kasse?

Hvis du vil slutte dig til mere end 275.000 akademikere og få relevant sparring på din jobsøgning som akademiker, er svaret ja. Som akademiker er du godt stillet i Akademikernes A-kasse, da A-kassen passer til din profil. Du får rådgivning af ligesindede, der har siddet i samme situation som dig. Og som ved, hvordan du kommer videre derfra.

Du får altså kyndig rådgivning, og du kan finde lokale afdelinger af Akademikernes Ambitiøse A-kasse landet rundt. Det er dog helt op til dig, om du vil møde A-kasse fysisk eller over telefonen. 

Som akademiker er det altså det sikre valg, hvis du vælger Akademikernes A-kasse. Desuden arbejder de sammen med en lang række fagforeninger. Herigennem kan du finde den helt rette fagforening, der passer til din profil. 

Akademikernes Ambitiøse A-kasse er en af Danmarks billigste A-kasser. A-kassen er for højtuddannede profiler og har mere end 200.000 medlemmer. Det er gratis for studerende at melde sig ind. 

Hvad koster et medlemskab hos Akademikernes A-kasse?

Det er gratis for studerende at melde sig ind i Akademikernes A-kasse. Hvis du er færdiguddannet og vil være fuldtidsforsikret, så koster et medlemskab 467 kr./md. Det svarer til omkring 330 kr./md., når du har fået skattefradrag på dit kontingent. 

Denne pris gør Akademikernes A-kasse til en af Danmarks billigste A-kasser. Men faktisk er det den billigste A-kasse, der er målrettet akademikere. 

Så hvis du er akademiker og leder efter en billig A-kasse, så er Akademikernes A-kasse det helt rette og oplagte valg for dig. 

A-kassen er god til at hjælpe iværksættere

Har du en iværksætter i maven? Så er Akademikernes Ambitiøse A-kasse det helt rette valg for dig. Det kan være, du gerne vil være selvstændig i den forstand, at du vil starte din egen virksomhed fra bunden og gå fuld tid på den. Det kan være, at du vil supplere dit kommende job med konsulentydelser. Måske har du udviklet et nyt, fedt digitalt produkt, som du gerne vil have hjælp med at bringe til liv?

Akademikernes A-kasse har et tilbud til deres medlemmer, de kalder AKA Startup. Det er skræddersyede tilbud til de medlemmer, der drømmer at blive iværksættere eller freelancere.

De har delt deres tilbud op i tre faser. Først og fremmest kan få afklaret, om du skal være iværksætter. Altså om det virkelig er noget for dig. Her får du ikke bare hjælp til at udvikle din idé, du får også hjælp til at få den valideret. Akademikernes A-kasse tilbyder altså, at du får professionel hjælp til at vurdere, om din idé virkelig kan fungere i virkeligheden. På den måde kan du være sikker på, at du ikke investerer tid og kræfter i noget, der er for svært føre ud i livet.

Dernæst kan du deltage i et forløb på tre måneder, hvor du kan arbejde på din idé. Her er endda mulighed for, at du kan få en kontorplads og yderligere hjælp til dit iværksætteri. Det er de færreste iværksættere, der har samme muligheder, når de er ved at starte deres idé, produkt eller virksomhed op.

Hvis alt går op i en højere enhed, og din idé bliver ført ud i livet, kan du også få hjælp til driften af din virksomhed. Akademikernes Ambitiøse A-kasse tilbyder at hjælpe deres medlemmer med at rekruttere samt onboarde nye medarbejdere. Her er vi altså langt henne i processen, men du kan stadig få hjælp som medlem af Akademikernes A-kasse.

Akademikernes Ambitiøse A-kasse er en af Danmarks billigste A-kasser. A-kassen er for højtuddannede profiler og har mere end 200.000 medlemmer. Det er gratis for studerende at melde sig ind. 

Kan du melde dig gratis ind i Akademikernes A-kasse som studerende?

Du kan melde dig ind i Akademikernes A-kasse gratis, så længe du er studerende. Den helt store fordel ved det er, at du kan få dagpenge fra den dag, du dimitterer, hvis du er medlem af en A-kasse et år inden. Der er ingen grund til, at du skal gå glip af mere end 13.000 kr. den første måned, fordi du ikke har været medlem af en A-kasse – eksempelvis Akademikernes A-kasse – i god nok tid.

Især fordi, det er gratis for dig som studerende at være medlem af A-kassen.

Udover et gratis medlemskab, så får du også adgang til en jobportal, hvor du kan finde dit første studiejob eller praktikforløb. Det er noget af det allervigtigste i din tid som studerende. Faktisk er den erfaring du får igennem et studiejob noget af det vigtigste for din fremtidige jobsøgning. Det kan være forskellen på at få et job hurtigt og først efter længere tid. Igennem Akademikernes A-kasse kan du også få hjælp til at skrive ansøgninger til praktik og jobansøgninger studiejobs.

Men det kræver altså, at du melder dig ind i Akademikernes Ambitiøse A-kasse, mens du er studerende. Og gerne et år før du dimitterer, så du kan få dagpenge med det samme, hvis du ikke har et job.

Akademikernes Ambitiøse A-kasse har desuden den laveste dimittendledighed blandt A-kasser for akademikere, og så er det den billigste A-kasse for akademikere. Det er jo i sig selv en fordel, når du skal til betale for dit medlemskab som færdiguddannet.

Akademikernes Ambitiøse A-kasse er en af Danmarks billigste A-kasser. A-kassen er for højtuddannede profiler og har mere end 200.000 medlemmer. Det er gratis for studerende at melde sig ind. 

Hvilken A-kasse er bedst for akademikere?

Akademikernes A-kasse er Danmark billigste A-kasse for akademikere. A-kassen er skabt for dig, der har en akademisk uddannelse, og derfor er det også en af de bedste A-kasser for akademikere. Her får du nemlig masser af specialiseret viden om din faggruppe. 

Denne specialiserede viden kommer dig til gode i din jobsøgning, hvor du får skræddersyet hjælp til at lande et job, der passer til din akademiske uddannelse. 

Ofte vil du som akademiker have en meget bred uddannelse. Det kan være svært at vide, præcis hvad man kan arbejde med, og hvordan man sætter sine kernekompetencer i spil. Især hvis du er nyuddannet og ikke har så meget erfaring

Men uanset dit erfaringsniveau så kan du som akademiker få solid og god hjælp hos Akademikernes A-kasse. 

Kan jeg vælge en fagforening for akademikere?

Du kan vælge mange fagforeninger til akademikere. Eksempelvis Det Faglige Hus eller Business Danmark. Det Faglige Hus er Danmarks billigste kombination af fagforening og A-kasse. Mange af deres medlemmer er akademikere, og derfor kan du som akademiker være sikker på, at du får den hjælp, du har brug for.

Har du læst en akademisk uddannelse og gerne vil arbejde med salg og/eller markting, så er der også en oplagt fagforening til dig. Nemlig Business Danmark. Business Danmark er Danmarks eneste fagforening for folk, der arbejder med salg og marketing. Eller gerne vil det.

Så hvis du er akademiker og gerne vil være medlem af den billigste fagforening, skal du vælge Det Faglige Hus. Hvis du er akademiker og vil arbejde med salg, marketing og “business”, så skal du vælge Business Danmark.

Hvilke medlemsfordele er der i Akademikernes Ambitiøse A-kasse?

Hos Akademikernes Ambitiøse A-kasse får du masser af medlemsfordele. Især som akademiker. Du får kvalificeret, individuel sparring af andre akademikere, der har været i netop din situation. De forstår dig, og de forstår, hvad du har brug for af dem. 

Faktisk har AA A-kasse en statistik, der lyder på, at de har halvdelen af deres medlemmer tilbage på arbejdsmarkedet efter tre måneder. Uanset om du er nyuddannet eller erfaren. Det er en flot statistik, der vidner om, at A-kassen er god til at hjælpe akademikere i job. 

Akademikernes A-kasse hjælper studerende og tilbyder gratis medlemskab for netop studerende. Derudover er de særligt kendte for at tilbyde iværksættere masser af hjælp, så de kan få deres nystartede virksomheder op at køre. 

Akademikernes A-kasse arbejder aktivt og målrettet for at skabe jobmuligheder for deres akademiske medlemmer. De ikke alene hjælper dig med din jobsøgning, de hjælper også med at sætte virksomheder og kandidater sammen. 

Der er altså masser af medlemsfordele hos Akademikernes A-kasse. 

Hvem kan blive medlem i Akademikernes A-kasse?

Alle kan blive medlem af Akademikernes A-kasse. Men A-kassen er, som navnet antyder, specialiseret i at hjælpe akademikere, og derfor giver det mest mening, at du melder dig ind, hvis du er akademiker

I A-kasse kan du få adgang til mange forskellige jobkonsulenter inden for en lang række akademiske fagområder. Det gør det meget sandsynligt, at du kan finde en rådgiver, der har præcis samme baggrund som dig selv. Og som derfor kan hjælpe dig på bedste vis. 

Du behøver heller ikke at være færdiguddannet akademiker for at være medlem. Studerende på en akademisk uddannelse kan melde sig gratis ind i Akademikernes A-kasse. 

Akademikernes Ambitiøse A-kasse er en af Danmarks billigste A-kasser. A-kassen er for højtuddannede profiler og har mere end 200.000 medlemmer. Det er gratis for studerende at melde sig ind. 

Hvad kan man få hjælp til i Akademikernes Ambitiøse A-kasse?

Som medlem i Akademikernes A-kasse kan du få hjælp til at komme i job, få personlig rådgivning, få adgang til masser af online kurser og naturligvis få dagpenge

Du får altså meget af det, du kan forvente af en A-kasse og meget mere til. AA er Danmarks billigste A-kasse for akademikere. Og er du akademiker, så får du skræddersyet hjælp til dig og din profil. 

Netop dette gør, at du kommer lynhurtigt tilbage på arbejdsmarkedet. Her kan du både søge opslåede stillinger, men A-kassen kan også matche dig med de virksomheder, som de arbejder sammen med. 

Du får også personlig hjælp til din jobansøgning og dit CV. Eller måske har du brug for at få hjælp til at bruge din evner på en anden måde i et nyt job, end som du lige have regnet med.

Uanset, så hjælper Akademikernes A-kasse dig godt videre og tættere på dit næste job. 

Hvornår kan man få dagpenge i Akademikernes A-kasse?

I Akademikernes A-kasse kan du få dagpenge fra den dag, du står som dimittend. Men det kræver, at du har været studiemedlem af A-kassen i mindst et år før. Herfra skal du skifte din medlemsstatus til fuldtids- eller deltidsforsikret, og så kan du få dagpenge derudfra. 

Hvis du ikke har været gratis studiemedlem i mindst et år forinden, skal du sidde over i en såkaldt karensperiode. Den varer typisk en måned, og herfra får du dagpenge. 

Hvis du er blevet afskediget, kan du få dagpenge med det samme. Og du vil få meget mere end dimittendsatsen, hvis du har arbejdet i blot et par år. 

Akademikernes Ambitiøse A-kasse er en af Danmarks billigste A-kasser. A-kassen er for højtuddannede profiler og har mere end 200.000 medlemmer. Det er gratis for studerende at melde sig ind. 

Du kan blive klogere på de andre A-kasser her

Jeg håber, at min guide til Akademikernes A-kasse var brugbar. Hvis du stadig er nysgerrig omkring de andre A-kasser,  du har mulighed for at blive medlem af her i Danmark, har jeg skrevet en række uddybende guides om nogle af dem.

Jeg vil løbende opdatere og udvide listen herunder med nye afsnit i serien. Men indtil nu kan du læse og blive klogere på følgende A-kasser:

Generelt om A-kasser

Jeg har også skrevet en guide til fagforeningerJeg har også skrevet en guide, der hjælper dig med at vælge fagforening som studerende.
Du kan også læse mere specifikt om gule fagforeninger og røde fagforeninger her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.